Ar trebui să recurgi la injecțiile cu Botox sau nu?

Nu ești sigură dacă și când ar trebui să apelezi la injecțiile cu Botox? Experții îți dezvăluie în ce situații este indicat să apelezi la acest remediu și când ar trebui să eviți injecțiile.
Este un  tratament antirid popular, dar trebuie să fii bine informată pentru a înțelege dacă este benefic și pentru tine. Bineînțeles că ți-ai dori să nu se vadă deloc semnele trecerii timpului pe chipul tău, dar trebuie să iei în calcul toate celelalte aspecte ale stării pielii și ale stilului tău de viață pentru a decide dacă este bine să începi injecțiile cu Botox. Întrebarea dacă să apeleze sau nu la Botox revine constant în mintea femeilor între 25 și 65 de ani. Numai în 2017 au fost realizate peste 150.000 de injecții pentru femeile cu vârsta sub 29 de ani. Cu toate acestea, vârsta nu este unicul criteriu care trebuie luat în calcul.
 

Iată care sunt indiciile că tratamentul cu Botox este opțiunea adecvată pentru tine sau nu:

 
1. Dacă observi că pielea ta s-a subțiat și ridurile devin mai adânci: ești gata pentru Botox

În majoritatea cazurilor acest lucru se întâmplă după 35 de ani sau imediat după 40 de ani. Este ușor să îți dai seama în funcție de apariția liniilor fine în locuri nedorite, ca urmare a expresiilor faciale.
„Botoxul împrospătează trăsăturile și reduce temporar aspectul ridurilor, de exemplu pe cele din dreptul sprâncenelor. Odată ce ridurile de încruntare au apărut este cazul să te gândești serios la această intervenție”, recomandă dr. Tsippora Shainhouse. Este mai bine să apelezi la această procedură exact când încep să apară aceste riduri pentru că odată ce devin foarte adânci, iar pielea se subțiază foarte mult, de regulă în jurul vârstei de 50 de ani, toxina botulinică nu va mai fi suficientă pentru a menține aspectul neted al tenului.

 
2. Dacă ai ochii înfundați și fruntea proeminentă: nu apela la Botox

Pacientele care au pleoapele mai groase și ochii înfundați, dominați de forma arcadei, plus multe riduri pe fruntea proeminentă trebuie să fie foarte atente în ceea ce privește Botox-ul. „În aceste cazuri este mai util să se realizeze un lifting al sprâncenelor pentru a ajuta pleoapele să se deschidă complet.
Dacă se injectează Botox, pleoapele pot deveni foarte grele și pot chiar să se închidă involuntar. De asemenea, unele paciente cărora li se fac injecții în jurul ochilor ar putea avea pomeții umflați și o expresie deloc naturală când zâmbesc”
, explică dr. Kirk Brandow, chirurg plastician din Philadelphia.

 
3. Dacă vezi riduri adânci când te bucuri sau ești supărată: ești gata pentru Botox

Ridurile dinamice dispar în lipsa expresiilor faciale, dar dacă deodată rămân pe chip chiar și după ce ai fața imobilă poate fi foarte dificil să tratezi toate liniile fine. „Botox-ul reduce adâncimea ridurilor statice și previne agravarea lor prin minimizarea contracțiilor musculare în zonele respective”, potrivit dr. Shainhouse.

 
4. Dacă ai tenul foarte ridat: nu apela la Botox

Dacă ai deja multe riduri adânci, injecțiile cu toxina botulinică nu te vor ajuta prea mult. „Odată ce se atinge vârsta de 50 de ani are loc resorbția cantității de grăsimi, precum și a structurii osoase, iar pielea nu va fi la fel de fermă.
De asemenea, pielea devine mult mai subțire începând cu această vârstă, ridurile sunt mai evidente, iar colagenul și elastina nu se mai refac în același ritm. Botox-ul nu este aprobat decât până la vârsta de 65 de ani, așa că pacientele de 70 sau 80 de ani vor trebui să apeleze la alt tip de proceduri”
, explică dr. Shainhouse.

 
5. Dacă vrei să îmbunătățești simetria feței: ești gata pentru Botox

Dacă una dintre sprâncenele tale este mai ridicată decât cealaltă sau unul dintre colțurile gurii se ridică mai mult când râzi sau zâmbești, Botox-ul poate fi utilizat pentru a crea un aspect simetric. „Este o procedură complexă și nu trebuie realizată decât de un medic cu experiență pentru a preveni efectele adverse posibile”, explică dr. Shainhouse.

 
6. Dacă ai așteptări nerealiste: nu apela la Botox

Multe paciente vin la consultație așteptându-se ca rezultatul injecțiilor cu Botox să persiste pe termen lung, dar nu este posibil. În general efectele dispar după aproximativ 3 luni.
În plus, femeile sunt surprinse de costurile procedurii și ar prefera promoțiile sau reducerile de 50%. „Există impresia greșită că Botox-ul poate corecta pielea lăsată din zona obrajilor, bărbiei sau a gâtului, dar Botox-ul este mult mai util pentru partea de sus a feței, în special fruntea, spațiul dintre sprâncene și colțurile ochilor”, potrivit dr. Shainhouse.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod