Ajuta-ti tenul sa straluceasca

Chiar tenul cel mai gras se poate transforma brusc intr-unul uscat si fara viata, din cauza lipsei de hidratare si a iernii care nu ne-a crutat de temperaturile cu multe cifre sub minus. Nu e dificil sa readuci stralucirea in obrajii tai, trebuie sa fii doar atenta la produsele pe care le folosesti!

De ce apare deshidratarea?
Dr. Ana-Florentina Spatarelu, medic specialist dermato-venerolog, Centrul Medical Unirea, spune ca hidratarea corecta a organismului este un factor de mare insemnatate in mentinerea tineretii si frumusetii tenului. Astfel, persoanele care consuma suficiente lichide se pot lauda cu o piele moale si supla. Probleme apar mai ales la persoanele care au un ten uscat. Iarna situatia se agraveaza, deoarece aerul este foarte uscat iar incalzirea centrala contribuie in acelasi mod nefericit.

Cum cunosti pielea deshidratata?
Pielii deshidratate ii lipsesc ingredientele vitale pentru a arata si se simti bine. Rezultatul este ca vei avea senzatia ca este prea stramta si inconfortabila, cu portiuni albicioase sau care se scuameaza, cu riduri si cute evidente. Pentru a verifica daca este asa, aseaza-te in fata unei oglinzi si trage usor de pielea de la coltul ochiului. Daca apar niste linii mici si fine, pielea este deshidratata si are nevoie de o mana de ajutor din partea ta.

Ce ar trebui sa faci?
Raspunsul nu este acela de a te arunca asupra celei mai grase creme pe care o poti gasi! Intr-adevar, este cea mai obisnuita reactie dar cremele grase contin foarte mult ulei, componenta de care pielea nu are neaparata nevoie. In schimb, ar trebui sa ii oferi protectia unei creme ce contine cat mai multa apa.

In primul rand, trebuie sa verifici demachiantul. Unul dintre motivele pentru care femeile cu ten gras sunt predipuse deshidratarii este tocmai faptul ca ele isi curata pielea cu produse prea puternice, atacand tenul cu demachiante dure, sapunuri si lotiuni tonice. Foloseste un produs de curatare moale, cum ar fi Soft Milk Cleanser 400 ml, Lancaster. Daca ti-e dor sa simti apa pe fata ta, incearca un sapun facial cu pH echilibrat, de pilda Johnson's pH 5.5 Facial Wash. Acum este timpul sa aplicam o crema hidratanta. Produsele care contin in denumirea lor particula "hydra", au multa apa. Incearca L'Oreal Plenitude Hydrafresh Gel-Creme.

Pasul final este, probabil ai ghicit deja, sa bei foarte multa apa. Opteaza pentru doi litri pe zi. Multe dintre noi nu consuma aceasta cantitate in timpul iernii dar ar trebui sa ne amintim ca nu are nici un rost sa aplicam produse pe dinafara, daca interiorul nu este corect hidratat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod