Afectiuni ale unghiilor

Panaritiul Panaritiul este o infectie acuta a unui deget de la mana sau, mai rar de la picior. Este determinata de patrunderea sub piele a unui germen, cel mai frecvent un stafilococ, ca urmare a unei intepaturi sau a unei rani. Cea mai afectata zona este cea din jurul unghiei sau pulpa degetului.

Aceasta afectiune este frecventa mai ales in randul persoanelor care au activitati manuale zilnice, dar si in cazul celor care sufera de diabet, au sistemul imunitar slabit, fac chimioterapiei sau cand un tratament cu corticoizi sau impotriva alcoolismului.



Semne si simptome


Primele semne si simptone sunt:
  • cresterea in volum a degetului cu senzatia de tensiune;
  • degetul este dureros, rosu si cald;
  • in caz de abces, cateva ore sau zile mai tarziu, durerea este intensa, pulsatila, impiedicand persoana afectata sa doarma si apare o tumefactie locala determinat de acumularea de puroi.

Pentru a vedea daca osul sau articulatiile din vecinatate sunt afectate sau daca prezinta vreun corp strain este indicata o radiografie.


Complicatii


In stadiu incipient este posibila regresia spontana sau evolutia catre abces.
Stadiul de acumulare al puroiului este ireversibil si expune persoana afectata la o serie de complicatii cu privire la extinderea infectiei: afectarea osului, a articulatiilor si mai ales a tendoanelor care urca pana la nivelul antebratului. In formele cele mai grave, in lipsa tratamentului este posibila chiar instalarea septicemiei (infectie in tot organismul).


Tratament


In prima faza, aplicarea de antiseptice asociata cu un tratament antibiotic permit in general vindecarea in 24-48 ore.
In caz de esec sau in stadii avansate cand deja s-a acumulat puroi, interventia chirurgicala este obligatorie.
 

Comentarii (6)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • suditu andreea pe 5 Sep 2012, 16:14
    unghii

    Buna !Am si eu o problema .Imi cad unghiile de la maini si nu stiu de ce .Imi puteti da un sfat va rog frumos??

    1
    0

  • grozescu mihaela pe 12 Mai 2012, 13:50
    goluri sub unghii la maini

    buna ziua ,am si eu o problema asemanatoare am goluri la sub ungii la ambele maini dar nu de mult timp cam de vreo luna ,poate sa fie deoarece le-am lasat sa creasca mult? sau sa fie pentru simplul fapt ca nu imi cresc normal ,cresc in sus? va rog sa imi da-ti un sfat daca se poate

    7
    0

  • Claudia pe 30 Mar 2011, 03:25
    Remedii pentru onicomicoza

    Remedii pentru onicomicoza gasiti pe pagina web de mai jos: http://healthandbeautyforyou.weebly.com/ro---produse.html Succes!

    6
    4

  • elena pe 23 Iul 2010, 15:59
    unghii bolnave

    Buna ziua. Am si eu o problema cu unghiille de la maini.Sub unghie se face un gol si coloreaza spre maroniu, arata foarte inestetic. Ma poate ajuta cineva cu un sfat.Am incercat tot felul de tratamente mai mult dupa ureche dar nu m-au ajutat.Mentionez ca in cazul uin care ma ating putin cu unghia de ceva simt durere foarte mare. Astept ca cineva sa ma ajute cu un sfat macar. MULTUMESC

    13
    5

  • dani pe 20 Nov 2008, 18:20
    Salutare

    Am si eu o prietena pe care vreau sa o ajut cu tot ce pot pt ca tin la ea mult. Se plange ca ii tot cad unghiile de la picioare, ea spune ca din cauza la reumatism, ca il are foatrte crescut in organizm. puteti sa-mi dati un ajutor???

    19
    9

  • albinutza pe 4 Oct 2008, 13:06
    Unghii

    Buna! De ani de zile ma confrunt cu o problema destul de urata la unghiile mari de la picioare: sunt seci si negre. Am consultat dermatologul care m-a pus sa fac analiza la ce se afla dedesubtul unghiei si m-a diagnosticat cu rare colonii de candida. Mi-a spus ca asta nu se trateasa niciodata; nghiile mi-au picat; a crescut o alta unghie insa la fel de bolnava ca si celelalte. Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc

    10
    11

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod