Adevărul nespus despre pedichiura cu pești

Pedichiura cu pești reprezintă una dintre tendințele ciudate care au luat amploare în cultura populară în ultimii ani.
Acest tratament de beauty este ca o pedichiură, numai în măsura în care picioarele tale intră într-o cadă cu apă. Din acel moment, lași peștii să se ocupe. Însă iată mai multe lucruri pe care ar trebui să le știi despre pedichiura cu pești!

Ce ar trebui să știi despre pedichiura cu pești?


1. Peștii se hrănesc cu pielea moartă

Care este primul tău gând când auzi că peștii sunt folosiți pentru a-ți exfolia pielea? Se folosesc de corpul tău pentru prânzul lor. Tratamentul acesta nu este din punct de vedere tehnic o pedichiură.

În schimb, implică scufundarea picioarelor în apa plină cu pești mici, care mănâncă pielea moartă. Acești pești sunt cunoscuți pentru capacitatea lor de a exfolia și mânca pielea moartă fără a afecta în vreun fel pielea sănătoasă. Peștii Garra rufa nu au dinți, așa că nu mușcă pentru a îndepărta pielea moartă de pe picioare. Imaginează-ți acești pești ca fiind mii de aspiratoare mici, sub apă, atașate la picioarele tale.

2. Se simte ciudat

Ai stat vreodată cu picioarele în apă, pe o barcă, și ai simțit cum te ating peștii? Dacă da, știi deja că este un sentiment ciudat.
Acum imaginează-ți că mulți pești fac asta în același timp. Chiar și cu analogia cu aspiratoarele de mai sus, ar putea fi greu să îți imaginezi exact cum se simte pedichiura cu pești. Pentru unii oameni, senzația poate fi una obișnuită. Iar clienții afirmă că au picioarele mai moi și mai curate după această experiență. Unii oameni râd până le dau lacrimile și nu le vine să creadă că pot cumpăra acest lucru.

3. Există unele beneficii potențiale

Dacă poți rezista la acea senzație ciudată prin care este îndepărtată pielea moartă, ai putea profita de anumite beneficii reale.
Acești pești pot ajuta la stimularea fluxului sanguin, la îmbunătățirea circulației, la stimularea punctelor de acupunctură, la ameliorarea mirosului picioarelor, la tratarea infecțiilor fungice. Însă niciunul dintre aceste beneficii nu a fost dovedit științific. Un studiu de dimensiuni reduse din 2006 a constat că utilizarea peștilor pentru a trata psoriazisul împreună cu radiațiile ultraviolete a fost o opțiune viabilă de tratament, cu puține efecte adverse, însă nu a fost testată doar eficacitatea peștilor Garra rufa.
De asemenea, merită menționat faptul că studiul a fost efectuat într-o unitate medicală, nu într-un spa sau salon de înfrumusețare, așa că nu se știe dacă aceleași beneficii pot fi întâlnite și la spa.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Olarean Aurel pe 13 Aug 2023, 15:08
    As dori 30 de pestisori care curata piete moarta

    Cum sa pricedez sa cumpar 30-40 de pestisori ? Sunt primarul din Radauti Aurel Olarean Am o cascada in curte si as vrea sa populez si cu aceti pesti poate aveti si altfel de pesti de frumusete de exp pesti rosi japonezi. Astept un raspuns de la dv Nr meu de telefon este 0785334433 Multumesc anticipat

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod