Adevăratul motiv pentru care ai mereu călcâiele crăpate

Pielea uscată și crăpată la nivelul călcâielor este cauzată de numeroși factori. Dar atunci când te confrunți mereu cu această problemă, este un semn că din alimentația ta lipsesc nutrienți importanți.
Printre factorii care provoacă uscarea și crăparea călcâielor se numără creșterea în greutate, purtarea papucilor și sandalelor care expun călcâiele la praf și acumularea de piele moartă și uscată. În afara acestor factori externi, mai sunt și unii de natură internă. Lipsa unor vitamina sau grăsimi benefice din organism ar putea fi responsabilă pentru crăparea călcâielor. Iată ce deficiențe alimentare provoacă uscarea și crăparea călcâielor:

Zinc

Consumarea dozei zilnice recomandate de zinc este esențială pentru numeroase procese metabolice din organism, acest mineral fiind inclus în peste o mie de reacții enzimatice în corpul uman. Sintetizarea proteinelor, reglarea nivelului de dioxid de carbon din sânge, manifestarea genelor sau metabolismul celular sunt numai câteva dintre aceste funcții importante ale zincului.
Dacă din alimentația ta lipsesc alimente bogate în zinc, așa cum sunt carnea de vită, stridiile, nucile, fasolea sau iaurtul, atunci acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care te confrunți cu piele uscată și crăpată la nivelul călcâielor.

Omega 3

Recunoscuți pentru capacitatea de a îmbunătătți sănătatea sistemului vascular, acizii grași omega 3 sunt deosebit de importanți și pentru menținerea sănătății pielii. Un consum adecvat de astfel de grăsimi benefice ajută la fortifierea membranelor celulare, stimulând în același timp capacitatea corpului de a se vindeca, de a se apăra de infecții și de a elimina toxinele.
Peștii de apă rece, așa cum sunt somonul, macroul, tonul sau sardinele sunt surse excelente de omega 3. Surse vegetariene de omega 3 sunt avocado, semințele de in sau chia.

Vitamina D3

Cunoscută și ca vitamina razelor de soare datorită capacității pielii de a o sintetiza în urma expunerii la soare, vitamina D este un alt element esențial pentru combaterea efectului de călcâie crăpate. Vitamina D este un compus solubil în ulei, care este necesar pentru absorbția altor nutrienți în intestine, printre care și zincul.
Expunerea moderată la soare este benefică pentru sintetizarea vitaminei D în organism, dar acest nutrient important poate fi obținut în cantități mici și din alimente precum peștele gras, ficatul de vită sau gălbenușul de ou, dar și din suplimente alimentare.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod