Aceste 5 lucruri pe care le faci în sezonul rece îți îmbătrânesc pielea

Câteva obiceiuri din sezonul rece ne sabotează misiunea de a ne menține pielea tânără și frumoasă tot anul.
Atunci cand vremea se raceste, nu ma gandesc decat la modalitati de a scapa de senzatia de frig: dau drumul la caldura, fac o baie fierbinte, pun pe mine haine mai groase si ma cuibaresc in pat. Am observat insa o legatura intre venirea sezonului rece si inrautatirea aspectului pielii – tenul meu nu e de acord cu anumite lucruri pe care le fac acum.

In caz ca te regasesti si tu in aceste obiceiuri daunatoare pentru piele, afla mai multe in randurile de mai jos:

1. Cresti temperatura apei cu care faci dus sau baie


Dusurile si baile fierbinti sunt bune pentru suflet, dar nu si pentru piele.
Apa fierbinte distruge bariera naturala de a aparare a pielii, deshidrateaza si usuca. Deci, daca ai observat ca in ultima vreme pielea corpului e alba si se descuameaza sau pielea fetei „te strange”, e posibil sa te speli cu apa prea fierbinte. O alta greseala pe care o facem e sa ne spalam pe fata atunci cand facem dus – apa fierbinte care curge siroaie pe tenul nostru e foarte daunatoare si duce la aparitia mai rapida a ridurilor (mai ales ca in timpul acestei proceduri ai tendinta sa-ti strangi pleoapele, adancind astfel liniile fine din jurul ochilor).

Gaseste modalitati de a crea o temperatura placuta in baie, astfel incat sa nu fii tentata sa te speli cu apa mai fierbinte.
Si, nu uita, spala-te pe fata dupa baie, la chiuveta, cu apa calduta. Citește continuarea pe andreearaicu.ro


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod