9 moduri eficiente de a-ți întări unghiile

Unghiile moi și fragile au nevoie de îngrijire atentă și un tratament special. Descoperă ce poți face pentru ca unghiile tale să devină mai rezistente și mai frumoase.
O manichiură impecabilă începe întotdeauna cu unghii rezistente și sănătoase. Dar unele obiceiuri zilnice pot avea efecte nocive asupra unghiilor tale. Iată ce să faci pentru a avea unghii mai rezistente:

Limitează expunerea la apă

Poartă mănuși atunci când speli vase și nu îți ține unghiile prea mult în apă la baie sau la piscină. Apa le înmoaie și le afectează structura, ceea ce cauzează exfolierea și ruperea unghiilor.

Dar bea suficientă apă

Hidratarea este cheia pielii frumoase, părului sănătos și unghiilor rezistente. Dacă bei suficientă apă de-a lungul zilei, vei arăta și te vei simți mai bine. Inclusiv unghiile și cuticulele vor beneficia de pe urma acestui obicei benefic. De asemenea, o dietă echilibrată care include suficiente proteine va contribui la sănătatea unghiilor.

Păstrează-ți unghiile scurte

Dacă ai unghiile moi și fragile, este de preferat să le menții scurte până ce reușești să le oferi mai multă rezistență. Unghiile scurte sunt mai puțin predispuse la rupere pentru că suprafața expusă la apă sau chimicale este mai mică.
La fel ca și în cazul părului, cu cât unghiile sunt mai lungi, cu atât vârfurile lor sunt mai "bătrâne" și se deteriorează mai repede. Nu uita să-ți pilești unghiile într-o singură direcție. Dacă le pilești cu mișcări înainte și înapoi, vârfurile se vor descuama și se vor rupe.

Folosește cu regularitate cremă sau ulei pentru cuticule

Hidratarea unghiilor și a cuticulelor este importantă pentru a preveni uscarea pielii și despicarea unghiilor. În loc să-ți tai cuticulele, procedură care poate fi dureroasă și care predispune la apariția infecțiilor la nivelul unghiei, aplică o cremă sau un ulei hidratant și împinge cu grijă cuticulele la baza unghiilor. Folosește cu regularitate un astfel de produs care va menține cuticulele moi și hidratate.

Încearcă un tratament cu ulei de măsline

Înmuierea unghiilor în ulei de măsline te va ajuta să-ți întărești unghiile în mod natural. Pune puțin ulei de măsline într-un bol și înmoaie fiecare mână timp de zece minute.
Masează uleiul pe patul unghiei și pe cuticule pentru a stimula circulația sanguină. O metodă și mai eficientă este aceea de a înmuia unghiile în ulei seara și a purta mănuși în timpul nopții. La fel de eficiente sunt și uleiuri precum cel de cocos, argan, avocado sau chiar vitamina E.

Evită soluțiile cu alcool pentru dezinfectarea mâinilor

Alcoolul are un efect intens deshidratant atât asupra pielii, cât și asupra unghiilor. Folosirea cu regularitate a dezinfectantelor pe bază de alcool pentru mâini îți va usca puternic unghiile și le va face mai casante. De asemenea, ai grijă să porți mănuși atunci când faci curățenie și folosești produse care conțin detergenți și alte substanțe chimice nocive pentru piele și unghii.

Nu îți folosi unghiile pe post de unelte

Chiar și obiceiul de a deschide o doză de suc sau de a răzui un abțibild poate pune presiune asupra celei mai sensibile zone a unghiei. Vârfurile se vor descuama și se vor rupe mult mai repede dacă îți folosești unghiile pe post de unelte.

Fă-ți manichiura să reziste mai mult

Acetona sau dizolvantul pentru ojă este nocivă pentru unghiile tale, de aceea ar trebui să o folosești cât mai rar. Poți face asta prin creșterea longevității manichiurii, astfel încât să nu fii nevoită să folosești des acetona.
Împinge cuticulele și aplică o bază hidratantă pe unghii și un top coat peste stratul de ojă. Aceste tratamente îți vor întări unghiile și îți vor face manichiura mai rezistentă. 
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod