9 lucruri care te fac să îmbătrânești mai repede iarna

Adesea asociem pielea palidă și uscată cu temperaturile scăzute, dar există și o legătură între iarna de afară și accentuarea semnelor de îmbătrânire.
Iarna nu se rezumă doar la atmosfera feerică, ceștile de ciocolată caldă sau ceai și momentele speciale petrecute în fața șemineului. Vremea mult mai rece ar putea grăbi îmbătrânirea pielii, accentuând ridurile și liniile de expresie.

 
Iată care sunt principalele motive pentru care iarna poate accelera procesul de îmbătrânire a pielii:

 
1. Este mult mai puțină umiditate în aer

Probabil cel mai evident aspect al iernii este aerul rece și uscat, o combinație care nu favorizează menținerea aspectului tânăr al pielii. „Condițiile climatice nefavorabile din timpul iernii periclitează echilibrul pielii, cauzând roșeață și sensibilitate crescută. În aceste condiții pielea devine mult mai vulnerabilă în fața rozaceei, ceea ce poate favoriza îmbătrânirea prematură a tenului”, explică dr. Ted Lain, dermatolog din Austin. 

 
2. Ești mai stresat

Petrecerile dese din sezonul rece pot crește foarte mult și nivelul stresului din cauza pregătirilor, precum și a eforturilor de a arăta foarte bine de fiecare dată. „În momentul în care crește producția de cortizol, hormonul stresului, textura și aspectul tenului pot fi afectate negativ.
Ai grijă să te odihnești atât cât trebuie și să-ți rezervi timp pentru a te relaxa din când în când. Poți urmări serialul preferat la televizor sau te poți programa la o ședință de masaj. În acest mod îi vei oferi pielii un răgaz pentru a reveni la normal”
, potrivit dr. Lain.

 
3. Nu aplici protecție solară în mod regulat

Protecția solară are un rol esențial tot timpul anului, chiar și iarna când a nins și cerul este înnorat. „Deși radiațiile UVB scad în intensitate în timpul lunilor de iarnă, cele UVA rămân la fel și acest tip de radiații cauzează în principal deteriorarea la nivelul ADN-ului care poate provoca îmbătrânirea sau chiar cancerul de piele. Aplică în fiecare zi o cremă de protecție solară cu SPF 30 pentru a preveni efectele negative”, recomandă dr. Lain.

 
4. Folosești aceleași produse de îngrijire ca și vara

Când temperaturile scad și vântul rece usucă pielea este nevoie să alegi un alt set de produse de îngrijire pentru a-ți proteja tenul. Va fi necesar un alt tip de ingrediente pentru a lupta împotriva frigului, spre deosebire de lunile calde de vară, caracterizate printr-un exces de umiditate.
Este indicat să alegi produse care conțin ingrediente precum ceramidele sau acidul hialuronic.

 
5. Faci dușuri prea fierbinți

Când te întorci acasă este foarte tentant să faci un duș fierbinte pentru a uita de frigul de afară. Din păcate acest gest instinctiv nu va face decât să-ți usuce pielea și mai mult. „Apa fierbine elimină sebumul și lasă pielea uscată, mult mai vulnerabilă la crăpături. Este mai benefic să faci un duș de 10 minute cu apă călduță, apoi să aplici imediat o loțiune hidratanță pe tot corpul”, potrivit dr. Dendy Engelman, dermatolog din Manhattan.

 
6. Cureți pielea cu produse mult prea agresive

Când pielea este deja uscată din cauza frigului nu este deloc util să folosești produse agresive pentru spălat deoarece vei favoriza iritațiile și crăparea pielii. „Folosește geluri de față pe bază de ulei în timpul iernii pentru a elimina praful și stratul de celule moarte fără să usuci și mai tare pielea.
În acest mod nu vei elimina complet sebumul, iar pielea va avea în continuare un strat util de protecție”
, explică dr. Engelman.

 
7. Consumi mai des delicii culinare

„Ceea ce mănânci se reflectă și la nivelul pielii. Deși este mult mai tentant să guști prăjituri, biscuiți sau turtă dulce când este foarte frig, să știi că pielea are nevoie mai degrabă de fructe și legume pentru a avea un aspect sănătos, revigorat. Dacă vei combina felii de fructe sau legume cu un mix de condimente care intensifică circulația și te încălzesc, pielea va avea un aspect luminos chiar și iarna”, potrivit dr. Karin Hermoni, nutriționist.

 
8. Ești expus mai puțin luminii soarelui

Vitaminele D și K scad foarte mult iarna, iar consecința imediată sunt cearcănele accentuate, care agravează aspectul ridurilor și dau un aspect obosit. Poți folosi fard bronzant pentru a reda strălucirea tenului și a distrage atenția de la cearcăne.

 
9. Faci foarte cald înăuntru

Este adevărat că este foarte plăcut să te uiți la zăpada de afară în timp ce stai la căldură, dar aerul din interior îți va usca pielea și poate face și părul mai aspru decât de obicei. Folosește un umidificator pentru a-ți proteja pielea și a reda aspectul frumos părului.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod