8 cele mai eficiente măști naturale pe care le poți face în casă

8 cele mai eficiente măști naturale pentru ten pe care le poți face în casă

Unele dintre alimentele pe care le consumăm zilnic pot deveni ingrediente foarte eficiente pentru tratamente cosmetice făcute în casă.
Descoperă opt astfel astfel de remedii naturale pentru frumusețea ta pe care le ai deja în bucătărie:

Mască cu albuș de ou

Această mască va contribui la purificarea tenului și la eliberarea porilor. Separă albușul de gălbenuș. Bate bine albușul până când obții o spumă albă. Înmoaie un șervețel în albușul de ou, apoi aplică șervețelul pe ten. Lasă-l să se usuce și apoi dezlipește-l cu grijă. Spală-te pe față cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

Mască cu miere și avocado

Este o mască hidratantă și energizantă pentru pielea ta. Ai nevoie de:
- 1/2 avocado
1/4 cană cu fulgi de ovăz
1 lingură cu oțet de mere
2 linguri cu miere
1 linguriță cu zeamă de lămâie
Cum să procedezi:
Decojește jumătatea de avocado și pisează bine pulpa.
Adaugă fulgii de ovăz, amestecă, apoi adaugă restul ingredientelor și amestecă bine. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătește-e cu apă călduță.

Mască cu gălbenuș de ou și ulei de măsline

Atunci când simți că pielea ta este uscată și lipsită de strălucire, încearcă această mască nutritivă. Amestecă un gălbenuș de ou cu o lingură cu ulei de măsline. Poți adăuga o picătură de ulei esențial natural de lavandă, trandafir etc. pentru o aromă plăcută. Aplică masca pe față și las-o să acționeze timp de 20 de minute. Clătește-te cu apă călduță.

Mască cu cartofi, lapte și ulei de migdale

Această mască te va ajuta să scapi de coșuri și îți va uniformiza nuanța pielii. Curăță un cartof, fierbe-l și pisează-l bine.
După ce s-a răcit, adaugă două lingurițe cu lapte și o linguriță cu ulei de migdale. Amestecă bine și aplică masca pe ten. Las-o să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te cu apă caldă.

Mască peel-off cu roșii

Dacă vrei să uniformizezi culoarea tenului și să eliberezi porii, atunci această mască pe bază de roșii este perfectă pentru tine. Curăță o roșie de coajă, piseaz-o și stoarce zeama într-un bol, fără a păstra semințele și pulpa. Amestecă bine o lingură de suc de roșie cu o lingură cu pudră de gelatină și o lingură cu lapte. Încălzește amestecul la bain-marie, așezând bolul într-un recipient cu apă. Adaugă câteva picături de miere și amestecă iar. Lasă masca să se răcească, apoi aplică pe ten.
După ce s-a uscat complet, dezlipește-o cu grijă de pe piele.

Mască cu făină de ovăz și lapte

O astfel de mască este ideală pentru hidratarea tenului. Ai nevoie de două linguri e fulgi de ovăz pe care să îi macini în blender. Adaugă două linguri cu lapte cald și o linguriță cu ulei de măsline. Amestecă bine și aplică masca pe față. Las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Mască peel-off cu castravete și zeamă de lămâie

Această mască are efect de uniformizare a nuanței tenului și de eliminarea a imperfecțiunilor, contribuind la curățarea porilor. Ai nevoie de un castravete, lămâie și pudră de gelatină. Pune în blender două felii de castravete curățate de coajă, împreună cu două linguri de zeamă de lămâie.
Strecoară amestecul și încălzește-l la temperatură mică. Adaugă două linguri cu pudră de gelatină și amestecă timp de un minut. Lasă să se răcească și aplică apoi pe ten. După ce s-a uscat complet, dezlipește cu grijă masca de pe piele.

Mască cu miere

O mască nutritivă pe care o poți folosi în fiecare zi, obținută numai din ingrediente naturale. Ai nevoie de trei lingurițe cu miere și o jumătate de linguriță cu scorțișoară măcinată. Amestecă cele două ingrediente și aplică pe ten. Lasă să acționeze timp de zece minute, apoi clătește cu apă călduță.



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod