7 tratamente de înfrumuseţare pentru vară. Testează-le şi tu!

Vara este un anotimp pe care nu ai cum să nu-l îndrăgeşti. Iar dacă ne gândim la cât de multe fructe ne dăruieşte natura în această perioadă a anului, atunci vara devine anotimpul nostru preferat.

Mai ales dacă punem la socoteală faptul că fructele sunt un adevărat aliat pentru ritualul nostru de îngrijire şi înfrumuseţare. Aşa că, nu ne rămâne altceva de făcut decât să ne bucurăm de vară şi să ne folosim de toate beneficiile pe care ni le oferă tratamentele pe bază de fructe.

Caisele alungă ridurile

Caisele sunt cunoscute pentru conţinutul lor bogat de vitamina A, B şi C, dar şi pentru faptul că ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire. Alege patru-cinci caise bine coapte, decojeşte-le, scoate-le sâmburii şi pasează pulpa. Adaugă o lingură cu smântână proaspătă şi întinde crema obţinută pe faţă şi pe gât. După 20 de minute, îndepărteaz-o cu apă călduţă.
Caisa este, de asemenea, indicată şi în îngrijirea tenului cu tendinţă acneică.

Zdrobeşte un fruct, iar pasta rezultată o întinzi pe faţă pentru 15 minute.

Castravete răcoritor

Castravetele este un ingredient ideal pentru măştile faciale. Iar dacă îl combini cu gel de aloe vera, obţii o mască excelentă pentru zilele caniculare de vară. Foloseşte un blender pentru a amestea pulpa unui castravete cu gelul unei frunze de aloe vera. Aplică apoi masca pe ten şi decolteu şi las-o să acţioneze timp de 20 de minute.

Fructele de pădure, adevărate minuni

Ţara noastră este recunoscută în toată Europa pentru fructele de pădure pe care le exportă. Sunt bogate în antioxidanţi, vitamina C şi E, tocmai de aceea nu ar trebui să-ţi lipsească din dietă, dar şi din ritualul de îngrijire.

Pentru tenul gras, prepară-ţi o mască din două linguri de zmeură făcută pastă, trei-patru linguri de fragi şi o lingură de iaurt.
Amestecă bine, până se omogenizează, apoi aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze 15 minute. Acestă mască, folosită de două ori pe săptămână, redă elasticitatea pielii şi reduce aspectul gras al tenului.

Piersicile închid porii

Piersicile sunt bogate în vitamine care hrănesc tenul şi îi conferă acestuia luminozitate. Pe lângă această calitate, sucul de piersici închide porii. Pasează o piersică bine coaptă şi amestecă apoi cu un gălbenuş de ou până se obţine o pastă omogenă. Masca se lasă să acţioneze 20 de minute pe faţă. Această mască este recomandată pentru tenul gras sau mixt.

Roşiile purifică tenul

Foloseşte roşiile dacă vrei o loţiune purificatoare care să ofere tenului tău vitaminele A şi C, dar şi licopen, un antioxidant benefic în lupta împotriva radicalilor liberi.

Toacă o roşie bine coaptă într-un blender, strecoară piureul format şi păstrează numai sucul, peste care să adaugi o cantitate egală de iaurt. Amestecă bine şi aplică pe faţă cu o dischetă demachiantă.

Acizii care se găsesc în mod natural în roşii acţionează asemenea unui peeling uşor, reuşind în acelaşi timp să tonifice pielea şi să închidă porii.

Pere pentru strălucire

Dacă vrei ca tenul tău se strălucească de sănătate ai nevoie de o pară. Se cojeşte o pară bine coaptă şi se pasează bine. Se adaugă o linguriţă cu miere şi una cu smântână. Se amestecă toate ingredientele până se face o pastă omogenă şi apoi se aplică pe faţă pentru 15 minute până se usucă.

Mască reparatoare pentru păr

Şi părul are nevoie de îngrijire în timpul verii. Încearcă o mască dintr-un gălbenuş de ou şi o banană. Este perfectă pentru a-i oferi din când în când părului tău o doză de vitalitate. Las-o să acţioneze cel puţin jumătate de oră. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod