7 tratamente de înfrumusețare cu zeamă de cartofi

7 tratamente de înfrumusețare cu zeamă de cartofi

Știai că un ingredient atât de banal din bucătăria ta precum cartoful te poate ajuta să scapi de riduri și să ai un ten frumos?
Zeama de cartofi, care conține vitamine, potasiu, cupru sau sulf poate fi folosită în numeroase tratamente de înfrumusețare care rezolvă diverse probleme ale pielii. Zeama de cartofi poate trata pielea iritată, arsurile solare, petele pigmentare, liniile fine și tenul cu aspect mat și obosit. Iată câteva rețete eficiente cu zeamă de cartofi pentru tratarea pielii:

Mască antiîmbătrânire cu zeamă de cartofi


Îmbătrânirea este un proces natural care nu poate fi stopat, iar printre efectele sale nedorite se numără ridurile, liniile fine sau pielea cu aspect uscat. Bineînțeles, zeama de cartofi nu poate opri îmbătrânirea, dar te va ajuta să reduci semnele îmbătrânirii datorită proprietăților sale antiinflamatorii. 
Amestecă puțină brânză dulce cu zeamă de cartofi, în cantități egale.
Adaugă o lingură cu ulei de măsline. Această mască este ideală pentru a hidrata pielea și a reduce semnele îmbătrânirii. Uleiul de măsline, împreună cu zeama de cartofi, este foarte util pentru a estompa cearcănele și a reduce ridurile din jurul ochilor.

Tratament cu zeamă de cartofi pentru uniformizarea culorii tenului


Amestecă zeamă de cartofi cu zeamă de lămâie în catități egale. Cartoful are proprietăți naturale de uniformizare a culorii pielii, iar în asociere cu zeama de lămâie va estompa petele pigmentare. Aplică pe zonele afectate de pete, lasă să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește-te. Evită expunerea la soare pentru că zeama de lămâie are efect fotosensibilizant.

Soluție pentru curățarea porilor cu zeamă de cartofi și bicarbonat de sodiu


Într-o cană cu apă, adaugă cinci linguri cu zeamă de cartofi și o lingură cu bicarbonat de sodiu. Amestecă bine și aplică pe piele cu o dischetă demachiantă pentrun a curăța porii.
Clătește cu apă călduță.

Mască cu zeamă de cartofi pentru ten cu imperfecțiuni


Amestecă o lingură cu zeamă de cartofi, o lingură cu zeamă de lămâie și suficientă argilă cosmetică pentru a obține o pastă de consistența dorită. Aplică masca pe ten și las-o să acționeze timp de 15 minute. Clătește-te cu apă călduță. Această mască îți va curăța tenul de excesul de sebum, va elibera porii și va preveni apariția coșurilor.

Tratament cu zeamă de cartofi împotriva pungilor de sub ochi


Amestecă zeamă de cartofi și suc de castravete în cantități egale. Aplică pe zona ochilor și lasă să acționeze timp de 15 minute. Atât zeama de cartofi, cât și sucul de castravete sunt recunoscute pentru efectele lor calmante și proprietățile antiinflamatorii.
Sunt un remediu eficient pentru cearcăne și pungile aparute sub ochi.

Tratament împotriva căderii părului cu zeamă de cartofi 


Zeama de cartofi este eficientă și pentru îngrijirea părului, nu doar a pielii. Iar dacă te confrunți cu căderea părului, acest ingredient natural te poate ajuta. Amestecă zeamă de cartofi, miere și gălbenuș de ou. Aplică pe păr, insistând asupra scalpului. Lasă să acționeze timp de câteva ore, apoi spală-te pe cap.

Cum să extragi zeama de cartofi pentru rețete cosmetice


Pentru a beneficia de proprietățile benefice ale cartofilor pentru piele, folosește numai cartofi organici, care nu conțin pesticide. Spală-i bine, curăță-i de coajă și taie-i în cuburi mici.
Pune cartofii în storcatorul de fructe și extrage sucul obținut. Dacă nu ai storcător de fructe, dă cartofii prin răzătoare și obține sucul prin stoarcerea pulpei răzuite.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod