7 sfaturi pentru detoxifierea de vară a tenului

Precis ai auzit de meniurile pentru detoxifiere care sunt folosite pentru eliminarea toxinelor din organism dar oare ai putea să faci același lucru și la nivelul pielii? Descoperă cum să-ți revigorezi pielea pentru a avea un ten neted și strălucitor în sezonul de vară.
Un ten catifelat, fără imperfecțiuni sau riduri accentuate, depinde în mare măsură de un ritual de furmusețe care include pași speciali pentru detoxifiere.

 
De ce să detoxifiezi tenul?

Poate te întrebi de ce ai avea nevoie de această îngrijire suplimentară, dar să știi că nu ai cum să elimini aspectul tern, cearcănele și semnele de oboseală fără să detoxifici tenul. Pielea este unul dintre principalele organe cu un rol important în eliminarea toxinelor și a impurităților, mai ales prin intermediul transpirației. Dacă organismul este copleșit de cantitatea de substanțe care îi fac rău este posibil ca afecțiunile dermatologice să se agraveze pentru a compensa această reacție negativă.

 
Iată care sunt semnele că pielea ta are nevoie de o detoxifiere eficientă în această vară:

 
- pielea cu aspect tern, ușor gălbui sau foarte palid;
- aspectul neregulat al pielii;
- producția excesivă de sebum;
- accentuarea ridurilor și lăsarea pielii;
- exacerbarea sensibilității la produsele de îngrijire;
- deshidratarea accentuată a tenului.
 
Dacă atunci când te uiți în oglindă simți că nu te vezi pe tine, ci o variantă îmbătrânită sau mult prea afectată de orele suplimentare de lucru, este clar că trebui să realizezi detoxifierea de vară a tenului.

 
Iată ce reguli poți aplica pentru a avea un aspect întinerit și a-ți fi mai ușor să zâmbești în fiecare zi:

 
1. O mască pe bază de argilă

Măștile cu argilă elimină rapid impuritățile și toxinele din piele, eliberează porii, revitalizează pielea și permit tenului să se oxigeneze mai ușor. În cadrul procesului de detoxifiere de vară se recomandă să aplici un strat mai gros decât de obicei și să lași masca să acționeze timp de 10-15 minute, după care să stai în apropierea aburilor pentru a permite ingredientelor să acționeze profund.
După încă 5-10 minute poți clăti masca, bucurându-te de pielea împrospătată.

 
2. Bea mai multă apă

Este o recomandare des întâlnită, dar nu mereu pusă în aplicare. Impune-ți să bei 10 pahare de apă în fiecare zi timp de cel puțin o săptămână pentru a putea observa primele efecte pozitive asupra pielii. Pentru un efect mai intens propune-ți să bei apă caldă în prima jumătate a zilei. Asigură-te că apa pe care o bei este pură și adaugă și puțin suc de lămâie în ultimul pahar pe care îl bei seara.

 
3. Elimină alimentele care îți amenință pielea

Cu cât vei mânca mai des alimente care îți fac rău, cu atât ți se va părea că aspectul pielii se înrăutățește în fiecare zi. Evită alimentele care favorizează aspectul congestionat al pielii și anume produsele lactate, pâinea albă, mâncarea tip fast food, chips-urile, gogoșile și carnea procesată.
Alege fructele proaspete, mai ales zmeura, căpșunile și afinele la desert și redu proporția de dulciuri din totalul de calorii.

 
4. Bea mai mult ceai

Ceaiurile precum cel de ghimbir, mentă, urzică, păpădie și gălbenele sunt esențiale pentru a susține aspectul sănătos al pielii. Bea cel puțin 2 cești dintr-un ceai de acest tip în fiecare zi, timp de minimum o săptămână.

 
5. Apelează la băi de aburi cu ulei de citrice

Pentru o curățare profundă încearcă băile de aburi pe bază de ulei de citrice. Toarnă apă fierbinte într-un castron, adaugă 3-4 picături de ulei esențial de citrice, pune un prosop în acest amestec, apoi întinde-l pe față și lasă să acționeze 20 de minute pentru a deschide porii și a absorbi praful, sebumul și alte impurități. Continuă cu un gel de curățare blând și o cremă hidratantă.

 
6. Exfoliază tenul mai des

Pentru a elimina celulele moarte acumulate este recomandat să optezi pentru un produs exfoliant de curățare pe care să îl folosești de 3-4 ori pe săptămână.

 
7. Alege variantele de peeling natural

Vrei să neutralizezi impuritățile, să previi ridurile și să favorizezi refacerea la nivel celular? Ai nevoie de un peeling natural. Folosește coaja de papaya sau de castravete pentru a freca ușor pielea.
Vei neutraliza stratul de celule moarte, iar acizii naturali vor purifica pielea.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod