7 reguli care te scapa de acnee!

Pe langa cauzele care tin de factori interni, care genereaza si intretin acneea, exista si o suma de factori suplimentari ce trebuie luati in calcul atunci te lupti cu nesuferitele cosuri.
Pe langa cauzele care tin de factori interni, care genereaza si intretin acneea, exista si o suma de factori suplimentari ce trebuie luati in calcul atunci te lupti cu nesuferitele cosuri. Gesturi marunte care trebuie sa-ti intre in reflex, pentru totdeauna, si care te pot ajuta ca aliati pretiosi.

Solutiile, cremele, eventual tratamentele pe care le urmezi nu sunt singurele tale arme in lupta pe care o duci.

Alaturi de rutina zilnica adauga si aceste sfaturi, ale specialistilor de la Become gorgeous. Vei evita contaminarea pielii cu germeni din mediul exterior, cea mai des intalnita cauza a suprainfectarii cosurilor.

Nu pune mana pe fata!


Mainile tale sunt cel mai mare pericol, indiferet daca tenul tau este cu probleme sau nu. In concluzie, nu pune mana pe fata, sub nicio forma, decat dupa ce te-ai spalat bine cu apa si sapun.

Fiecare lucru pe care il atingi cu mainile (clanta, bara din autobuz, usa de la lift, tastatura si mouse-ul si inca multe altele), are pe suprafata lui colectii intregi de germeni.
Cea mai mare dorinta a acestor fiinte microscopice este sa se dezvolte si sa se inmulteasca, iar o leziune cutanata, inclusiv un cos, este un adevarat paradis pentru ele.

Important este autocontrolul, iar dupa un timp, ideea ca mainile nu au ce cauta pe fata, iti va intra in sange.

Strange-ti parul!


Parul este o sursa de probleme pentru ten, mai ales daca este vorba despre un ten sensibil, care are tendinta acneica. Indiferent cat de curat ar fi, nu are ce cauta pe fata. In plus,  de cele mai multe ori, persoanele care au probleme cu tenul au parul gras sau cu tendinte de ingrasare.

Este foarte gresita ideea ca parul poate ascunde unele din problemele tenului. Solutia cea mai buna: o coafura care sa lase fata libera sau macar, daca nu accepti acest lucru, ingrijeste-ti parul cu meticulozitate, folosind produse de buna calitate. Scapa de obiceiul de a sta cu mana in par sau cu parul pe fata. Protejandu-ti parul, iti aperi fata!

Sterge-te cu un prosop special!


Este gresit sa te stergi pe fata cu acelasi prosop pe care il folosesti ca sa te stergi pe maini. Servetele de la baie sunt curate, cu adevarat, doar la prima lor intrebuintare, iar dupa 24 de ore devin adevarate crescatorii de bacterii care abia asteapta sa ajunga pe fata ta.
Solutia?

Servetelele de unica folosinta, albe si fara parfum (ca sa nu risti vreo reactie alergica la colorant si arome). Este foarte important ca, atunci cand exista o suferinta a pielii (fie acnee, fie micoza), prosoapele sa fie schimbate zilnic si spalate cu apa fierbinte (minimum 60 de grade) si un detergent bun (preferabil bio).  Dar, regulile de igiena sunt la fel de importante, indiferent daca ai sau nu o suferinta a pielii.

Tamponeaza usor, nu freca!


Nu freca niciodata fata cu prosopul, doar tamponeaza usor!  Este total contraindicat frecatul cu prosopul, in cazul in care ai acnee pe spate sau in zona umerilor. Acest obicei este extrem de danunator si nu face decat sa extinda suferinta pielii.

Evita grasimea, prajelile si condimentele!


Este dovedit faptul ca ceea ce mananci are un efect radical asupra tenului. Prin urmare, evitand anumite alimente care pot genera cosuri, chiar daca nu scapi de acnee, ai posibilitatea sa reduci numarul leziunilor.
Evita alimentele grase, carnea prajita si condimentele. Alternativa sanatoasa sunt legumele, fructele si minimum doi litri de lichide neacidulate pe zi. In acest fel, ajuti organismul sa elimine toxinele.

Schimba fata de perna la doua zile!


De foarte multe ori, in ciuda faptului ca ai grija, ca la carte de tenul tau, se intampla sa uit de fata de perna. Tenul gras sau cel cu probleme, trebuie protejat si in somn, astfel ca fata de perna trebuie schimbata la fiecare doua zile.

Motivul este identic cu cel din cazul prosopului. Mai mult, trebuie sa ai grija ca fetele de perna sa fie spalate foarte bine la temperatura inalta, foarte bine limpezite si calcate.

Fa miscare! Elimina toxinele!


Oricat ar parea de ciudat, exercitiile fizice sunt un mijloc foarte eficient pentru combaterea si limitarea efectelor acneii. Miscarea fizica ajuta la buna oxigenare a tesuturilor si la buna functionare a acestora. Daca faci miscare, organele tale functioneaza mai bine, iar sangele ajunge la toate celulele, ceea ce face ca aportul de oxigen si nutrienti sa fie imbunatatit.


Mai mult, miscarea fizica te ajuta sa elimini mult mai temeinic toxinele, ceea ce este un mare beneficiu pentru o piele cu probleme. Este foarte important de precizat ca miscarea aduce si un tonus psihic imbunatatit, lucru necesar celor care sufera de acnee. Este binecunoscut faptul ca aceasta problema duce la scaderea increderii in sine, iar uneori chiar la depresie.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • HAINE DE FIRMA pe 24 Mai 2010, 15:08
    MAGAZIN ONLINE PE SITE

    http://www.originals.ro/adidasi-haine-accesorii-ads.php?cid=16428 haine de firma si adidasi la cele mai mici preturi de pe net !!! click http://www.originals.ro/adidasi-haine-accesorii-ads.php?cid=16428

    2
    3

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod