7 produse de înfrumusețare inutile. Dermatologii nu le folosesc niciodată!

Ți s-a întâmplat să stai în fața standului cu produse de îngrijire și să nu știi ce să alegi? Vezi ce produse de înfrumusețare nu ar alege niciodată dermatologii!
Sunt atât de multe creme, loțiuni, geluri și atât de multe mărci încât uneori poate să fie o adevărată corvoadă ca să alegi ceva. Ca să îți fie mai ușor, descoperă o listă prezentată de BrightSide cu produsele de înfrumusețare pe care dermatologii nu le-ar alege niciodată și nici nu le recomandă pacienților. 


1. Loțiunea pentru mâini și corp

Dermatologii aleg mereu cremele care au o consistență mai cremoasă și hidratează mai bine. Cremele pentru mâini și corp sunt absorbite mai ușor în piele și creează acea barieră cutanată care protejează epiderma de agresiunea factorilor externi, împiedicând deshidratarea excesivă a pielii.
În schimb, loțiunile nu reușesc să facă acest lucru la fel de bine, susțin dermatologii pentru că loțiunea de corp are un conținut mai ridicat de apă. Loțiunile pot să fie bune doar pentru persoanele care nu au pielea foarte uscată. 


2. Măștile cu cărbune activ 

Aceste măști care au devenit extrem de populare nu sunt pe placul dermatologilor care susțin că distrug structura epidermei. Ingredientele din aceste măști sunt mult prea agresive pentru piele, au acțiune prea abrazivă și usucă excesiv pielea. 


3. Spray-ul cu factor de protecție solară

Este o soluție rapidă deoarece se aplică foarte ușor, însă dermatologii avertizează că este mai sănătos să folosești cremele cu factor de protecție solară ridicat. Un spray este imposibil de aplicat în strat mai gros cum este indicat în cazul expunerii prelungite la soare, iar în momentul în care îl pulverizezi pe piele se pierd din elementele active în aer.
Astfel că, acestea nu mai reușesc să ajungă pe piele și să confere protecție împotriva radiațiilor ultraviolete. Ei consideră cu o cremă cu oxid de zinc este mai eficientă pentru piele, deoarece aceasta reflectă razele ultraviolete și împiedică absorbția lor. 


4. Uleiul de plajă pentru bronzare

Nici acestea nu sunt recomandate de către dermatologi, deoarece asigură o protecție foarte scăzută împotriva radiațiilor solare. De asemenea, aceste uleiul de plajă pentru bronzare pot să blocheze porii, înrăutățind de cele mai multe ori afecțiunile dermatologice de care suferi. 


5. Crema cu hidrocortizon

Această cremă este foarte puternică și trebuie folosită doar în cazul în care te confrunți cu probleme serioase la nivelul tenului. Cu toate acestea, multe persoane preferă să folosească aceste creme pentru acnee, fără indicația unui medic, lucru care poate să agraveze problemele din cauza riscului ridicat de iritații. 


6. Măștile pentru picioare

Sunt inutile și nu dau rezultate, averizează dermatologii. Mai degrabă este indicat să folosești creme hidratante aplicate în strat gros înainte de culcare și să-ți acoperi picioarele cu șosete din bumbac.


7. Uleiul de cocos

Este foarte popular și multe persoane îl folosesc pentru ten și corp, însă dermatologii consideră că nu este cea mai bună soluție pentru îngrijirea tenului. Ei avertizează că uleiul de cocos încarcă tenul, blochează porii și favorizează apariția coșurilor și a petelor pigmentare. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod