7 produse cosmetice pe care dai banii degeaba, potrivit dermatologilor

Multe dintre produsele cosmetice pe care le cumperi nu au efectele pe care le promit și de cele mai multe ori sunt complet inutile, sunt de părere specialiștii
Este dificil să găsești produsele ideale pentru tine, mai ales când ai de ales dintr-o gamă atât de variată de cosmetice, care sunt promovate intens. Iar multe dintre ele sunt foarte scumpe și ești tentată să le cumperi pentru că promisiunile sună foarte bine. Din păcate, multe dintre ele nu sunt atât de utile pe cât ai crede.

Iată câteva dintre produsele pe care să nu dai banii, potrivit specialiștilor citați de insider.com:

Loțiunile tonice îți pot usca pielea

"Pacienții iubesc tonerul pentru că are un efect răcoritor și oferă o senzație de prospețime, dar loțiunile tonice nu oferă beneficii și chiar ar putea să usuce sau să irite pielea", declară dermatologul Hedy Setyadi pentru insider.com. ”Ar fi bine să-ți păstrezi banii pentru produse care chiar funcționează”, spune medicul. Acesta recomandă să te speli pe față dimineața cu o loțiune cu peroxid de benzoil și să aplici o cremă cu retinol seara, dacă te confrunți cu acnee.
Pentru efect antiîmbătrânire, medicul recomandă să folosești seruri cu antioxidanți.

Cosmeticele foarte scumpe nu sunt întotdeauna mai bune

Unele produse de lux precum loțiuni pentru spălarea tenului, creme hidratante, loțiuni de protecție solară sau creme cu retinoizi ar putea părea mai bune doar pentru că sunt scumpe. Dar medicul dermatolog Susan Bard spune că întotdeauna le recomandă pacienților săi să nu cumpere cosmetice de bază foarte scumpe. 'Când vine vorba de aceste cosmetice, poți găsi unele produse excelente și în magazine sau farmacii, la prețuri rezonabile. Păstrează-ți banii pentru seruri care conțin peptide sau ingrediente active benefice. Aceste cosmetice sunt dificil de produs și au un cost mai mare, astfel în acest caz primești ceea ce plătești', mai spune medicul.

Suplimentele sau cremele cu colagen nu penetrează pielea

Probabil ai auzit de beneficiile colagenului și ai văzut suplimente de colagen care promit să-ți facă tenul perfect. Dar îți irosești banii pe aceste produse, potrivit specialiștilor.
'Colagenul și elastina sunt proteine cu molecule mari care sunt prezente în dermă. Aplicarea lor topică sau ingerarea lor nu au beneficii asupra pielii pentru că moleculelor nu pot penetra epiderma, stratul superior al pielii, pentru a ajunge la dermă. Dacă le ingerezi, acestea nu vor ajunge la piele pentru că vor fi descompuse înainte să fie absorbite', declară medicul Omar Ibrahimi.

Nu există dovezi că periile pentru exfoliere au beneficii

Ar trebui să te gândești de două ori înainte de a investi într-o perie scumpă pentru curățarea feței, este de părere medicul dermatolog Danny Del Campo. ”Nu există suficiente dovezi care să arate că periile pentru exfolierea feței au efecte benefice și de multe ori descopăr că pacienții dau sute de dolari pe astfel de aparate”, spune medicul. ”Nu sunt studii bine realizate în ceea ce privește aceste perii și poți găsi alternative dovedite științific pentru exfolierea pielii, care îți pot fi recomandate de medicul dermatolog”, spune specialistul.

Cremele împotriva vergeturilor nu au efect

Dacă te confrunți cu vergeturi, este foarte probabil ca loțiunile scumpe să nu te ajute prea mult, spune dermatologul Sarika Snell. ”Problema este sub piele, la nivelul dermei, iar cremele aplicate local nu pot penetra straturile de piele pentru a ajunge acolo și a vindeca vergeturile”, a declarat medicul.
Există diverse terapii cu laser sau alte proceduri care pot fi realizate în cabinetele dermatologice sau clinici specializate, dar cremele nu reușesc să remedieze vergeturile.

Produsele care promit efecte miraculoase

”Este o industrie de miliarde de dolari, iar promisiunile spectaculoase sunt întâlnite la tot pasul, prin urmare cumpărătorii ar trebui să fie prudenți”, avertizează medicul dermatolog Stephanie Daniel. Ar trebui să eviți produsele care promit de toate și care sunt promovate ca având efecte miraculoase. Dacă sună prea bine ca să fie adevărat, atunci probabil că nu este.

Nu există studii care să confirme efectele cremelor anticelulitice

La fel ca și în cazul vergeturilor, cremele pentru celulită sunt un mit. ”Aproape toate cremele anticelulitice de pe piață sunt o păcăleală și nu au studii care să le confirme efectele”, a declarat pentru Insider medicul dermatolog Dhaval Bhanusali. Evită produsele scumpe și apelează la sfaturile medicilor pentru a trata celulita.

Uleiurile pentru curățarea pielii pot face mai mult rău

Este în trend uleiul pentru curățarea tenului, dar aceste produse pot face mai mult rău în cazul unor persoane, spune dermatologul Jennifer Channual. Este valabil în special în cazul persoanelor care se confruntă cu acnee sau care au tenul gras.
Medicul recomandă folosirea unor produse noncomedogenice pentru curățarea tenului, ceea ce înseamnă că nu blochează porii. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod