7 măsuri pentru a combate acneea iarna

Sezonul rece poate deveni o provocare când trebuie să tratezi acneea. Tenul gras sau mixt, cu tendință acneică, trebuie protejat pentru a avea o piele catifelată și curată în ciuda vântului rece sau a lapoviței.
Nu este atât de simplu să refaci echilibrul tenului afectat de acnee dacă trebuie să iei în calcul și temperaturile foarte scăzute de afară. Pe măsură ce vântul rece apare tot mai des, iar în momentul în care ieși afară te întâmpină un val de aer înghețat, este posibil să observi o înrăutățire a acneei. La prima vedere poate părea ciudat pentru că acneea și coșurile sunt asociate mai mult cu zilele foarte călduroase de vară. Cu toate acestea, există multipli factori specifici iernii care pot agrava leziunile acneice sau inflamațiile. Dacă știi cum să procedezi pentru a-ți proteja pielea nu vei avea probleme cu aspectul tenului, iar pielea ta va fi netedă și curată până când vom avea din nou zile lungi și însorite.

 
Iată ce factori determină acneea iarna și ce poți face:

 
1. Schimbarea vremii afectează pielea

Pielea este tot timpul în contact cu atmosfera, ceea ce înseamnă că este foarte vulnerabilă la acțiunea factorilor externi. Iarna pielea este expusă vântului, ploii, temperaturilor scăzute, zăpezii sau lapoviței. Efectul tuturor acestor condiții atmosferice poate fi deshidratarea pielii și favorizarea apariției coșurilor.
 
Soluția: Contează foarte mult să-ți analizezi pielea cu atenție.
Dacă observi că-ți apar coșuri după ce ai stat afară mai mult timp este posibil să fie nevoie să reduci timpul petrecut în aer liber sau să acorzi pielii un interval suficient la o temperatură mai ridicată, înăuntru, pentru a-și reveni.

 
2. Încălzirea și aerul uscat

Pentru a combate frigul majoritatea persoanelor folosesc încălzirea pe timpul iernii. Același lucru se va întâmpla și la serviciu, în restaurante sau la magazine. Încălzirea centrală reduce umezeala din aer, iar dacă stai într-un astfel de mediu timp îndelungat pielea se poate usca. Un ten deshidratat este mult mai predispus la coșuri deoarece există un strat de celule moarte la suprafața pielii care poate astupa porii și va obstrucționa producția normală de sebum.
 
Soluția: Folosește un umidificator acasă pentru a reface nivelul de umezeală din aer și a-i oferi o pauză tenului după aerul uscat creat de încălzirea centrală sau de aerul condiționat. De asemenea, este util să ai mereu la tine un spray cu apă termală pentru a menține hidratarea tenului când ești pe drum sau când trebuie să petreci mai mult timp într-o sală de clasă, un birou încălzit sau la cumpărături.

 
3. Acumularea stratului de celule moarte

Dacă pielea ta este uscată din cauza factorilor externi și vrei să compensezi acest efect negativ prin aplicarea unei creme ultra-hidratante, rezultatul ar putea fi un strat gros de celule moarte care va astupa porii.
 
Soluția: Exfoliază pielea cu un produs cu acțiune ușoară, care să nu fie excesiv de abraziv, iar după aceea aplică un strat de cremă emolientă.

 
4. Stresul și lipsa somnului suficient

Lunile de iarnă pot fi destul de aglomerate, cu perioada sărbătorilor și multe evenimente la care trebuie să mergi. Este și momentul anului în care lumina naturală apare un timp mult mai scurt, astfel încât nu vei avea foarte mult chef să fii activ.
Dacă vei încerca să ai exact același ritm ca și vara ai putea deveni obosit și stresat, iar aspectul pielii se va înrăutăți.
 
Soluția: Este foarte important să-ți cunoști limitele și să nu ajungi epuizat. Bucură-te de serile relaxante de iarnă, pregătește-te de petreceri cu mult calm și învață să-ți stabilești propriul ritm și să aproximezi ceea ce poți face, fără să te simți vinovat sau să preiei prea multe activități în același timp.

 
5. Nerespectarea rutinei de îngrijire

Odată ce durata zilei se modifică este posibil să-ți afecteze și modul de îngrijire a pielii. În zilele friguroase poate fi foarte ușor să adormi fără să-ți îngrijești pielea seara, crescând riscul de coșuri și alte imperfecțiuni, având în vedere că nu înlături stratul de celule moarte care blochează porii.
 
Soluția: Fă-ți mereu timp pentru a curăța și hidrata pielea în fiecare seară. Pentru a scurta acest proces poți folosi produse cu funcții multiple, de exemplu curățare și demachiere, plus hidratare.

 
6. Schimbarea produselor de îngrijire

Scăderea temperaturii de afară poate fi însoțită și de dorința de a testa produse noi. De exemplu, crema hidratantă care ți-a făcut bine vara va trebui înlocuită cu o formulă mai emolientă iarna.
Cu toate acestea, schimbarea produselor de îngrijire poate crea probleme cu acneea dacă alegi produse pe bază de ulei sau care conțin ingrediente comedogenice.
 
Soluția: De fiecare dată când alegi un produs nou asigură-te că este potrivit pentru tipul tău de ten. Selectează produsele cu o textură fluidă, care intră în piele fără să lase un film gras la suprafața tenului.

 
7. Pălăriile și eșarfele

Este foarte interesant să porți pălării sau eșarfe colorate când este frig, dar acest lucru înseamnă că vei crea un mediu închis între piele și eșarfă sau pălărie. Eșarfele care acoperă jumătate din față sau pălăriile care se lasă pe frunte pot menține contactul cu sebumul, favorizând apariția coșurilor.
 
Soluția: Spală des pălăriile și eșarfele pe care le porți pentru a înlătura urmele de sebum, praf sau machiaj. Scoate-le de îndată ce ai intrat înauntru pentru a lăsa pielea să respire. Alege materialele naturale și evită să porți aceeași pălărie sau eșarfă mai multe zile la rând.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod