7 măști de față ideale în sezonul rece

Vremea rece de afară și vântul pot usca pielea, favorizând înroșirea și coșurile. Descoperă ce măști de față poți prepara rapid pentru a avea din nou un ten catifelat.
Nu este nevoie să mergi neapărat la salon sau la spa dacă simți că pielea ta este deshidratată sau se exfoliază. Atunci când temperaturile scad, echilibrul de hidratare al pielii poate fi periclitat. Dacă deja ai observat că se descuamează sau că te strânge pielea este momentul să acționezi pentru a te asigura că vei avea un ten neted și radiant tot timpul iernii. Dacă înveți cum să prepari câteva măști de față simple chiar acasă la tine nu vei avea probleme cu pielea și vei putea zâmbi fără griji. 
Nu te gândi că este suficient să aplici un strat consistent de machiaj pentru că și apectul tenului machiat depinde în mare măsură de starea pielii. Nu este același lucru să aplici fond de ten, pudră sau fard de obraz pe o piele deshidratată sau pe un ten catifelat și în unele cazuri poți accentua deshidratarea dacă urmezi același ritual de machiaj fără să-i oferi tenului o hidratare suplimentară.

 
Iată ce măști de față poți prepara pentru a ameliora aspectul tenului, în ciuda vremii de afară:

 
1. Mască din banane

Cine are nevoie de Botox când ai la dispoziție bananele? Poți folosi bananele pentru a obține o mască naturală care hidratează pielea în profunzime și previne ridurile. Este suficient să faci piure dintr-o banană de dimensiuni medii, apoi să aplici masca pe față, gât și decolteu.
Lasă să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă rece. În cazul în care ai probleme cu acneea poți adăuga 3 linguri de iaurt și 2 linguri de miere la piureul de banană.

 
2. Mască pe bază de lapte

Amestecă 80g de lapte praf cu suficientă apă pentru a forma o pastă groasă, aplică pe față și gât și clătește după ce se usucă. Vei observa că semnele de oboseală dispar de pe chip, iar pielea va avea un aspect energizat.

 
3. Mască din fulgi de ovăz

Dacă vrei un remediu pentru a obține un aspect întinerit al pielii, fulgii de ovăz sunt ingredientul ideal pentru tine. Amestecă ½ cană de apă călduță cu 30g de fulgi de ovăz. Lasă fulgii să se hidrateze în apă timp de 2-3 minute, apoi adaugă 2 linguri de iaurt simplu, 2 linguri de miere și un albuș de ou.
Aplică masca pe față în strat subțire, lasă să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă caldă. Folosește o sită specială pentru a preveni înfundarea chiuvetei.

 
4. Mască pe bază de maioneză

De ce să cumperi creme foarte scumpe când poți pregăti acasă un remediu ideal pentru pielea înroșită, agresată de vânt sau care arde? Maioneza are un efect calmant asupra pielii și o găsești imediat în frigider. Întinde ușor maioneza pe față și gât, în strat gros, lasă să acționeze 20 de minute, iar după aceea clătește-te cu apă rece. Pielea ta va fi catifelată și netedă, iar roșeața va dispărea. Este o soluție ideală pentru momentele când te întorci acasă după o zi petrecută afară, la temperaturi scăzute.

 
5. Mască din iaurt

Pentru a reduce aspectul de pori deschiși este util să folosești o mască de față cu iaurt. Amestecă iaurt simplu cu gel de aloe vera, în cantități egale, întinde masca pe față și decolteu, lasă să acționeze 20 de minute, apoi clătește cu apă călduță.

 
6. Mască din muștar

Poți folosi muștarul dulce pentru a obține o mască utilă pentru calmarea și refacerea pielii. Mai întâi încearcă muștarul pe încheietură pentru a te asigura că nu te irită.
După aceea îl poți aplica pe față, îl lași să acționeze 5 minute și te clătești cu apă rece.

 
7. Mască hidratantă cu lămâie și ulei de migdale

Dacă vrei să elimini celulele moarte, să revigorezi și să hidratezi tenul amestecă sucul de la ½ lămâie cu 2 linguri de ulei de migdale sau de măsline. Lasă să acționeze 10 minute, apoi clătește cu apă călduță.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod