6 soluţii rapide ca să ai un ten curat ca lacrima

Cine nu îşi doreşte un ten impecabil, fără nicio imperfecţiune? Cu ajutorul câtorva reguli de îngrijire şi de alimentaţie poţi să obţii un efect rapid şi spectaculos.

Cine nu îşi doreşte un ten impecabil, fără nicio imperfecţiune? Cu ajutorul câtorva reguli de îngrijire şi de alimentaţie poţi să obţii un efect rapid şi spectaculos.

Auzim adesea că frumuseţea vine din interior. Este adevărat, dacă luăm în considerare cercetările în domeniul nutriţiei, însă mai există o componentă de care trebuie să ţinem cont: factorul ereditar. Unele probleme ale tenului sunt ereditare, dar asta nu ănseamnă că nu le poţi minimaliza efectul negativ cu ajutorul unui regim bun de îngrijire, dar şi un plan alimentar sănătos.

Ştii că alimentele de tip fast-food şi dulciurile rafinate sunt un adevărat pericol pentru pielea ta, deoarece au un efect puternic de îmbătrânire.

Prin urmare, există câteva soluţii eficiente cu efect rapid care curăţă tenul şi-i redau prospeţimea. Iată care sunt acestea soluţii recomandate de un dermatolog frecventat de vedetele de la Hollywood:

1. Soluţii pentru un ten curat: Nu cumpăra o mulţime de produse de îngrijire

Nu le vei folosi şi te vor descuraja de îndată ce le vezi înşirate pe toate în baie. Limitează-te la câteva produse de care ai nevoie cu adevărat, dau rezultate bune şi nu îţi consumă mult timp dacă le aplici. Un alt lucru pe care trebuie să-l ai mereu în vedere este termenul de valabilitate al produselor pe care le foloseşti. Verifică mereu data la care expiră şi nu le folosi dacă au depăşit termenul de valabilitate.
2. Mănâncă sănătos dacă vrei să-ţi îmbunătăţeşti aspectul pielii

Pe lângă rutina zilnică de îngrijire, tenul tău are nevoie de nutrienţi esenţiali pe care să-i asiguri din consumul de alimente sănătoase. Cea mai simplă soluţie ca să ai un ten impecabil este să te hidratezi, consumând apă plată şi ceaiuri medicinale neîndulcite, dar să ai şi o alimentaţie echilibrată. Alimentele care conţin antioxidanţi sunt esenţiale pentru o piele sănătoasă, susţine specialistul. Include în meniul tău fructe de pădure, legume, verdeţuri, dar şi grăsimi bune din somon, avocado, ulei de măsline. Astfel tenul tău va primi nutrienţii de care are nevoie, spre deosebire de o alimnetaţie de tip fast-food care nu va face decât să-ţi înrăutăţească problemele existente.3. Soluţii pentru un ten curat: Ritualul de îngrijire de dimineaţă trebuie să fie unul simplu şi rapid

Nu trebuie să petreci o oră în faţa oglinzii ca să aplici o grămadă de produse pe piele. Nu te vor ajuta, ba mai mult s-ar putea să îţi facă mai mult rău. Specialiştii recomandă să păstrezi un ritual cât mai simplu care să includă: un produs de curăţare fără săpun, un exfoliant blând şi o cremă hidratantă cu factor de protecţie ridicat.


4. Nici seara nu ai nevoie de un ritual complicat de îngrijire

Seara tenul tău are nevoie de curăţare şi o cremă de noapte hidratantă care să conţină retinol.


5. Limitează consumul de sare şi proteine animale

Consumul moderat de sare este un pas important de care trebuie să ţii cont pentru a avea un ten curat.

De asemenea, specialiştii recomandă ca proteinele să constituie 40% din alimentaţia ta zilnică fără să exagerezi. Acestea sunt importante pentru că stimulează producerea colagenului şi a elastinei care asigură aspectul impecabil al tenului.


6. Soluţii pentru un ten curat: Nu te culca machiată

Păstrează şerveţele demachiante la îndemână pentru serile când nu ai chef să te demachiezi. Este esenţial să nu dormi cu machiajul pe faţă, deoarece porii nu pot să respire şi pielea ta va îmbătrâni mult mai repede. 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Vasi pe 15 Mar 2013, 02:12
    salut

    si la baieti imbatraneste pielea daka dai cu nivea sau alifie pt cosuri ?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod