6 greșeli care îți deteriorează unghiile

Crezi că unghiile tale sunt atât de sănătoase și puternice pe cât ar trebui să fie? Nu ai vrea ca unghiile să îți strice ținuta pe care ai ales-o în ultima jumătate de oră.
Există câteva greșeli care îți deteriorează unghiile și pe care trebuie să le eviți pentru o manichiură perfectă. 

Ce greșeli îți deteriorează unghiile?


1. Rosul unghiilor (onicofagia)


Dacă ți se pare că rosul unghiilor duce doar la un aspect inestetic al unghiilor, te înșeli. Acest obicei promovează transferul bacteriilor de la unghii la gură, bacterii care te pot îmbolnăvi. De asemenea, se poate să apară și infecții, în cazul în care observi mici răni la degete. O modalitate foarte bună prin care poți combate acest obicei este pictarea unghiilor.
Cu ojă sau lac de unghii, desigur. 

2. Îndepărtarea ojei cu degetele


Încerci să înlături oja de pe unghii cu degetele sau cu celelalte unghii, fără un dizolvant? Oprește-te chiar acum! Prin acest obicei, îndepărtezi nu numai oja de pe unghii, ci și stratul superior al unghiilor. Așa că folosește un dizolvant de unghii, eventual un produs mai delicat pentru unghii, pentru o protecție suplimentară.

3. Îndepărtarea cuticulelor


Nimeni nu vrea ca manichiura să fie încurcată de cuticule. Cu toate acestea, tăierea cuticulelor nu reprezintă răspunsul la problema ta.
În schimb, poți aplica un ulei de cuticule. Acesta înmoaie cuticulele, astfel încât să le poți împinge înapoi. 

4. O dietă nesănătoasă


Lasă batonul acela de ciocolată jos din mână și curăță un morcov! Unghiile se hrănesc din fluxul sanguin, așa că s-ar putea să se vadă la nivelul acestora dacă ai o alimentație nesănătoasă. Consumul ridicat de alcool sau sucuri îți poate afecta sănătatea unghiilor. Recomandarea specialiștilor este să mănânci legume verzi, iar dacă nu obții rezultatele dorite, încearcă suplimente de magneziu, calciu sau biotină.

5. Folosirea acetonei în mod constant


Este tentant să alegi o nouă culoare a ojei în fiecare zi a săptămânii, mai ales că este o varietate atât de mare disponibilă în magazinele de cosmetice. Cât timp folosești un dizolvant care nu conține ingrediente dure, unghiile nu se vor deteriora.
Ai grijă și cât de des folosești aceste dizolvante, care îți pot usca unghiile.

6. Curățarea casei fără mănuși de protecție


Dacă vrei ca oja sau lacul de unghii să reziste cât mai mult, ar trebui să stai departe de apă, deoarece aceasta poate duce la inflamarea unghiilor. Iar substanțele toxice din produsele de curățare pot deteriora unghiile. Nu uita să folosești o pereche de mănuși de menaj atunci când speli baia sau vasele!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod