6 alimente "raw" care îţi fac tenul frumos. Încearcă-le şi tu!

Dieta raw food, care presupune consumarea alimentelor în stare cât mai naturală şi cel mai important, neprocesate termic, câştigă pe zi ce trece tot mai mulţi adepţi.
Faptul că alimentele nu sunt fierte, prăjite sau coapte păstrează intacte toate substanţele nutritive, pe care organismul tău le foloseşte în întregime. Şi pielea ta beneficiază de pe urma acestor nutrienţi puri. Tenul tău va fi luminos, sănătos şi strălucitor. Iată ce alimente să alegi:

Nucile

Nucile au un nivel ridicat de vitamina B şi E, care ajută la combaterea efectelor radicalilor liberi, responsabili pentru apariţia ridurilor. De asemenea, conţine acizi graşi omega-3, care fortifică membranele celulare, păstrând pielea elastică şi hidratată.

Citricele

Vitamina C din aceste fructe stimulează producţia de colagen, proteina care oferă elasticitate şi supleţe pielii. Odată cu înaintarea în vârstă, producţia de colagen scade, fiind necesară stimularea ei prin consumul de alimente benefice precum portocale, grepfrut, mandarine, lămâi şi în general majoritatea citricelor.

Morcovii

Vitamina A sau biotina are un rol esenţial în formarea de noi celule la nivelul pielii. Morcovii au un conţinut ridicat de vitamina A, fiind astfel aliaţi de bază pentru o piele frumoasă.
Mai conţin antioxidanţi, benefici pentru stimularea producţiei de colagen şi combaterea inflamaţiei.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod