5 tratamente naturale pentru unghii frumoase și rezistente

5 tratamente naturale pentru unghii frumoase și rezistente

Ne-am obișnuit cu ideea că măștile de înfrumusețare pot fi făcute pentru ten sau păr.
Dar chiar și unghiile pot beneficia de pe urma acestor tratamente simple și eficiente pe care le poți face cu ingrediente naturale pe care le ai deja în casă. 

Din cauza manichiurilor efectuate incorect, a ojelor ce conțin substanțe nocive sau din cauza folosirii intense a manichiurilor cu gel, unghiile pot avea mult de suferit, devenind subțiri, galbene și casante. În afara tratamentelor special concepute pentru refacerea unghiilor, poți încerca și remediile naturale, așa cum sunt măștile pentru mâini și unghii. Îți vor face unghiile mai frumoase, mai puternice și le vor reda albul natural. 

Iată câteva tratamente pentru unghii pe care să le încerci:

Tratament pentru unghii cu sare și tinctură de iod


Iodul are un efect benefic asupra unghiilor, reușind să le întărească și să le facă mai puternice. Dar un alt efect la fel de important este efectul dezinfectant al tincturii de iod.
Aceasta omoară bacteriile și ciupercile care ar putea ataca unghiile fragile. Pune două linguri cu sare și o jumătate de linguriță cu tinctură de iod în 200 ml de apă caldă și amestecă până când sarea s-a dizolvat. Bagă mâinile în soluția obținută și ține-le la înmuiat timp de 15 minute. Clătește-te apoi cu apă curată. Tinctura îți va colora puțin pielea, de aceea ar trebui să faci acest tratament seara sau în weekend, pentru ca nuanțarea să se estompeze.
 

Mască pentru unghii cu miere și lămâie


Amestecă puțină zeamă de lămâie cu miere. Aplică amestecul direct pe ughii și lasă să acționeze timp de 30 de minute. Poți să-ți acoperi mâinile cu mănuși din latex pentru ca soluția să se mențină pe unghii și să fie mai eficientă.
Această mască este excelentă pentru unghiile care se rup ușor, dar și pentru cele îngălbenite. Lămâia redă albul unghiilor, eliminând pigmenții galbeni, iar mierea hrănește și protejează unghiile de bacteriile nocive, datorită efectului său antibacterian și antifungic.

Mască pentru unghii cu piper roșu


Amestecă o jumătate de lingură cu piper roșu măcinat cu puțină apă. Aplică pe unghii și pune-ți o pereche de mănuși din latex. Lasă amestecul să acționeze timp de câteva ore. Acest tratament va stimula creșterea unghiilor datorită faptului că intensifică circulația sanguină, oferind astfel unghiilor nutrienții necesari pentru a crește. Spală-te foarte bine pe mâini după folosirea acestui tratament!

Mască pentru unghii cu miere și ulei de cocos


Dacă unghiile tale sunt uscate și se descuamează, ai nevoie de un tratament intens hidratant. Uleiul de cocos și mierea sunt ingredientele perfecte pentru a rezolva problema unghiilor și a cuticulelor uscate.
Amestecă o lingură cu miere și o lingură cu ulei de cocos. Aplică pe unghii, pune-ți o pereche de mănuși din latex și lasă tratamentul să acționeze peste noapte. Nu doar că îți va ajuta unghiile să devină mai puternice, dar le va reda strălucirea naturală.

Tratament cu zeamă de lămâie pentru unghii îngălbenite


Unghiile se pot îngălbeni din cauza acumulării de pigmenți din ojă, în special din cele de culori închise. Zeama de lămâie are capacitatea de a elimina acești pigmenți blocați în fibrele de cheratină, proteina care formează unghiile. Stoarce zeama unei lămâi într-un bol, scufundă unghiile în bol și așteaptă timp de 15 minute. Clătește-te cu apă călduță. Folosește întotdeauna un o bază protectoare pentru unghii înainte de a aplica o ojă colorată, pentru a preveni îngălbenirea unghiilor.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod