5 secrete de înfrumuseţare ale femeilor din Orient

După zeci de ani în care s-au dedicat produselor cosmetice din comerţ, fiind mereu interesate de noile descoperiri şi inovaţii, femeile din întreaga lume se reîntorc acum către procedeele de înfrumuseţare naturale şi tratamentele făcute în casă.
Iar tradiţiile de înfrumuseţare vechi de mii de ani, din întreaga lume, încep să fie tot mai preţuite. Este valabil şi pentru tratamentele folosite de femeile din India şi Orientul Mijlociu, care au avut întotdeauna la îndemână ingrediente naturale extrem de benefice, precum untul de cocos, uleiul de susan sau migdale, dar şi lămâile sau turmericul. Iată câteva secrete de înfrumuseţare ale femeilor din Orient:

Apa de trandafiri

Apa de trandafiri este un extract natural din petalele trandafirilor. Are un parfum senzaţional şi în acelaşi timp un efect benefic, tonifiant şi revigorant asupra tenului.
Poţi pulveriza puţină apă de trandafiri pe piele înainte de a te machia, dar o poţi folosi şi pe o dischetă demachiantă, ca pe o soluţie tonică. Ai grijă totuşi să fie apă de trandafiri obţinută din ingrediente naturale.

Masca cu turmeric

Turmericul sau curcuma este un condiment folosit intens în India şi Pakistan. Este obţinut din rizomii plantei cu acelaşi nume, care sunt fierţi, copţi, apoi măcinaţi până devin o pulbere fină de culoare portocalie. Mai poartă denumirea de şofran indian şi este utilizat sub formă de mască facială în ritualurile de dinaintea nunţii în India şi Pakistan.
Masca obţinută din turmeric, numită Ubtan sau Uptan, are rolul de a curăţa intens porii, luminează tenul şi previne apariţia coşurilor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod