5 produse cosmetice pe care nu ar trebui să le folosești în fiecare zi

Nu este ușor să descoperi acele produse cosmetice care să te mulțumească pe deplin. Dar și când le găsești, ai putea fi tentată să le folosești zi de zi.
Unele dintre ele, însă, îți pot face mai mult rău decât bine dacă sunt folosite prea des. Iată câteva dintre ele:

Șamponul uscat

O invenție care ne face în mod sigur viața mai ușoară. Șamponul uscat poate fi folosit între două spălări pentru a reda prospețimea și volumul părului îngrășat. Dar este o greșeală majoră să te bazezi prea des pe ajutorul șamponului uscat. Acesta conține particule de pudră care absorb excesul de sebum, iar atunci când este folosit în fiecare zi pote provoca uscarea părului. Rezultatul va fi un păr aspru, lipsit de strălucire și elasticitate, ceea ce îl predispune la rupere.
Nu folosi șamponul uscat mai mult de două ori pe săptămână.

Masca de păr intens hidratantă

În afară balsamului de păr care este obligatoriu la fiecare spălare pe cap, măștile intens hidratante sau reparatoare sunt un alt ajutor important pentru un păr sănătos. Și dacă tot sunt prezentate ca adevărate soluții minune pentru părul deteriorat, probabil că ești tentată să folosești măștile de păr mai des decât este recomandat pe ambalaj, adică de două ori pe săptămână. Dar folosirea în exces a măștilor de păr are ca efect dezechilibrarea pH-ului normal al părului și scalpului, cu efecte nocive pentru păr. 

Balsamul tratament pentru buze

Balsamul de buze special conceput pentru buzele uscate conține substanțe care tratează și îngrijește pielea uscată. Dar este o greșeală să îl folosești prea des.
Buzele tale vor deveni dependente de hidratarea oferită din exterior, astfel că pielea se va usca mult mai repede atunci când oprești aplicarea. Folosește balsamul numai atunci când buzele tale sunt crăpate și evită să aplici zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi. 

Baza pentru machiaj

Primerul sau baza pentru machiaj este soluția ideală care îți permite să uniformizezi perfect fondul de ten pe piele. De asemenea, contribuie la o mai bună fixare a fardurilor pe piele, ceea ce face machiajul mult mai rezistent. Dar nu este o idee prea bună să folosești o bază pentru machiaj în fiecare zi.
Aceste produse conțin de obicei silicon, substanță care îți blochează porii și care poate duce la apariția acneei sau a punctelor negre. Folosește primerul pentru ocazii speciale și ai grijă să te dechiezi foarte bine după ce l-ai folosit.

Rimelul rezistent la apă

Mascara este nelipsită din ritualul de înfrumusețare al celor mai multe femei. Dar specialiștii avertizează că folosirea cu regularitate a variantei rezistente la apă îți poate pune genele în pericol. Mascara waterproof usucă genele, aderă la nivelul rădăcinilor fiind mult mai dificil de eliminat în timpul demachierii și poate cauza căderea unui număr mai mare de gene.
Folosește acest timp de rimel ocazional, atunci când mergi la piscină, la mare sau în timpul unei zile ploioase.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod