5 pași pentru a avea un ten mai curat în mai puțin de 7 zile

O baie de abur te va ajuta să elimini impuritățile și să cureți porii în profunzime. Descoperă cum să obții un ten impecabil într-o săptămână

Curățare delicată

Îndepărtarea celulelor moarte, a excesului de sebum și a impurităților este primul pas pentru a avea un ten neted, lipsit de imperfecțiuni. În afara loțiunilor pentru demachiere este necesar să investești într-o soluție fără săpun pentru spălarea tenului. Alege una care se potrivește tipului tău de ten și folosește-o în fiecare dimineață și seară, indiferent dacă te machiezi sau nu. Modul în care îți speli fața este și el foarte important. Folosește apă călduță, în niciun caz fierbinte sau foarte rece.
Lasă produsul de spălare să acționeze, masând fața timp de cel puțin 20 de secunde, apoi clătește. Șterge-te cu un prosop curat, pe care să îl folosești numai tu, numai pentru ten. Tamponează ușor cu prosopul, nu freca pielea.

Exfoliere

Stratul de celule moarte care se acumulează la suprafața pielii formează o peliculă ce blochează porii și împiedică tenul să respire. De aceea este foarte important să îndepărtezi aceste impurități prin exfoliere. Folosește un agent blând de exfoliere, precum zaț de cafea, zahăr brun sau bicarbonat de sodiu.
Umezește fața, pune în palmă o jumătate de linguriță din ingredientul tău preferat pentru exfoliere, apoi masează delicat timp de câteva secunde. Clătește cu apă călduță din abundență.

Baie de abur

Pasul trei pentru un ten impecabil este baia de abur. Această procedură îți permite să eliberezi porii blocați, prevenind astfel apariția punctelor negre, a comedoanelor și a coșurilor. Fierbe o cană cu apă și toarn-o apoi într-un vas cu gura largă. Apleacă-te deasupra vasului și acoperă-ți capul cu un prosop, pentru ca aburul să nu iasă.
Păstrează o distanță de aproximativ 15 centrimetri de vas și ai grijă ca aburul să nu fie foarte fierbinte, ci suportabil. Stai astfel timp de un minut. Aburul va deschide porii, iar căldura va provoca transpirația la nivelul feței, eliberând în acest fel porii blocați.

Tonifiere

După baia de abur, folosește o loțiune tonică naturală pentru a curăța porii și a elimina impuritățile din profunzime. Amestecă o lingură cu oțet de mere cu două linguri cu apă. Înmoaie o dischetă din bumbac în soluția obținută și aplică pe față, evitând zona ochilor și buzele.
Lasă să acționeze timp câteva minute, apoi clătește-te.

Hidratare delicată

În fiecare zi, pielea ta are nevoie de protecție împotriva factorilor de mediu și a impurităților din atmosferă precum praf sau substanțe chimice. De aceea este important să aplici în fiecare zi o cremă hidratantă care să-i ofere nutrienții necesari și care să acționeze precum o barieră împotriva impurităților.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod