5 obiceiuri de înfrumuseţare care-ţi fac mai mult rău decât bine

Din dorinţa de a arăta mereu bine folosim zeci de produse cosmetice, avem adevărate ritualuri de înfrumuseţare pe care le respectăm cu sfinţenie, nu ne dăm înlături de la niciun procedeu cosmetic, indiferent cât de dureros este.

Însă, uneori uităm că ce-i mult strică. Anumite obiceiuri ne fac mai mult rău decât bine, mai ales dacă sunt făcute "după ureche" sau doar pentru că ne-a convins o reclamă sau un ambalaj frumos colorat.

Cosmetice nepotrivite tenului tău

Din seria "mi le-am cumpărat pentru că mi-a plăcut cum arată sau cum miroase" am întâlnit foarte multe persoane care-şi aleg cosmeticele în funcţie de ambalaj, de reclamă sau de felul în care miroase un anumit produs. Însă, cosmeticele nu trebuie cumpărate fără puţină documentare şi, mai ales, fără să ştii ce tip de ten ai şi de ce produse ai nevoie.

Aşa că, ia la control etichetele produselor pe care le foloseşti şi vezi ce ingrediente conţin. E posibil ca unele să nu-ţi facă bine, ba chiar să-ţi dăuneze.

Îţi cureţi faţa prea des

Unele persoane au un obicei foarte prost de a se demachia de mai mult de două ori pe zi, în ideea că tenul lor trebuie curăţat. Demachierea nu trebuie să se facă decât seara înainte de culcare şi dimineaţa. Atât! Prin demachiere eliminăm protecţia naturală a pielii. Mai mult, glandele sebacee vor primi mesaj că nu există suficient sebum pe faţă şi vor produce în exces "hidratantul" natural al pielii, ceea ce, în timp, va duce la un ten gras.


În aceeaşi categorie intră şi spălatul pe faţă. Ştiai că dacă îţi speli faţa foarte des, vei obţine o piele uscată, mai ales dacă foloseşti de fiecare dată un produs pentru curăţare? Îndepărtând bariera naturală creată de uleiurile secretate de pielea ta vei favoriza formarea ridurilor.  

Prea multe creme anti-aging

Nicio femeie nu iubeşte ridurile. Cu toate ne dorim să găsim acea cremă minune care să întârzie cât mai mult apariţia lor. Însă, asta nu înseamnă că trebuie să exagerăm cu folosirea acestor creme, deoarece ne pot irita tenul. Foloseşte produse cât mai naturale, uleiuri vegetale (cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de jojoba, uleiul de argan) care nu agresează pielea.
 
Pulverzezi parfum în zona gâtului

Parfumul face parte din ritualul nostru zilnic de înfrumuseţare.
Însă, dacă ai probleme cu acneea şi obişnuieşti să te dai cu parfum în zona gâtului, atunci trebuie să renunţi la acest obicei. Ştiai că parfumul sintetic poate să cauzeze şi să agraveze acneea? Este recomandat să pulverizezi parfum pe încheietura mâinii şi să o duci apoi la gât/decolteu.

Exfolierea repetată

Chiar dacă exfolierea e cheia către un ten luminos şi catifelat, este bine să nu exagerezi. A-ţi freca zilnic tenul cu tot felul de geluri abrazive în dorinţa de a îndepărta celulele moarte nu este cea mai bună soluţie. Un astfel de procedeu creşte secreţia de sebum şi îţi irită tenul.

Unde mai pui că celulele nu se pot regenera la nesfârşit. Aşa că, e suficient să foloseşti un scrub fin o dată pe săptămână, sau chiar la două săptămâni, în funcţie de nevoile tenului tău.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod