Ingrijirea parului vara

5 măști naturale care îți remediază problemele părului pe timp de vară

Femeie cu par cret roscat

Măști naturale cu avocado pentru păr lipsit de strălucire

Părul tău se poate usca excesiv pe timpul verii, iar efectul este lipsa de strălucire. Măștile naturale care conțin avocado, un fruct bogat în uleiuri hidratante de tipul omega 3 și omega 6, vor contribui la refacerea cuticulei, stratul exterior al firelor de păr. Acesta este format din solzișori minusculi care reflectă lumina precum o oglindă atunci când sunt așezați corespunzător. Dar toți factorii externi, așa cum sunt razele soarelui, apa cu clor sau apa sărată îi degradează.
Pentru a reda strălucirea părului, folosește o mască obținută dintr-un avocado copt și pisat bine amestecat cu două linguri cu ulei de măsline. Aplică masca pe păr și las-o să acționeze timp de 30 de minute, apoi spală-te pe cap. Poți combina avocado cu oricare alt tip de ulei natural dorești, precum ulei de ricin, ulei de migdale, de argan etc.

Măști naturale cu ulei de cocos pentru păr uscat

Un remediu excelent pentru părul uscat excesiv este uleiul de cocos. Inclus în diverse combinații de măști pentru păr, acesta are capacitatea de a hidrata intens părul și de a-i reda suplețea.
Folosește două linguri cu ulei de cocos pe care să le amesteci cu unul sau două gălbenușuri de ou. Aplică masca pe păr, de la rădăcină și până la vârfuri, las-o să acționeze timp de o oră, apoi spală-te. Poți aplica uleiul de cocos pe păr și simplu, după baie, în cantitate foarte mică, pentru a bloca apa în interiorul fibrei capilare.

Măști naturale cu lămâie și ceai verde pentru păr gras

Din cauza temperaturilor ridicate, transpirația la nivelul scalpului crește, la fel și secreția de sebum, ceea ce duce la îngrășarea rapidă a părului pe timpul verii. Ceaiul verde conține o substanță cu efect astringent, numită acid tanic, care are proprietatea de a închide porii, limitând în acest fel secreția de sebum la nivelul scalpului.
Zeama de lămâie are un efect purifiant, ajutând la curățarea eficientă a firelor de păr. De asemenea, contribuie la reglarea producției de sebum. Fă o infuzie de ceai verde într-o cană cu apă fierbinte, las-o la răcit, adaugă două linguri cu zeamă de lămâie, aplică amestecul pe păr și scalp. Las-o să acționeze timp de un sfert de oră, apoi clătește-te.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod