5 iluzii ale frumusetii de care trebuie sa scapi

Uneori nu facem decat sa ne gasim defecte, invinovatindu-ne. Asta pentru ca suntem orbite in fata iluziilor pe care lumea intreaga le are despre frumusete.

Uneori nu facem decat sa ne gasim defecte, invinovatindu-ne. Asta pentru ca suntem orbite in fata iluziilor pe care lumea intreaga le are despre frumusete. Cea mai mare dintre ele fiind aceea ca un produs cosmetic sau un truc miraculous te va schimba total, facandu-te sa semeni cu o vedeta.

Este timpul sa infrunti realitatea. Iata care sunt cele cinci iluzii ale frumusetii de care trebuie sa scapi pentru a te simti bine cu tine insati.

1.Coafura de invidiat


Iluzia
Ai avut o zi grea, ai fugit dupa autobuz, ai urcat cinci etaje pentru ca liftul nu mergea si dupa opt ore de munca te-ai intors acasa pe jos desi era vant puternic. Potrivit produsului de styling pe care il folosesti, coafura ta nu va fi afectata de aceste incidente.
Realitatea
Cum intri in casa dai cu ochii de oglinda si mai ca iti vine sa plangi in fata parului ciufulit care se reflecta in ea. Indiferent ce sampon si spuma ai folosi, parul tau nu isi pastreaza forma mai mult de 30 de minute dupa ce iesi din baie.
Apoi incepe drama: volumul dispare, iar parul se turteste lipindu-se de cap.
Solutia
Usuca-ti parul cu aer rece, nu cald si intinde-l cu peria in timp ce il usuci. Poarta mereu in geanta un ulei de par care te va ajuta sa le vii de hac in scurt timp suvitelor rebele. Cand e cazul, foloseste un fixativ puternic.

2.Gene telescopice


Iluzia
La fiecare bataie a genelor tale senzuale, un barbat ar trebui sa iti cada la picioare. Ai genele lungi, dese, cu mult volum si ornate cu o culoare care iti face privirea patrunzatoare pentru ca folosesti cel mai bun mascara.
Realitatea
In fiecare dimineata petreci cel putin 10 minute in fata oglinzii pentru a-ti curba genele. Peste o ora, efectul a disparut, genele sunt drepte, la fel de rare si, daca ai ghinion, ai mascara scuturat pe fata.
Solutia
Foloseste un rimel bun si foarte rezistent, care nu curge. Intoarce-ti genele cu un instrument special creat pentru asa ceva.
Pentru a le indesi, aplica de doua ori pe zi ulei de ricin.

3.Buze senzuale


Iluzia
Aplici un pic din acel luciu de buze minune si vei avea intreaga zi buzele Jessicai Simpson. Injectiile cu silicon si botox pot sa mai astepte pentru ca ai in portfard culori nude care dau volum buzelor tale si te transforma in Angelina Jolie.
Realitatea
Intr-adevar luciul tau de buze are o culoare frumoasa si sclipeste. Dar oare pentru cat timp? Ai buzele subtiri si niciun ruj nu le poate ingrosa.
Solutia
Cu cat vei folosi o culoare mai palida, cu atat buzele tale vor fi mai putin vizibile. Nu alege nici rosu inchis pentru ca le subtiaza. Mergi pe culori puternice ca roz, orange si rosu aprins. Foloseste un ruj mat si nu unul lucios. Cele lucioase sunt hidratante si tocmai de aceea dispar repede.

4.Ten de catifea


Iluzia
Esti convinsa ca expresia piele de piersica a fost inventata pentru tine. O crema de zi hidratanta, un pahar mare de apa dimineata si ai scapat de pete, roseata si puncte negre.

Realitatea
Desi ai stat pe scaun la cosmetica iar esteticiana s-a ocupat 3 ore doar de tine, desi folosesti o crema scumpa in fiecare seara, fata ta nu este la fel de curate ca a unui bebelus. Ridurile sunt si ele la locul lor.
Solutia
Bebelus nu mai esti de mult, iar piersica nu ai fost niciodata. Nu exista ten fara probleme. Alege produsele care ti se potrivesc si nu cele care sunt intens mediatizate. Demachiaza-te in fiecare seara si aplica o masca hranitoare o data pe saptamana dupa ce ai facut un gomaj al tenului.

5.Silueta perfecta


Iluzia
Mananci echilibrat si urasti pizza, dulciurile, chipsurile, prajelile, grasimile, friptura, frigaruile… Faci sport regulat, folosesti cr?me si ceaiuri anticelulitice, tii regim si nu mananci dupa sapte seara. Rezultaul: vei avea un trup asa cum ai vista: ferm, suplu si armonios.
Realitatea
Dupa 5 minute de efort obosesti, nu mergi pe jos si preferi cartofii prajiti cu friptura, in locul pestelui la gratar cu garniture de broccoli.
Desert? Visezi la o felie de tort si o inghetata cu cirese cu care ai inlocui oricand iaurtul dietetic.
Solutia
Gusta cate putin din ce poftesti, dar nu din toate odata. Daca azi ai mancat doua lingurite de inghetata, maine vine randul unui fursec cu ciocolata. Pentru ca mancarea ta de regim sa aiba mai mult gust, condimenteaz-o si presara ierburi aromatice. Inlocuieste sala de fitness cu cea de dans. Va fi o activitate mai placuta si vei pierde calorii fara sa simti.
 

Comentarii (31)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Călin Golda Lucia pe 18 Apr 2012, 10:09
    tot cosuri

    O cremă care debea mi-am luat-o de la oriflame este crema pure and nature Tea tree and rosemary face cream , purifing face cream organic momentan mă ajută . ARE 75 ml ți pe fundul cutiei scrie 8. Scuzațimă că nu vă pot da detali de pret deoarece am primit-o .Sper să vă ajute .

    1
    1

  • Călin Golda Lucia pe 18 Apr 2012, 10:00
    solutia cosurilor

    Ceea ce m-a ajutat foare mult nu au fost cremele scumpe care strică tenul . Nu trebuie să vă spălați pe față mai mult de o dată pe zi deoarece pielea secretă o substanță (sebum) care te face să te umbli de coșuri peste toată fața . Eu mă ung seara cu o bucată de castravete si o las să actioneze o oră după aceea mă dau cu lapte de corp dar daă nu aveți lapte de corp dațivă cu o cremă hidratantă potrivită pentru tenul dvs. Puteti încerca să vă ungeți cu suc de roșie sau gălbenus de ou să mâncați morcovi multi să beți ceai de urzică ceai de gălbenele sau ceai de scorțișoară sau să vă ungeți cu coajă de lămâie (lăsați să actioneze minim15 minute apoi clătiți cu grijă ) .Am auzit de la alții că trbuie sa mâncăm alune castane arahide sau ciocolată neagră dar nu sunt sigură că merge . Dar cea ce v-am zis mai sus de propoziția anterioară am testat pe pielea mea . Si trebuie să ne hidratăm cu minim 8 pahare de apă pe zi. Succes ! ! ! Sper ca sfaturile mele să vă ajute .

    2
    1

  • Janeta pe 13 Sep 2010, 15:36
    Cosuri :(

    Buna tuturor. Ma numesc Andra,am 13 ani si am probleme foarte mari cu cosurile. Am fost la dermatolog,am facut orice tratament insa degeaba. Am baut intr-un timp doar suc de morcovi,care a dat roade.Insa in catva timp cosurile au revenit la locul lor. Am fost la cosmetica,si i-am spus cosmeticianei ce folosesc:spuma pentru demachiere si un produs de la Clearkin ca un spirt.Cand a auzit de produsul de la Clearskin mi-a spus sa nu il mai folosesc deoarece are un efect invers. Mi-a facut si ea un tratament cu diverse aparate ptr. disparitia cosurilor,fata mea era curata complet!insa dupa 2 saptamani au reaparut.Acum folosesc doar spuma si o crema ce se gaseste in farmacii numita Baneocin.Va rog ajutatima :(.

    0
    0

  • denisa pe 10 Sep 2010, 02:51
    cosuriii :((

    vaaa rog ajutatiii-ma.sunt denisa.am 14 ani si am probleme cu acneea...nu stiu ce sa mai fac ...am folosit tot felul de creme am fost si la dermatolog si mi-a spus ka e de la varsta si mi-a dat niste creme care nu m-au ajutat deloc..va rooog spuneti-mi o crema ceva sau pe cineva care ma poate ajuta

    0
    1

  • BABYY TAUU pe 4 Iul 2009, 15:20
    fetelor uitati de cosurii:Xjeej

    COSURILE E CEVA NORMAL IN TIMPUL ADOLESCENTEI SI LA PUBERTATE EECI TREBUIE SA UITATI CA EXISTA ,EU AM AUT SI AM DA MULTI BANI PE CRME ,ETC SI NU SUNT BUNE DE NIMIC O ZIC DIN PROPIA EXPERIENTA .AJUNSESEM SA AM O PIELE PALIDA ALBA ALBA FRA PIC DE BRONZ SI IN COMPARATIE CU PIELEA FRUMAOSA SI BBRONZATA CE AVEAM INAINTEA FOLOSIREA PRODUSELOR.NU VA MI LIATI DUPA LUME PPIELEA FIECAREI E DIFERITA E LA FATA LA FATA ....YO AM INCERCAT SA MA SPAL PE FATA CU APA SI SAPUN NORMAL IN IFECARE ZI S M USUC CU PROSOP CURAT SI AUCM NU AM COSURI SI CNAD IM IMAI IESE VRUNU IMI DAU CU UN PIK D ALOL P LOCUL ALA UD E COSU LSI IM ITRECE ...ASAE DE FACILL PWP FETELOSS

    0
    1

  • ella pe 9 Feb 2009, 00:53
    parul rar...:(

    am parul destul de rar, folosesc diferite produse pt volum, il tapez mereu sa-i dau volum nici asa nu sta mult timp.... ce as mai putea face k sa fie mai des parul ? exista vreo solutzie ?? :(

    0
    0

  • Yoana pe 9 Ian 2009, 12:34
    cosuri

    pe mine m-au ajutat mult tratamentele facute la cosmetica:)o data in fiecare luna.

    1
    0

  • bianca pe 5 Sep 2008, 17:00
    cosurile

    buna ziua cum as putea sa scap de cosuri? am incercat cu f multe produse atat din tara cat si de afara? ce sa fac? un sfat va rog

    1
    0

  • cristi pe 16 Aug 2008, 13:16
    cosuri

    buna ziua am o problema cu cosuri folosesc 2 soluti pentru fata de la avon cleraskin si tot nu dau roade imi apar si mai multe as vrea sa scap de ele in timp util si repede...

    1
    0

  • Alexandra pe 23 Iul 2008, 09:04
    despre permanentul de gene

    Parerea mea este ca permanentul de gene nu este bun deloc. Pe mine personal nu m-a schimbat cu nimic.Ba mai mult, nu am observat nicio diferenta fata de cum eram inainte. Si in plus ti le arde. Va recomand extensiile de gene..care pe mine m au tinut 3 sapt. Numai ca au destule inconveniente...nu te poti spala...nu te poti demachia...si cand le dai jos...e durere. cele mai practice raman cele cu banda adeziva pana la urma

    1
    1

  • Alexandra pe 23 Iul 2008, 09:00
    Solutia cosurilor

    Am avut probleme cu tenul aproape 8 ani, am incercat toate cremele posibile si am mancat naturist....fara dulciuri...cafele...cola...si tot degeaba.Abia anul trecut am gasit solutia, serie de pastilute naturiste.doresc sa fac un bine, pt ca stiu cat de urat este pt o fata sa aiba asemenea probleme. cine doreste informatii sa ma caute la nr de tel 0726.786.233 Alexandra

    2
    0

  • alexandra pe 22 Iul 2008, 14:41
    cosurile

    nu prea am robleme cu cosurile... deoarece,intotdeauna folosesc aceeasi crema de fata...luata chiar de la farmacie...are in ea tataneasa si e cea care m-a ajutat intotdeauna...imi scoate punctele negre...cosurile atunci cand imi apar nu mai sunt rosii si imi trec imediat...este luata de la farmacie si am cea mai mare incredere...;)....incercati si voi sa nu mai folositi toate felurile de masti si creme...farmacia....e cea mai buna solutie.....:D....

    1
    0

  • pinky pe 4 Iul 2008, 17:03
    Acneea...acneea

    buna!am 15 ani si ma confrunt cu o problema existentiala...cosurile si punctele negre!!!va rog din tot sufletelul meu:) :p sa-mi spuneti va rog o marca de cosmetice, creme sau orice altceva impotriva cosurilor si care sa fie si eficiente. momentan folosesc Garnier pure si a fost destul de bun asta pana a dat caldura ca acum..........nu m zic nimic. nu pot spune ca am multe cosuri, dar sunt pur si simplu insuportabiole si inestetice!!!Help me!!!Ajutati-ma!!!multumesc anticipat.....

    1
    0

  • alexia pe 19 Iun 2008, 18:17
    pentru georgescu

    solutia "CLINIQUE" ce este mai multe detatlii pt ca nu inteleg...:(plz

    1
    0

  • georgescu pe 18 Mai 2008, 10:53
    problemele tenului

    pentru toate problemele tenului : alergii, acnee, pete de soare sau cosuri vechi, pete de batrinete, ten cuperozic; solutia CLINIQUE !!! , nu va spun prostii, chiar functioneaza.

    1
    0

  • Larisa pe 6 Mai 2008, 00:42
    Pt Laura

    E posibil ca sa nu se fi prins permanentul pe genele tale datorita timpului prea scurt in care te-a lasat cu el. Eu am patit acelasi lucru. Prima data cand mi-a facut cosmeticiana permanentul, m-a lasat prea putin timp si nu s-a prins. Bine-nteles ca nu mi-a luat bani si am stabilit sa vin din nou peste o saptamana, dupa ce se sfatuia cu o alta colega, mai experimentata in permanentul de gene. Am venit dupa o saptamana, mi-a facut din nou permanentul si a fost OK. Nu e vina nimanui cand apar astfel de probleme, se intampla doar pentru ca sunt niste tratamente relativ noi. Nu stiu sa aiba reactii adverse, eu nu am avut, dar daca stiti va rog sa imi spuneti si mie.

    0
    0

  • Larisa pe 6 Mai 2008, 00:34
    Pt Ioana

    Dupa cum ii spuneam si Roxanei, am fost in Bucuresti, la Studio 33, pe Povernei. Este un salon OK, fara fite, iar cosmeticiana mea face un tratament si un masaj al fetei extraordinar. Acest lucru m-a determinat sa incerc si tratamentul.Nu stiu daca exista si in alte orase.

    1
    0

  • larisa pe 6 Mai 2008, 00:31
    Pt Roxana

    Mi-am facut permanentul in urma cu o luna, in Bucuresti, la un salon numit Studio 33, in centrul Bucurestiului, pe Str. Povernei 33. A costat 70 ron si sunt foarte multumita de el. Genele mele au ramas intoarse inca de cand le-am facut (in conditiile in care eu am genele foarte dese, dar de lungime medie si drepte. Eu nu stiam de aceasta noua inventie, am auzit in momentul in care cosmeticiana mea tocmai o programa pe o clienta si am vrut sa incerc.

    1
    0

  • Mia pe 29 Apr 2008, 20:31
    Super Alexandra!

    stii cum se spune, ca mintile luminate gandesc la fel. Poate autoarea acestui articol a avut aceleasi idei ca autoarea articolului citat de tine. In aceeasi ordine si cu aceleasi expresii ;))).

    1
    0

  • Alexandra pe 29 Apr 2008, 18:42
    ...

    http://www.madmoizelle.com/multipage_les-7-grandes-illusions-de-la-beaute_2008-04-11_1.html seamana cu articolul asta pt cele care stiu franceza

    0
    1

  • ema pe 29 Apr 2008, 16:17
    cosuri

    Si eu am avut probleme urate cu cosurile si inca nu pot sa spun ca am castigat lupta, numai cateo batalie :( Prima oara m-a ajutat dr Leventer sa scap de chin, o femeie minunata careia ii multumesc de fiecare cand am ocazia si o recomand oricui are astfel de probleme. Pentru probleme mai marunte am gasit un truck: masca pe baza de argila si a FUNCTIONAT ! Cosurile mai mitetele cededaza cat ai zice: COS. Pe cele mai (in)capatanate le servesc cu o portie de iod - pana a doua zi dimineata au disparut. Daca nu va ajuta niciuna din variantele de mai sus, va sfatuiesc sa faceti o vizita la Institutul Cantacuzino. Auto vaccinul preparat de ei, (in urma colectarii unei mostre fix din locul cu probleme) va scapa imediat de griji si pe termen lung. Pupici

    0
    0

  • maxa pe 29 Apr 2008, 13:11
    cosuri

    intr-adevar, solutiile de curatat porii au efect. eu ma curat dimineata cu o solutie antibacteriana, ceva cu alcool si nu mai stiu ce, solutie ce nu se spala, e ca apa. e eficienta.

    0
    0

  • rozy pe 28 Apr 2008, 17:04
    PT COSURI...

    buna fetelor! si eu am trecut prin momente grele cu cosurile...chiar ceva ani si la fel am folosit toate neamurile de produse de genul ... am inceput sa folosesc gelul de curatare de la vichy si crema de zi si au fost foarte bune...costa ceva dar pt mine a meritat... dupa o sapt mi se usca fata...dar cu ajutorul cremei revenea la un aspect normal si nu avea efectul acela lucios...

    0
    0

  • alina pe 28 Apr 2008, 16:49
    cosurile,punctele nerge

    cum sa scap de cosuri?am 18 ani si de 3 ani merg o data pe luna la dermato si imi da o crema sckinoren si zynerit si tot am cosuri si puncte nerge:(:(:( sunt satula

    0
    0

  • Mia pe 24 Apr 2008, 18:56
    Pentru nastea

    Si eu am avut aceeasi probleme, mai ales in liceu. Am incercat cred ca tot ce exista pe piata in domeniu, si ceea ce a functionat cel mai bine a fost gama gerovital plant antiacneic de la farmec. Fara exagerare, mi-a salvat viata (sau fata :)). Ani de zile am dormit cu masca pe toata fata in fiecare noapte, acum o folosesc numai cand imi apare cate un cos si numai pe locul cu probleme. Am descoperit recent masca cu ulei de arbore de ceai de la body shop care e super. Daca cosurile tale sunt persistente, du-te la un dermatolog. Exista creme medicinale, cu hidrocortizol (cred??) si tratamente cu UV, chiar si anticonceptionale care ajuta, dar pentru asa ceva trebuie sa consulti un medic, ca nu merge dupa ureche.

    0
    0

  • nastea pe 24 Apr 2008, 17:09
    cosuri.........:(((

    Doamne,oare ce mai trebuie sa fac ca sa scap de cosuri,puncte negre.....Folosesc solutii speciale,insa degeaba.

    0
    0

  • Nicoleta pe 24 Apr 2008, 11:21
    interersant

    Chiar m-ar interesa sa imi fac un permanent, dar care sunt efectele secundare a acestui permanenet?

    0
    0

  • Laura pe 24 Apr 2008, 11:12
    gene

    eu mi-am facut acum un an permanenet de gene la salon, a costat 70 ron si nu a avut efect pentru ca am gene lungi si intoarse dar cred ca am vrut sa aiba mot.permanentul se face in functie de lungimea genelor, ganditi-va ca pt mine s-au folosit bigudiurile cele mai mari(daca nu ma insel sunt vreo 5 marimi) si chiar nu au avut efect.mi-a parut rau ca am dat atatia bani aiurea sincer. nu vreau sa va supar dar efect are doar asupra genelor scurte, la care se foloseste bigudiu cu nr mic si care chiar stau intoarse. nu chiar asa noua inventia avand in vedere ca eu mi-am facut acum mai bine de un an in Timisoara , si nu e vorba de cosmeticiana sau salon daca la asta va ganditi pentru ca acolo merg la cosmetica de ani de zile, deci nu incercati varianta asta. cel mai simplu e sa cumperi un rimel bun pentru genele tale si sa il folosesti da nu exagerat cat sa iti ingreuneze genele.eu am acum unu de la yr care chiar face genele sa arate bine. asa ca mai bine ganditi-va de 2 ori decat sa va para rau dupa bani.

    0
    0

  • Ioana pe 24 Apr 2008, 09:16
    pentru larisa toader

    Buna Larisa! as dori sa-mi spui si mie unde ti-ai facut permanent pentru gene. cum se numeste salonul unde ai fost si in ce oras. ca la noi nu exista asa ceva, adica in Slobozia. Astept raspunsul tau.

    0
    0

  • roxana pe 24 Apr 2008, 08:31
    gene neintoarse:(

    Buna Larisa, Am si eu o mare problema:genele mele sunt lungi,dar nu se intorc nici cu slujbe:).Poti sa dai mai multe detalii despre permanent:unde l-ai facut,cat costa,chiar tine:)?Multumesc frumos si o zi faina

    0
    0

  • larisa toader pe 24 Apr 2008, 00:33
    gene intoarse

    Pentru problema genelor, am o solutie foarte buna: permanentul de gene; eu mi-am facut si acum am niste gene frumos arcuite, iar daca mai imi dau si cu putin rimel devin de-a dreptul superbe.

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod