5 greșeli pe care le faci atunci când te demachiezi

Demachierea este o etapa esențială pentru frumusețea și sănătatea tenului tău. Un ritual care nu ar trebui să lipsească din rutina zilnică a nimănui, fie că folosim make-up sau nu.
Pe parcursul zilei, tenul acumulează impurităţi din mediul înconjurător, iar pe parcursul nopţii, aceasta se încarcă cu celule moarte şi sebum care pot bloca porii. Demachierea este simplă în esenţă, însă chiar şi aşa, sunt câteva greşeli pe care mulţi dintre noi le facem. Iată câteva greşeli des întâlnite, potrivit cosmeticienei Nicoleta Ion, trainer Repechage România. 

Nu conștientizezi importanța demachierii


În primul rând, nu suntem conştienţi de importanţa curăţării pielii. Pentru a ne da seama câte impurităţi există în mediul înconjurător, este suficient să folosim o dischetă şi să observăm cât de murdară este aceasta după folosire (chiar şi fără machiaj). 

Te speli pe față cu săpun

O altă greşeală, pe care din păcate o aud destul de des, este aceea că multe persoane folosesc săpunul pentru a se spăla pe faţă. Este total greşit, deoarece săpunul are un PH crescut.
Ce înseamnă asta? Ei bine, el favorizează uscarea şi deshidratarea tenului. De aceea multe persoane se plâng că tenul “strânge” după demachiere. 

Azi, mai mult decât oricând, există demachiante speciale pentru fiecare tip de ten, sub formă de gel sau spumă. Demachiante cu care ne putem spăla la fel cum am face cu un săpun. Acestea nu doar că nu deshidratează, dar conţin şi ingrediente care îngrijesc tenul în timpul curăţării. 

Nu folosești loțiune tonică

Loţiunea tonică este la fel de importantă ca și demachiantul. Sunt persoane care se plâng de faptul că produsul de hidratare nu funcţionează.
Asta deoarece fără loţiunea tonică, porii pot rămâne blocaţi de demachiant şi crema nu poate pătrunde în profunzime. De asemenea, tonicul readuce ph-ul pielii la 5,5. Şi astfel pielea se menţine sănătoasă. 


Nu folosești demachiant special pentru ochi

Pentru zona ochilor şi a buzelor, mai ales când purtăm un machiaj elaborat, este necesar un demachiant special care să fie blând, să nu irite ochii şi să poată fi folosit şi în cazul persoanelor care poartă lentile de contact sau extensii de gene. 

Te demachiezi cu mișcări agresive

O altă greşeală pe care obişnuim să o facem este modul agresiv în care ne demachiem. Este important să avem grijă de pielea noastră.
Să folosim mişcări delicate şi ascendente. Zona ochilor trebuie curăţată cu blândeţe, în felul acesta nu vom grăbi formarea ridurilor sau pierderea elasticităţii pielii.

Chiar dacă pare o rutină banală, curăţarea este cea mai importantă etapă în îngrijirea corectă a tenului, de aceea nu trebuie să o ignorăm.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod