5 fructe ce pot înlocui cosmeticele. Încearcă-le şi tu!

Tratamentele cosmetice din fructe pe care ţi le poţi face acasă sunt adevărate "bombe" hidratante şi hrănitoare. Bogate în vitamine şi antioxidanţi, cosmeticele din fructe redau strălucirea şi catifelarea tenului.
Tratamentele cosmetice din fructe pe care ţi le poţi face acasă sunt adevărate "bombe" hidratante şi hrănitoare. Bogate în vitamine şi antioxidanţi, cosmeticele din fructe redau strălucirea şi catifelarea tenului. 


1. Un măr pe zi, ţine deshidratarea departe
Un măr amestecat cu o lingură de miere este un remediu excelent pentru revitalizarea tenului uscat. Tot ce trebuie să faci este să dai mărul prin răzătoare şi să-l amesteci cu o lingură de miere. Aplică acest tratament o jumătate de oră, pe tenul perfect curăţat. Îndepărtează cu apă călduţă.  

2. Portocale, împotriva ridurilor
Dacă ai un ten gras, cu pori înfundaţi, portocalele pot fi un aliat. Se amestecă în cantităţi egale suc de portocale, suc de morcovi şi iaurt. Lasaţi timp de 30 de minute să acţioneze şi clătiţi bine. Pentru un ten uscat, este suficient să vă spălaţi faţa cu suc de portocale, după care clătiţi cu apă. Rezultatul? Un ten luminos şi strălucitor. 
 
3. Hidratare cu căpşuni
Ai nevoie de 4-5 căpşuni pe care să le zdrobeşti într-un bol, cu ajutorul unei furculiţe. Apoi, adaugi miere şi amesteci bine, pentru a forma o pastă omogenă. Aplică pe faţă şi pe gât, evitând zona ochilor. Masca se lasă să acţioneze aproximatix 30 de minute, după care se clăteşte bine.


4. Fructele de kiwi calmează tenul iritat
Dacă ai tenul iritat, zdrobeşte un kiwi foarte copt şi combină-l cu două linguriţe de ulei de măsline şi un găbenuş de ou. Uleiul de măsline îţi va hidrata tenul, iar fructul de kivi va stimula circulaţia sângelui.

 
5. Mască anti-îmbătrânire cu banane
Pentru o mască antirid, ai nevoie de o banană mică şi două linguri de făină de ovăz. Se zdrobeşte banana, se adaugă făina de ovăz şi o lingură de apă plată sau de apă de trandafiri. Se amestecă bine până când compoziţia devine omogenă. Aplică masca pe faţă şi pe gât şi lasă să acţioneze 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod