5 alimente care îți albesc dinții în mod natural

5 alimente care îți albesc dinții în mod natural

Este dificil să-ți păstrezi dinții perfect albi la maturitate, mai ales dacă nu apelezi la tehnicile de albire dentară. Descoperă 5 alimente care îți albesc dinții în mod natural.
Poți folosi pasta de dinți cu ingrediente pentru albire, dar uneori albul dinților nu pare să țină pasul cu stilul tău de viață. De la ceea ce mănânci sau bei și până la obiceiuri nocive precum fumatul, toate îți afectează albul dinților. 

Dar dacă sunt alimente care îți pătează dinții, atunci este posibil să existe și alimente care să-i albească, nu-i așa? Într-adevăr, există alimente care au un efect natural de albire asupra dinților. Ingredientele conținute de acestea au un rol benefic asupra smalțului, eliminând pigmenții care îi pot afecta strălucirea. 

Iată câteva alimente pe care să le consumi sau să le aplici frecvent pe dinți pentru a-ți păstra zâmbetul alb:

Căpșunile


Pentru că sunt acide în mod natural, căpșunile au un efect de albire asupra dinților. De asemenea, semințele mici ale acestea pot curăța dinții datorită efectului abraziv.
Pisează o căpșună bine coaptă, înmoaie peruța de dinți în pasta obținută apoi masează-ți dinții timp de câteva minute. Clătește-te cu apă în care ai pus un praf de bicarbonat de sodiu pentru a regla aciditatea din gură. Deși acidul este benefic pentru albirea dinților, poate fi nociv pentru smalț. De aceea ar trebui să te clătești după ce consumi alimente cu un conținut ridicat de acid citric.

Coaja de banană


Bogată în potasiu și magneziu, ambele minerale având un rol esențial pentru sănătatea dinților, poți folosi coaja de banană pentru a-ți albi dinții în mod natural. Păstrează coaja unei banane proaspăt decojite și folosește partea interioară a cojii pentru a-ți masa dinții.
Acest remediu mai puțin obișnuit este folosit pentru a îndepărta rezidurile și pigmenții de pe dinți, rezultatul fiind un zâmbet mai strălucitor.

Busuiocul


Această plantă aromată poate fi folosită și pentru albirea dinților, nu doar pentru gătit. În afara faptului că te ajută să ai dinții mai albi, busuiocul are proprietăți antibacteriene, neutralizând mirosul neplăcut provocat de bacteriile din cavitatea bucală. Mestecă dou, trei frunze de busuioc după masă pentru a-ți albi dinții, pentru a avea o respirație proaspătă și a reduce numărul bacteriile nocive din gură.

Ananasul


Ananasul este un fruct cu un nivel ridicat al acidității, ceea ce înseamnă că are un puternic efect de albire asupra dinților. Un alt ingredient care îi oferă ananasului efectul intens de albire este bromelaina, o enzimă care are capacitatea de a alimina pigmenții fixați pe smalțul dentar.
Aceasta este substanța care creează efectul specific înțepător la nivelul limbii atunci când mănânci ananas. Pentru albirea dinților, folosește o felie de ananas proaspăt cu care să-ți freci delicat dinții. Este important să folosești numai ananas proaspăt! Cel din conservă conține foarte mult zahăr, fiind conservat într-un sirop pe bază de zahăr, fiind astfel nociv pentru sănătatea dinților.

Merele


Merele, în special cele verzi, au un efect de albire asupra dinților datorită conținutului de acid malic. Acesta albește dinții eliminând depunerile de pigmenți din alimente care estompează albul dinților. Mai mult, textura crocantă a merelor ajută la eliminarea depunerilor de placă bacteriană de pe dinți, prevenind astfel tartrul și apariția cariilor.
După masă, atunci când nu ai posibilitatea de a te spăla pe dinți, mănâncă un măr, care îți va oferi vitamine și minerale și în același timp îți va curăța dinții.
 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod