4 ingrediente pe care trebuie să le conţină crema antirid

Cauţi o cremă antirid eficientă? Atunci trebuie să ştii ce ingrediente nu trebuie să lipsească din aceste creme, deoarece sunt considerate de către medicii dermatologi drept armele secrete împotriva îmbătrânirii.

Cauţi o cremă antirid eficientă? Atunci trebuie să ştii ce ingrediente nu trebuie să lipsească din aceste creme, deoarece sunt considerate de către medicii dermatologi drept armele secrete împotriva îmbătrânirii.

Medicul dermatolog Jeannette Graf, care a fost invitată într-o ediţie a emisiunii "The Dr. Oz Show", a explicat care sunt ingredientele pe care trebuie să te bazezi atunci când vrei să previi apariţia prematură a ridurilor.

Potrivit specialistului, există câteva ingrediente pe care dacă le cunoşti poţi să le cauţi pe lista ingredientelor şi să fii sigură că ai ales o cremă antirid eficientă.

 

Iată care sunt aceste ingrediente eficiente în crema antirid:

 

1. Factorul de protecţie

Este cunoscut faptul că soarele este numit inamicul numărul 1 al pielii, accelerând îmbătrânirea şi favorizând apariţia prematură a ridurilor. Ca să previi acest lucru, medicul dermatolog recomandă folosirea zilnică a unei creme cu factor de protecţie (minim 15) înainte de a ieşi din casă, indiferent de anotimp. Alegerea factorului de protecţie este direct proporţional cu tipul pielii tale. Când foloseşti o cremă cu factor 15, spre exemplu, se blochează aproximativ 93% din razele ultraviolete, ceea ce înseamnă suficientă protecţie pentru majoritatea oamenilor. O persoană blondă, cu pielea deschisă la culoare, ar trebui să folosească o cremă cu factor de protecţie mai mare, spre exemplu 30, care blochează 97% din razele ultraviolete, iar o persoană cu pielea mai închisă poate folosi crema cu factor de protecţie mai redus, chiar sub 15.

Pe lângă riscul de a îmbâtrâni prematur pielea, expunerea exagerată la soare, fără protecţie, poate să-ţi facă mai mult rău. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că în jur de 65.000 de persoane mor anual din cauza unei expuneri prelungite la soare care determină dezvoltarea cancerului de piele.

 

2. Antioxidanţii

După ce te-ai asigurat că ai ales o cremă cu factor de protecţie nu trebuie să uiţi nici de antioxidanţi, un alt ingredient esenţial în produsele antirid. Vitamina A, C, E, oligoelementele (zinc, seleniu, siliciu), ceaiul verde, sâmburii de struguri, algele sunt câteva dintre elementele care luptă cu succes împotriva radicalilor liberi, ameliorează aspectul pielii şi îi îmbunătăţesc textura.

 

3. Retinolul, un derivat al vitaminei A

Un secret al pielii frumoase şi fără riduri apărute prematur este retinolul, un derivat al vitaminei A, care este inclus în numeroase game de îngrijire a pielii. Foloseşte o cremă antirid pe bază de retinol numai noaptea pentru că această substanţă poate poate să-ţi facă pielea vulnerabilă la soare, cauzând apariţia petelor pigmentare.

Pe măsură ce îmbătrâneşti, pielea devine mai subţire şi îşi pierde elasticitatea. Retinolul îmbunătăţeşte considerabil aspectul pielii, redându-i prospeţimea.

 

4. Acizii de fructe (AHA)

Pentru ca o cremă antirid să fie eficientă este necesar să exfoliezi cu regularitate tenul pentru a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa epidermei şi a permite pielii să absoarbă nutrienţii necesari. Cremele care conţin acizi din fructe (AHA) au o acţiune exfoliantă care elimină celulele "moarte" de la suprafaţa epidermei, hidratează şi netezesc ridurile, redând strălucirea tenului. Cremele antirid pe bază de acizi de fructe sunt recomandate în cazul tenului deshidratat şi uscat, precum şi după o expunere îndelungată la soare. (foto: iStockphoto)

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ana pe 4 Nov 2013, 14:59
    buna

    eu folosesc crema skin de rithual paris si este f f buna.Nu lasa tenul gras, hidrateaza bine si e perfecta.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod