Trucuri de îngrijire pentru firul de păr subțire

Ai firul de păr subțire? Îți poți ajuta podoaba capilară cu câteva trucuri venite de la specialiștii din industrie. Iată ce trucuri pentru firul de păr subțire există!

Ai firul de păr subțire? Iată la ce trucuri poți apela!


1. Spală-te regulat pe cap


Profesioniștii le recomandă persoanelor cu părul subțire să devină prietene foarte bune cu șamponul, deoarece părul poate arăta și mai subțire atunci când este gras. De asemenea, este recomandată folosirea unui șampon pentru îngroșarea firului de păr, cu diferite extracte naturale, care poate face ca firul de păr să arate și să se simtă mai gros. Și șamponul uscat este perfect pentru absorbția uleiului și pentru adăugarea volumului la rădăcini.

2. Folosește balsam strategic


Dacă părul este curat și stă bine în general, nu ar trebui să pui balsam pe tot firul de păr. Este recomandat să utilizezi doar puțin balsam doar la capete, care tind să fie mai uscate.
De asemenea, poți apela la formule mai ușoare de balsam, care nu îți încarcă firul de păr.

3. Ține pasul cu sesiunile regulate de tuns


Ia în considerare o vizită la coafor o dată pe trimestru sau la fiecare șase până la opt săptămâni, dacă vrei să ai un păr mai sănătos și care arată mai bine. Și cere-i stilistului să evite straturile exagerate. Vrei ca părul tău să pară mai voluminos, iar firul de păr mai gros, mai ales la vârfuri. Iar prea multe scări o să împiedice îndeplinirea acestui obiectiv. 

4. Utilizează produsele adecvate pentru păr


Dacă ai firul de păr subțire, produsele pentru păr reprezintă arma ta secretă, în special cele care oferă volum. De asemenea, poți să iei fiecare secțiune de păr și să folosești aer rece, pentru un volum suplimentar.
Apoi poți pieptăna puțin părul la rădăcină, dacă vrei chiar și mai mult volum.

5. Ferește-te de căldură


Ai grijă să nu setezi instrumentele pe care le folosești pentru styling la cea mai ridicată temperatură. Părul fin este sensibil la temperaturi ridicate și trebuie să folosești temperaturi mai scăzute. Acesta poate să se ardă și să se rupă dacă ignori acest sfat.

6. Folosește o mască de păr săptămânal


Persoanele cu părul fin și subțire ar trebui să facă o mască de păr o dată pe săptămână, aceasta ajutând la repararea zonelor afectate. De asemenea, va face părul să pară mai gros. Este important să folosești formule cât mai naturale, cu ulei de jojoba pentru a întări și repara părul, sau alte măști care conțin acizi grași și antioxidanți.

7. Alege o dietă pentru părul sănătos


Proteinele stau la baza părului sănătos. Fără un aport suficient de proteine, corpul tău nu poate înlocui firele de păr pe care le pierzi în mod natural în fiecare zi.
Este recomandat să obții proteinele de la carnea de pui, somon și iaurtul grecesc, precum și din surse de proteine pe bază de fasole, semințe și nuci. Nucile și somonul nu au un conținut bogat doar de proteine, ci și de acizi grași omega-3, care ajută la menținerea sănătății foliculilor de păr. Iar aceștia te ajută să ai părul sănătos. Iaurtul grecesc este, de asemenea, bogat în vitamina B5, care îți poate stimula circulația și fluxul sanguin la nivelul scalpului, pentru a crește producția de păr. Poți apela și la semințele de dovleac. Aceste semințe aromatice și sezoniere au un conținut important de zinc, care poate ameliora o posibilă deficiență care duce la căderea excesivă a părului.
În plus, suplimentele te pot ajuta să combați orice deficiență de vitamine și minerale. Nutrienții precum biotina și keratina pot ajuta la formarea unor fire de păr mai puternice și mai groase. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod