Zece reguli de ingrijire a parului vopsit

Nu stiu cate dintre femei sunt multumite de nuanta naturala a parului si nu incearca sa o schimbe, macar din curiozitate. In orice caz, cred ca foarte putine. Esti satena si vrei sa devii roscata? Te-ai plictisit de eternul blond si te-ar tenta o nuanta mai inchisa? Perfect, dar, pentru a fi pe deplin multumita de rezultat si a nu regreta aceasta decizie, trebuie sa respecti cateva reguli. Poate ca la inceput ti se va parea dificil sau, in orice caz, plictisitor, insa cu timpul se vor transforma in rutina, iar tu vei arata zilnic de parca tocmai ai iesit din salonul de coafura...

  • Nu-ti spala parul in aceeasi zi in care l-ai si vopsit (exceptand spalarea fireasca dupa ce vopseaua si-a facut efectul), deoarece este necesar un interval de timp pentru a permite reglarea secretiei de sebum la nivelul scalpului, ceea ce contribuie la prevenirea iritatiilor.
    In cazul in care, dupa vopsire, ai senzatii de usturime sau prurit, spala-te imediat, cu mult sampon si clatind din abundenta. Probabil ca ai pielea foarte sensibila in raport cu produsul cosmetic folosit.


  • Timp de doua zile dupa ce te-ai vopsit, nu folosi samponul. De fapt, cel mai bine este sa nu te speli deloc pe cap in primele 48 de ore si, in masura in care acest lucru este posibil, sa-ti protejezi parul daca vremea este ploioasa.

  • Foloseste produse de ingrijire special concepute pentru parul vopsit. Acestea au un dublu rol: protejeaza firul de par, care a fost supus actiunii altminteri destul de agresive a schimbarii de culoare si, de asemenea, contribuie la mentinerea nuantei si confera parului o stralucire naturala.


  • Cand te speli pe cap, foloseste apa rece. Substantele chimice din compozitia vopselelor sunt foarte sensibile la apa calda si nu este exclus ca, dupa trei-patru spalari, sa observi ca parul tau s-a decolorat... dar numai pe alocuri.


  • Fii deosebit de prudenta cand folosesti uscatorul. Ideal ar fi sa uiti de existenta lui, insa nu intotdeauna este posibil. In tot cazul, nu apela la aceasta solutie decat in cazuri de urgenta, deoarece, in timp, culoarea se va oxida, pierzandu-si din stralucire.


  • Protejeaza-ti parul de actiunea razelor de soare - si acestea pot cauza oxidarea culorii. Nu-ti spun sa porti obligatoriu palarie sau sapca (din moment ce este normal sa-ti doresti ca toata lumea sa-ti admire nuanta stralucitoare a parului), dar este de preferat sa folosesti un balsam special, care nu necesita clatire, si care contine filtru de protectie UV.


  • Pentru ca tot vorbeam despre balsam - acesta trebuie folosit dupa absolut fiecare spalare si nu se admit exceptii. Firul de par este mai fragil acum si se impune protejarea lui - in caz contrar, sa nu te miri daca se va despica la capete si va capata un aspect mat si inestetic.


  • Nu alege chiar orice culoare... se stie, de exemplu, ca nuantele de rosu sunt cele mai putin rezistente in timp, indiferent cata grija ai avea de parul tau. Daca nu ai intentia sa te vopsesti din nou peste trei-patru saptamani, alege tonuri de saten sau de blond.


  • Cel mai bine este sa-ti faci suvite - vei avea parte de schimbarea pe care ti-o doreai, parul va dobandi mai mult volum si nu va fi atat de solicitat de actiunea compusilor chimici ai vopselii.
    Dar, daca alegi sa-ti colorezi tot parul, ai grija ca la fiecare sase saptamani sa mergi la coafor pentru a-ti vopsi radacinile. In cazul in care te-ai vopsit intr-o nuanta mai deschisa decat cea naturala, va trebui sa mergi la salon la fiecare patru saptamani.


  • O data pe luna, fa-ti un tratament de regenerare a parului, aplicand o masca speciala pentru par vopsit.




  •  

    Comentarii (3)

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • Any pe 15 Apr 2010, 15:43
      despre par..

      Buna ziua,eu m-am vopsit de 2 ori si il intind si cu placa parul,dar acum ultima oara cand l-am vopsit mi-a iesit o culoare mai inchisa ....aproape de negru,cam putin negru cu rosu....si as vrea sa am culoarea mea naturala din nou(blond inchis)..oare se mai poate?...ce sa fac..sunt disperata!:(...si arata cam ars parul meu.Va rog sfatuiti-mi!

      1
      0

    • MYa pe 9 Aug 2008, 09:13
      oare Mi l-am ars?

      buna ziua as dori sa va intreb ceva ,ieri m-am vopsit si acuma ma ustura pielea capului ce sa fac?va multumesc

      4
      0

    • diana pe 25 Apr 2008, 21:56
      parul vopsit

      Buna ziua, as dori sa va intreb, daca este favorabil spalatul zilnic pe cap(parul meu este vopsit blond a 2 oara) si mie teama sa nu il deterioreze, mai mult sau sa inceapa sa mi pice.Va multumesc anticipat.

      2
      0

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod