Vopsit acasă: Cum să-ţi menţii culoarea intensă cât mai mult timp

Dacă te-ai hotărât să te vopseşti acasă trebuie să ai grijă la mici detalii care te vor ajuta să obţii o nuanţă perfectă pe care să o menţii cât mai mult timp posibil.

Dacă te-ai hotărât să te vopseşti acasă trebuie să ai grijă la mici detalii care te vor ajuta să obţii o nuanţă perfectă pe care să o menţii cât mai mult timp posibil.

Atunci când îţi doreşti ca nuanţa aleasă pentru părul tău să dureze cât mai mult, trebuie să foloseşti o vopsea permanentă. Dacă vei opta pentru o vopsea semi-permanentă va trebui să te vopseşti mai des. De aceea, dacă preferi culorile deschise alege o vopsea care să reziste cât mai mult.

Dacă te vopseşti pentru prima dată cu o anumită marcă, este recomandat să faci un test de alergie, urmând instrucţiunile de pe ambalaj.

Chiar dacă nu ţi se pare foarte important este bine să nu sari peste instrucţiunile de pe ambalaj. Citeşte-le cu atenţie înainte de a aplica vopseaua!

Fără schimbări radicale

Dacă vrei să te vopseşti singură o poţi face atâta timp cât nu alegi schimbările radicale. Dacă vrei să te transformi din brunetă în blondă, este bine să alegi un salon profesionist, în cazul în care îţi iubeşti părul. Altfel, rişi să-l distrugi. Vopsitul acasă este ok atâta timp cât nu treci de la o culoare la alta. 

Tratamente naturale

După ce te-ai vopsit, părul tău are nevoie de o îngrijire specială.

Aşa că, după ce ai îndepărtat vopseaua de pe păr, amestecă cu şamponul pe care îl foloseşti ulei de argan şi spală părul bine. Uleiul de argan îţi protejează părul, reduce eventualele iritaţii ale scalpului (care pot apărea de la vopsea) şi ofera strălucire părului. Un alt truc recomandat de specialişti este să nu te speli pe cap primele trei zile de la vopsire. Astfel, culoarea se va fixa mai bine pe firul de păr. De asemenea, este important ca după vopsire să foloseşti produse speciale pentru păr vopsit dacă vrei să-ţi menții culoarea cât mai mult timp.

Protejează-l de radiațiile UV

În primele zile după vopsire, radiațiile UV pot decolora părul foarte repede. De aceea este important să-l protejezi dacă stai mai mult timp la soare. Regula este valabilă şi dacă mergi la solar, aşa că mai bine ai renunţa la astfel de vizite. 

Îngrijirea de dinainte

Eşti obişnuită să aplici măşti hidratante după ce te-ai vopsit, dar ştiai că e bine să aplici astfel de tratamente şi înainte să te vopseşti? Cu cât părul tău va fi mai hidratat şi hrănit, cu atât rezultatele vopsirii vor rezista mai mult.

De asemea, astfel îl faci mai rezistent pentru eventualele substanţe agresive din vopsele.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod