Tunsori și trucuri de styling care te întineresc. 30 de stiluri

Modul în care alegi să te tunzi și să te coafezi te poate ajuta să pari mult mai tânără, dacă faci alegerile potrivite.
Află de la un specialist care sunt cele mai bune tunsori și trucuri de styling care au un efect vizual de întinerire asupra chipului tău.

"În ceea ce privește look-ul total, sunt câteva elemente de bază care influențează în mod decisiv un aspect mai proaspăt, tineresc" spune Arabella Zadic, membru în echipa Wella Professionals România.

"În primul rând tunsoarea, respectiv forma în care este tuns părul, se recomandă să conțină multă textură. Tehnica de tunsoare trebuie fie realizată în straturi, mai ales în partea frontală, astfel încât să înrămeze fața, fără s-o încarce. Iar la nivelul pomeților să fie deschisă și aranjată în exterior, pentru a oferi un efect de ridicare a trăsăturilor feței.

În ceea ce privește lungimea, părerile sunt împărțite.
Este adevărat că un păr mai scurt este asociat cu ceva tineresc, fresh, dar asta nu înseamnă neapărat că pe măsură ce înaintăm în vârstă trebuie să scurtăm din ce în ce mai mult părul. Se poartă în continuare bobul lung cu vârfurile ușor mișcate, straturi de  diferite lungimi în tunsoare, care să ofere dinamism și prospețime.

Linia de bază trebuie să fie soft, texturată, astfel încât părul să se poată mișca lejer, natural. Liniile compacte, dure,  îngreunează  tot aspectul și maturizează. O tunsoare foarte scurtă accentuează un oval perfect al feței care își pierde fermitatea odată cu vârsta, așadar se recomandă nivelul bărbiei ca fiind lungimea optimă a unei tunsori.

Volumul este un alt aspect demn de luat în seamă, atâta timp cât avem grijă la mărimea acestuia – ne referim aici la un volum proaspăt, natural.
În niciun caz nu apelăm la tapaj, acesta trebuie să fie echilibrat, în armonie cu proporțiile formei și va fi ajutat de straturile realizate în tunsoare.

Pot fi bucle ușoare, lejere, realizate cu o placă sau un ondulator gros, după ce am folosit neapărat un produs de protecție termică pe păr. Acestea se pot realiza în toate direcțiile (stânga, dreapta) astfel încât să se apropie cât mai mult de onduleurile naturale. Foarte important este să le desfacem, fie cu degetele, fie cu o perie plată, dacă dorim un aspect mai elegant, așezat. Nu se mai poartă buclele perfecte, foarte definite, ca un arc.

Bretonul poate fi un alt element ce poate oferi un look tineresc: ascunde ridurile de pe frunte și scoate în evidență ochii.
Atenție! Se recomandă un breton de grosime medie și ușor franjurat – un breton prea gros și prea drept poate încarcă prea mult fața și în plus poate avea un efect optic nedorit de turtire a feței.

Cum purtați cărarea? Din punct de vedere estetic, o cărare pe mijloc tinde să ofere un aspect mai sever, mai matur, mai ales dacă restul părului este foarte strâns pe cap. În schimb, cărarea într-o parte avantajează ochii, îi fac să pară mai mari și mai expresivi, în general aspectul este mai fresh și mai feminin.

Un styling tineresc înseamnă în general un păr cu mișcare (bucle lejere, eventual doar pe vârfuri), acele beach waves care s-au tot purtat de-a lungul timpului și nu au ieșit din modă. Look-ul să fie voit dezordonat (undone), ușor desfăcut.
De asemenea, aveți grijă la cantitatea de produse de styling folosite și nu exagerați cu spuma sau fixativul.

Excesul de styling nu face decât să adauge ani în plus. Mai bine doar câteva produse, cu fixare ușoară, naturală, eventual cu un plus de îngrijire, care să mențină elasticitatea și naturalețea părului. Evitați fixativele prea puternice, care încarcă și nu te lasă să ți desfaci părul cu degetele", încheie stilistul Wella Professionals.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod