Tunsoarea și culoarea părului te pot îmbătrâni. 6 greșeli pe care să le eviți

Ai investit în creme antirid, îți îngrijești pielea, te machiezi corect și cu toate acestea ți se pare că arăți îmbătrânită? Părul tău ar putea fi de vină.
Tunsorile sau culorile care nu se potrivesc trăsăturilor tale sau unele greșeli des întâlnite pot fi responsabile pentru acest efect de îmbătrânire. Specialiștii cunosc regulile pe care ar trebui să le respecți astfel încât tunsoarea, culoarea părului și coafura să te avantajeze și să șteargă câțiva ani de pe chipul tău. Iată ce greșeli să eviți:

Te-ai tuns prea scurt

"Dacă părul tău este sănătos și des, nu există un motiv de a-l tăia scurt doar pentru a avea o tunsoare conservatoare, adecvată vârstei", declară pentru goodhousekeeping.com hairstilistul Thom Priano. Dar dacă preferi tunsorile scurte, atunci alege-le pe cele ușor filate, asimetrice, care îți oferă un look modern. De asemenea, în lipsa liniilor perfect drepte, o astfel de tunsoare este mult mai ușor de întreținut.

Ai părul prea lung

Lungimea excesivă face ca părul să fie prea greu și să creeze un efect anti-lifting, ce lasă impresia că și trăsăturile feței tale sunt trase în jos. Iar părul foarte lung, cu cărare pe mijloc și fără o formă definită este alegerea care te dezavantajează cel mai mult.
Pentru a păstra o parte din lungime, optează pentru o tunsoare lob, care ajunge până la nivelul claviculei, sugerează hairstilistul Paul Labrecque. "Tunsorile asimetrice și formele 'imperfecte' distrag atenția de la riduri", susține specialistul.

Ți-e teamă să deschizi culoarea părului

Menținerea aceleiași nuanțe închise de negru sau șaten ar putea fi o greșeală care te îmbătrânește. Părul extrem de închis la culoare, în contrast cu scalpul alb, atrage atenția asupra subțierii și răririi părului. De asemenea, nuanța închisă formează umbre pe pielea ta și face ca ridurile să pară mai accentuate, sunt de părere specialiștii citați de goodhousekeeping.com. Ar trebui să-ți vopsești părul cu două, trei nuanțe mai deschise sau să ai șuvițe decolorate în jurul feței.

Nu vrei să încerci o culoare mai închisă

"Părul de aceeași culoare ca și tenul te face să pari ștearsă", este de părere coloristul celebrităților, Louis Licari. Puțin contrast îi poate oferi pielii tale o strălucire sănătoasă.
"Dacă ai o culoare prea deschisă, adaugă tonuri mai închise, precum cele de caramel, sub forma suvițele colorate", spune specialistul.

Nu știi cum să pui în valoare părul alb

Părul alb nu te îmbătrânește în mod obligatoriu, dacă știi cum să-i menții culoarea vibrantă. "Părul alb care se îngălbenește este la fel de rău precum dinții galbeni", este de părere expertul. Produsele special concepute pentru îngrijirea părului alb, care conțin filtre UV și ingrediente pentru strălucire, previn îngălbenirea părului alb. În cazul părului care este alb în procent de 50%, folosește un șampon cu subtonuri albastre sau violet, care au rolul de a neutraliza galbenul. Dacă tonurile de galben se încăpățânează să rămână, vopsește-te într-o nuanță deschisă de blond, recomandă specialistul.

Ai făcut o schimbare extremă

Hairstiliștii echivalează o tunsoare sau o culoare prea îndrăzneață cu a purta haine mult prea trendy sau un machiaj exagerat. "Privește poze cu celebrități care au aceeași vârstă ca tine.
Găsește un look care îți place și arată-i hairstilistului tău"
, recomandă specialistul Gary Howse. Bretonul este o altă modalitate de a ieși din rutină. "Bretonul te face să pari mai tânără", spune hairstilistul. Acesta sugerează să faci un test simplu înainte de a-ți tăia breton. Acoperă-ți fruntea cu palma și privește-te în oglindă, apoi ia mâna. Ce look preferi - cu fruntea ascunsă sau la vedere? Cere un breton gros, nu unul din câteva șuvițe sau optează pentru un breton mai lung, pe o parte.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod