Te vopsesti acasa? Iata cum remediezi eventualele "dezastre"

Fie din comoditate, fie pentru ca au convingerea ca stiu foarte bine ce au de facut, sau fie pentru ca, pur si simplu, nu-si fac timp pentru a merge la coafor, tot mai multe femei prefera sa se vopseasca acasa.
Fie din comoditate, fie pentru ca au convingerea ca stiu foarte bine ce au de facut, sau fie pentru ca, pur si simplu, nu-si fac timp pentru a merge la coafor, tot mai multe femei prefera sa se vopseasca acasa. Insa, asa cum se spune ca nu exista copil cuminte sau student care sa nu fi avut macar o restanta, este greu de crezut ca nu se va intampla, macar o data, un accident. Stii tu, din acela care te face sa-ti doresti sa-ti pui un sac pe cap si sa nu mai iesi din casa in urmatoarele doua luni...

Una dintre cele mai mari probleme este aceea ca multe dintre noi credem ca ne va iesi aceeasi culoare precum cea pe care o vedem in imaginea de pe ambalaj. Nu se va intampla niciodata, pentru simplul motiv ca pigmentul parului tau este altul. Bine, aceasta este cea mai mica problema care ar putea surveni in asemenea contexte. Bunaoara, daca nuanta care ti-a iesit este acceptabila, ar trebui sa te declari multumita.
Daca s-a intamplat ceva mai grav, incearca sa aplici una dintre recomandarile urmatoare...

Pentru inceput, o invitatie la prudenta. Daca esti la primele experimente de acest gen, ar fi indicat sa nu folosesti de la inceput vopseauam permanenta, ci una cu efect temporar. Eventuala "catastrofa" va fi mult mai usor de remediat si fara a-ti pune prea mult parul in pericol.

Daca esti ceva mai avansata in ceea ce priveste vopsitul acasa, poti incerca o combinatie formata din sampon, peroxid de hidrogen si apa. In aproximativ cinci minute dupa ce ai aplicat amestecul, parul incepe sa se decoloreze si nu-ti ramane decat sa te studiezi in oglinda si sa decizi cand a venit momentul sa te speli pe cap. La prima vedere procedeul pare simplu, dar numai daca ai ceva experienta. In caz contrar, nu este deloc indicat.

In alta ordine de idei, daca ai obtinut o culoare mult prea deschisa fata de ceea ce-ti doreai, poti incerca sa o corectezi cu ajutorul unui tub de vopsea semi-permanenta.
Per total, nu va fi nuanta pe care ti-ai dorit-o, insa fii multumita ca ai scapat numai cu atat.

Iata o alta posibila situatie. Daca, sa presupunem, blondul pe care ai urmarit sa-l obtii are tonuri verzui, poti recurge la o metoda simpla, descinsa direct din frigider: maseaza-ti bine parul cu suc proaspat de rosii. Pigmentul acestora va neutraliza, in majoritatea cazurilor, tonurile de verde. In cazul in care nu reusesti, sa speram ca mai gasesti magazinele deschise, pentru a cumpara un sampon special conceput pentru inlaturarea clorului ce se regaseste in vopsea.

In ambele cazuri mentionate, incearca mai intai cu un sampon colorant. Cateodata da rezultate si este cel mai putin traumatizant procedeu de colorare a parului. De asemenea, daca iti doresti o nuanta mai deschisa, te poti spala cat mai des cu sampon special pentru volum (stiut fiind faptul ca acesta nu este, in principiu, recomandat pentru parul vopsit, intrucat cu timpul il decoloreaza - adica exact ceea ce urmaresti si tu sa obtii).

Vei zambi amar, dar sa stii ca unele dintre probleme se mai rezolva si cu foarfeca.
In masura in care acest lucru este posibil si in functie de tipul de tunsoare, ai putea sa-ti tai varfurile saptamanal, pana cand vor fi trecut trei-patru saptamani - adica, intervalul minim de siguranta care ar trebui sa fie pastrat intre vopsiri cu solutii permanente, pentru a nu afecta firul de par.

Tot mai multe femei aleg sa isi vopseasca parul cu henna, si nu este deloc o idee rea. Daca nu-ti place nuanta rezultata si ai dori ceva mai deschis, poti recurge la o solutie pentru care ai nevoie de alcool si ulei mineral. Mai intai, maseaza parul cu alcool putin diluat si lasa-l sa actioneze circa zece minute. Dupa aceea, aplica si uleiul mineral, acopera capul cu o casca de plastic si asteapta circa 40 de minute. Inainte de a te spala, samponeaza-te din abundenta. Clateste-te si repeta procedura pana cand vei obtine nuanta dorita.

Daca nici una dintre metode nu da rezultatele scontate, poti recurge la bandouri pentru a ascunde urmele incercarii tale nereusite.
Se poarta in continuare vara aceasta si arata foarte bine daca ai parul lung, insa aceasta nu inseamna ca parul scurt ar reprezenta vreun impediment. Este bine sa-l pui imediat dupa ce te-ai spalat pe cap, cand parul este inca ud, pentru a te asigura ca are stabilitate si nu aluneca.
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • xfox pe 8 Mar 2016, 04:54
    de la roscat la gri

    De 3saptamani ( daca nu mai mult ) ma chinui sa ajung la culoare gri ( gri foarte inchis la radacini pana la gri deschis spre varfuri ). Prima data am fost sa imi testeze 2 produse diferite pe 2 suvite ( decolorant pudra si color remover ). Mie personal pudra mi s-a parut ca a decolorat mai bine decat celalalt produs, insa s-a decis sa folosim color remover pt. ca nu arde parul ( atat de tare ) . Prima sedinta : ma decolorez, iese un blond frumusel ( nici galben pui nici morcoveata, iar radacinile erau spre castaniu deschis ). Imediat dupa a aplicat o vopsea de blond platinat... mare greaseala ... la radacini a devenit galben pui iar pe lungimea parului a devenit morcoveata, am intrat in panica, si coafeza la fel .. mi-a aplicat o solutie-nuantator ceva verde care sa neutralizeze rosu/portocaliu ( nu mi-a explicat cine stie ce - era cam muta femeia ). Galbenul nu prea a iesit ba chiar a prins nuante de verde (HORROR!!!) - cost: 350ron. a 2-a sedinta: ma decolorat cu un oxidant slab si a pus ea pe acolo un nuantator gri care nu a iesit.. cost: 0 ron a 3-a sedinta: decolorare+vopsire+nuantare. Radacinile au revenit la normal , la un blond acceptabil, parul a capatat o culoare de blond gold foarte deschis . Mi-a spus sa nu mai aplic nimic inafara de masti,tratamente si samponul meu. cost: 150ron a 4-a sedinta ( dupa 1saptamana jumate ): aplica o chestie nici vopsea nici nuantator nici decolorant ( dupa spusele ei ), a mentionat ceva de super blond ( care avea culoarea mov ), bla bla, a aplicat mai intai pe radacini o tona de crema ( care erau aproape 0.5cm crescute ) si cat mai putin pe lungimea parului ( face economie pe banii mei...). Rezultat: radacini super albe-gri-mov iar pe lungimea parului a ramas galben!!! Diferenta era enorma si cam avea de gand sa ma lase asa, la insistarile mele i-am spus sa faca ceva, nu pot sa ies asa pe strada! Mi-a propus sa suvitam cu decolorant pudra ( "daca aplic pe toata portiunea galbena va fi prea mare diferenta intre radacini si restul" spuse ea ). Ok facem suvite... nici o diferenta... cost: 214ron. Concluzie: never ever go again at JJ Boutique - Militari, Bucuresti. cost total : 700ron+ pt radacini gri + blond galbui pe lungimea parului.

    0
    0

  • irina pe 8 Dec 2013, 13:53
    vopsitul parului acasa

    ma puteti ajuta cu o intrebare?m-am decolorat pt prima data si mi-a iesit parul in culori iar dupa aceea m-am vopsit vrand sa imi iasa un ciocolatiu ,iar nuanta a iesit tot in culori,intr-o parte mai inchis iar in alte parti mai deschis.pot sa ma vopsesc dupa o zi.imi este rusine sa ies din casa.

    9
    1

  • monika pe 2 Apr 2011, 17:47
    vopsea de par

    sunt vopsita saten inchis dar s-a mai decolorat.aveti idee cat costa decolorare+vopsire la salon?am parul aproape de umeri si as vrea sa ma vopsesc un saten deschis.va multumesc.

    0
    0

  • madalina pe 17 Mar 2011, 22:41
    vopsitul des

    M-am vopsit acum cateva zile blonda la salon dar nu imi place nuanta......si peste cateva zile as vrea sa ma vopsesc iar.Risc sa raman fara par?Imi poti da un sfat,o marca de vopsea pentru a ma vopsi acasa ,ca la salon nu mai vreau,de 2 ani ma vopsesc la salon si nu sunt multumita.Sau ceva produse pentru refacerea parului care au dat rezultate.mersi

    2
    2

  • alesa pe 6 Feb 2011, 19:31
    Vopsesc acasa .. Bucuresti, 20 Ron

    Buna, va pot ajuta cu detalii in legatura cu vopsirea parului . alexa_florea , pt cine doreste , fac si acasa .

    14
    3

  • elena pe 4 Mar 2009, 14:07
    vopsitul acasa

    buna!am avut si eu o experienta neplacuta legata de vopsitul acasa,am vrut sa-mi vopsesc parul castaniu inchis si mi-a iesit roscat la radacini,desi am aplicat mai intai la radacini vopseaua. ufff iar acum nu stiu ce sa ma fac, imi urasc parul desi e cretulin si bogat,culoarea ma deprima. acum astept sa treaca cel putin o luna ca sa pot merge la salon, Doamne ajuta sa nu am parte de o alta experienta neplacuta..........e tare greu sa fii femeie...

    3
    0

  • gabriela pe 8 Oct 2008, 06:05
    culoare dezastruoasa

    Va rog ajutati-ma!!! M-am vopsit de curand si din culoarea saten inchis care am vrut sa imi iasa mi-a iesit un aproape de brunet. Cum pot macar sa revin la o culoare acceptabila? tin sa amintesc ca vopseaua este una permanenta.... Va rog dati-mi un sfat. multumesc

    6
    0

  • clau pe 16 Sep 2008, 22:17
    un sfat va rog

    cum..se poate sterge..vopseaua..care a ramas..pe urechi..gat ???

    13
    0

  • gaby pe 5 Sep 2008, 22:19
    vopsirea parului acasa

    sunt de acord cu voi fetelor ca majoritatate femeilor se vopsesc acsa din cauza banilor.eu una ma vposesc de 5ani singura si pot zice ca am avut f putine accidente in rest sunt multumita de rezultate.mai bine ma chelesc singura deca sa o las pe alta.va pup

    2
    0

  • ioana pe 23 Iun 2008, 20:49
    rului

    as dori sa iau legatura cu cineva care se ocupa de vanzarea produselor profesionale pentru par m-ar interesa un sampon si o masca pt parul gras va rog mult

    0
    0

  • printesita pe 8 Iun 2008, 15:54
    vopsitul la salon

    Principalul impediment eu cred ca este lipsa banilor . Apoi si faptul k rezultatele nu s cele asteptate. Sunt unele saloane care cik garanteaza ca o sa iasa culoarea doria dar costa doar '' 2 milioane sa te vopsesti" ...asadar ...eu spre exemplu nu stiu cum sa scap din par de roscat si am vrut sa iasa ciocolatiu mm:(

    0
    0

  • alexa pe 11 Mai 2008, 18:34
    vopsitul al salon cateodata un dezastru

    intradevar in general pt multe dintre femeile din ziua de azi motivul pentru care nu se duc la un salon sunt banii.dar si la salon cateodata poti descoperii ca parul tau a fost batjocorit si te-au lasat si cu buzunarele goale.eu acum 2 saptamani am fost la un salon unde am mai fost si cu alte ocazii si eram multumita,un salon cotat desul de bine.m-am vopsit pentru prima oara.eram bruneta natural si am vrut sa imi fac un ciocolatiu sau cva umpic mai deschis ...insa..surpriza a fost mare dupa ce am fost spalata pe cap si am observat ca eram portocalie la radacini si bruneta la varfuri am fost dezamagita asa ca nici nu mai sti unde sa te duci ca sa fie mai bine si cum sa faci sa nu apari ca o naluca dupa ce te-ai vopsit...

    0
    0

  • gattinaele pe 22 Apr 2008, 16:40
    vopsitul la salon

    ''Comic'' e intr-adevar situatia in care astepti cuminte randul la coafeza ocupata cu o alta clienta si dupa ce aceasta se vopseste nu obtine culoarea dorita .Iti vine randul si te gandesti ca nu ti se poate intampla si tie , dar totusi nu obtii deloc culoarea dorita.Coafeza era speriata de ce-i voi zice despre culoarea obtinuta, dar bunul simt m-a indemnat numai sa-i indrug un ''e bine si asa''.As vrea sa fiu cateodata mai putin educata si sa nu platesc pentru nepriceperea altcuiva .PUPICI la toate evele!

    0
    0

  • carmina02 pe 16 Apr 2008, 01:35
    joico , loreal , wella.....

    Vreti sa aratati bine fetelor? Aducem o gama foarte larga de produse profesionale ,care se gasesc doar in saloane , din Statele Unite ale Americi la preturi foarte avantajoase ! Cheltuiti mai putin ! Contactati-ne la afrodita.shop@yahoo.com pentru mai multe informatii si oferte! Va stam la dispozitie si cu un site in limba engleza www.afrodita.shopmarking.com !

    0
    0

  • carmina02 pe 16 Apr 2008, 01:34
    produse profesionale

    Vreti sa aratati bine fetelor? Aducem o gama foarte larga de produse profesionale ,care se gasesc doar in saloane , din Statele Unite ale Americi la preturi foarte avantajoase ! Cheltuiti mai putin ! Contactati-ne la afrodita.shop@yahoo.com pentru mai multe informatii si ofert! Va stam la dispozitie si cu un site in limba engleza www.afrodita.shopmarking.com !

    0
    0

  • Elena pe 11 Apr 2008, 18:50
    adevarul

    Intr-adevar , lipsa de bani este primul motiv al femeilor care-si vopsesc parul acasa ! Al doilea motiv este acela ca uneori, chiar daca mergi la saloane de lux ,ai nesansa sa nu fi multumita de culoarea care ai dorit-o. Asa ca ,eu consider ca sfaturile lui Greta Nina sint extraordinare sibune de retinut.

    0
    0

  • Mia pe 11 Apr 2008, 14:22
    Nu neaparat

    Nu neaparat din lipsa banilor se vopesc femeile acasa. Sigur, si asta poate fi un motiv, dar de exemplu eu nu am fost niciodata multumita de rezultatul de la coafor, si am fost la saloane serioase, si din tara si din strainatate. Sunt blonda si culoarea mi-a iesit cand verde cand gri cand portocalie sau mai stiu eu cum. Acum ma vopsesc acasa si macar stiu ca eu detin controlul. La coafor ma duc sa ma tund si atat. Nu vi s-a intamplat sa va tundeti la coafor, apoi sa va aranjeze parul si sa arate superb, si apoi, dupa ce va spalati prima data pe cap sa arate ca naiba, ca nu mai e aranjat ca la inceput?

    0
    1

  • leti20 pe 11 Apr 2008, 13:25
    As mai aduga ceva...

    "Fie din comoditate, fie pentru ca au convingerea ca stiu foarte bine ce au de facut, sau fie pentru ca, pur si simplu, nu-si fac timp pentru a merge la coafor, tot mai multe femei prefera sa se vopseasca acasa"-eu as vrea sa adaug ca ,nici din comoditate nici pentru ca se cred mari coafeze femeile se vopsesc singure acasa.Adevarul dureros este ca femeile fac acest lucru din lipsa banilor.La coafor un vopsit costa destul de mult......vopsitul cere si un spalat si un coafat........si uite asa pretul se ridica.Asa ca mai bine isi cumpara o vopsea acasa si asteapta infrigurate rezultatul care poate fi dezastruos........sau ....nu.

    5
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod