Sa-ti faci parul permanent? De ce nu?

Atunci cand auzi de "permanent", gandurile te duc automat catre bunica, matusa aceea mai in varsta, vecina pensionara de la parter si asa mai departe. Dar aceasta este o prejudecata. Adevarul este ca aproape orice femeie, indiferent de varsta, poate recurge la un usor (da, "usor" am spus) permanent, pentru a adauga un plus de volum si de forma parului sau.

Bineinteles ca aceasta decizie o vei lua numai impreuna cu stilistul si numai daca ai par sanatos, capabil sa suporte aceasta procedura altminteri destul de traumatizanta.

Posibilitatile sunt numeroase: bucle lejere, spirale sau, asa cum spuneam, pur si simplu mai mult volum.
Suna foarte tentant, insa, inainte de a trece la actiune, trebuie sa tii cont de o serie de reguli pentru a evita doua "catastrofe": deteriorarea grava a firului si obtinerea unui permanent care nu numai ca nu te avantajeaza, dar te poate determina sa nu mai vrei sa iesi din casa ori sa te uiti in oglinda...

  • Ideal ar fi sa nu te fi vopsit. Compusii chimici din solutia pentru permanent sunt foarte agresivi si pentru parul natural - daca aici se mai adauga si faptul ca parul a fost vopsit (decolorat, eventual? Nu!), te poti astepta la surprize neplacute: aspect mat, deshidratare, despicarea firelor la capete si, in cazuri extreme, rupere.


  • Retine faptul ca un permanent dureaza, in medie, intre trei si sase luni - dar in nici un caz nu este recomandabil sa mergi din noua la coafor in acest scop mai devreme de 12 saptamani. Chiar daca, in mod firesc, nu mai arata atat de bine ca la inceput, rezista acestei tentatii distructive pentru par.


  • Textura firului este un criteriu esential, care raspunde la intrebarea: "A-mi face permanent sau a nu-mi face?". Cu cat firul este mai subtire, cu atat permanentul va fi mai reusit si parul va avea un aspect mai frumos. Daca ai parul aspru si foarte des, ar fi bine sa te mai gandesti o data.


  • Este adevarat ca stilistul trebuie sa tina cont de punctul tau de vedere si sa-ti respecte alegerea in privinta coafurii.
    Da, dar numai in principiu. Daca iti spune ca buclele la care visezi nu vor face decat sa-ti evidentieze si mai mult rotunjimea chipului, ar trebui sa-l crezi pe cuvant. In fond, ceea ce vei face iti va reinventa infatisarea...


  • Din moment ce vorbim despre o operatiune radicala, ar fi indicat sa-ti pregatesti parul in prealabil. Foloseste un balsam cu potential intens de hidratare (chiar daca pana acum nu aveai nevoie de asa ceva). Atentie, insa: nu aplica acest produs decat cu minimum 24 de ore inainte de a merge la coafor. In caz contrar, exista posibilitatea ca firul sa fie prea hidratate si ingreunat, iar solutia pentru permanent nu-si va face efectul.


  • Odata cu aceasta schimbare a infatisarii, se va schimba, intr-un fel, si stilul tau de viata (raportat la ingrijirea parului, bineinteles): spala-te pe cap de doua - trei ori pe saptamana, nu uita niciodata de balsamul hidratant si descurca perfect parul. Daca vei omite acest lucru, dupa ce se usuca parul exista riscul sa nu te mai poti pieptana.




  •  

    Comentariile 51-64 din 64

    POSTEAZA COMENTARIU
    Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

    • deea pe 3 Feb 2009, 22:41
      un ajutor

      un sfat.. am parul lung trecut de coate si ma bate gandul sa il fac permanent dar nu stiu cu ce bigudiuri sa-l pun .. cele mici nu imi plac si as vrea sa il fac mai mult pt volum.multumesc

      3
      3

    • dana pe 6 Ian 2009, 19:17
      parul permanent

      buna. si mie imi place foarte mult parul cret... mi/l doresc de mica, numai ca nu am avut curajul sa incerc. Acum am mai citit cate ceva despre asta si ma bate gandul sa imi fac un permanent slab care sa dea un aspect natural si cu mai mult volum (am parul cam rar...). Problema este ca acum sunt vopsita cam ce o luna si inante de asta am avut cateva suvite... Ce parere aveti? pot sa ma fac sau sa mai astept sa mi se duca atat vopseaua cat si suvitele? multumesc anticipat!

      5
      5

    • Alexandra pe 5 Ian 2009, 00:41
      nu imi mai place:(

      Datimi si mie un sfat:( am avut un par frumos,nici lung dar nici scurt,am fost curioasa de permanent si mi lam pus...dar am constatat ca nu imi place si nici nu imi sta bine miam pus permanent pe ''bigudiuri mici''...nu imi place miam indreptat parul cu placa si am avut de suferit ca am avut ceva par ars la varfuri si m-am tuns:(....si cand fac baie tot revine la permanent ,cret...CE SA FAC SA SCAP DE EL CA NU IMI PLACE.......VE ROG AJUTATIMA

      3
      4

    • laura pe 21 Dec 2008, 11:01
      permanent?

      Fetelor...va rog..dati-mi si mie un sfat:D sa imi fac parul permanent? se deterioreaza foarte mult? la ora actuala am parul lung...si ma gandeam sa imi schimb infatisarea..:*

      2
      0

    • crisu pe 15 Dec 2008, 22:25
      sfat pt bebe

      bebe eu zic sa ti-l tunzi undeva deasupra emerilor nu se mai poarta parul lung si foarte filat

      0
      1

    • crisu pe 15 Dec 2008, 22:23
      parul drept

      va rog frumos sa imi ziceti si mie daca exista vreo solutie pt a-ti face parul drept permanent?

      4
      0

    • ella pe 21 Nov 2008, 14:07
      permanent

      As vrea sa imi fac si eu permanent,dar nu stiu daca mi-ar iesi...eu folosesc placa destul de des,dar nu am parul foarte deteriorat.Mi s-ar deteriora mai rau?aaa si inca o problema..eu am parul pana la umeri..si fata rotunda..m-ar avantaja un permanent lejer?

      1
      0

    • bebe pe 8 Nov 2008, 16:47
      pemanent

      nu mai mai facut nikodata permanent dar as vrea sa incerc nu am paru rar choar delok il am lung trece peste fund dar mi se pare k nu mai re nikio forma si nuj ce sa fac:-?

      2
      0

    • monica pe 22 Oct 2008, 18:54
      permanent

      Rog frumos, cine stie, sa posteze niste saloane unde se poate face un permanent profesional. E foarte important sa nimeresti un salon bun, altfel intregul proces poate fi un cosmar de lunga durata. Spuneti-ne si noua unde sa mergem :)

      2
      2

    • adyna pe 10 Oct 2008, 20:38
      permanent

      nu va stricati prul vostru e chiar asa unele care au parul drept mai vor bucle altele care au bucleparul drept dar nah

      1
      2

    • flori pe 21 Apr 2008, 21:36
      permanent

      fetelor, eu mi-am facut permanent de 3 ori si a fost super reusit! e adevarat ca parul trebuie ingrijit dupa aceea cu balsam dupa fiecare spalare iar despre vopsit nu poate fi vorba decat dupa vreo sapt. jum. dupa ce a fost facut permanent! eu sunt innebunita dupa carlionti si de aceea si acum ma gandesc sa mi-l fac iar la toamna, pt. ca acum e cam scurt !

      2
      1

    • ana pe 16 Apr 2008, 15:19
      permanent

      M-am gandit sa-mi fac parul permanent primavara/vara asta.Dat fiind ca ar fi pentru prima data,as avea nevoie de niste sfaturi cu privire la urmari.Pe langa permanent as dori sa ma si vopsesc(deocamdata am parul natural).Asadar imi puteti spune daca procedez bine sau nu,daca se va deteriora parul sau nu,ce fel de permanent m-ar prinde(avand in vedere ca am fatza ovala) si cum trebuie ingrijit parul dupa aceste proceduri?Multumesc anticipat!

      2
      1

    • Ioana pe 25 Mar 2008, 09:01
      permanent

      Eu nu m-am facut nicioadata permanent, dar as vrea sa incerc in primavara asta, desi mi-e putin cam frica, in primul rand pentru ca nu stiu cum o sa-mi stea si in al doilea rand mi-e frica sa nu mi se arda parul. Eu am un par foarte subtire dar destul de des si in plus as vrea sa ma si vopsesc dupa permanent. Poate sa-mi dea cineva un sfat daca fac bine sau daca cineva a facut asa cum si-a ingrijit parul dupa aceste proceduri?

      3
      0

    • cristina pe 25 Feb 2008, 14:09
      permanent

      am mai fost permanent o data dar am avut parul natural.acum m-am facut iar dar pe un par extrem de vopsit si decolorat.arat groaznic si stiu k n-am ce face cateva luni.trebuie sa-l las asa dak nu vreau sa raman cheala.ar trebui ca saloanela care fac permanent sa fie mult mai bine documentate si sa sfatuiasca clientii inaite nudoar sa le ia bani.

      1
      0
    Pagina « 1 2 »

    Posteaza comentariu

    Greu de citit? Regenerare cod