Remedii naturale pentru parul tau

Dincolo de folosirea produselor pe care le gasesti in comert, problemele parului tau isi pot gasi rezolvarea si cu ajutorul produselor naturale. Fie ca parul tau este gras, prea uscat sau degradat, natura iti ofera suficiente solutii.
Dincolo de folosirea produselor pe care le gasesti in comert, problemele parului tau isi pot gasi rezolvarea si cu ajutorul produselor naturale. Fie ca parul tau este gras, prea uscat sau degradat, natura iti ofera suficiente solutii.

Parul gras


"Parul gras se va curata cu un produs special conceput pentru el, care sa contina extracte de citrice si cat mai putin balsam. O greseala frecventa este alegerea unui sampon pentru mentinerea culorii parului, care contine substante care ingrasa parul", declara Andra Cristea, medic dermatolog.

"O mentiune speciala o merita parul foarte gras care necesita spalare zilnica. In acest caz vom folosi un sampon pentru uz frecvent care protejeaza parul si scalpul de deshidratare excesiva", adauga medicul dermatolog.


Pe langa folosirea produselor special concepute pentru parul gras, infuziile sau extractele din plante sunt de un real ajutor pentru parul tau. Iata ce plante poti folosi pentru a amelioara aceasta problema:

Rozmarin

Uleiul de rozmarin este un tonic ideal pentru par, dar mai ales pentru scalp. Este un important stimulant pentru radacini, indepartand cu usurinta excesul de sebum. De cateva ori pe saptamana, foloseste infuzia de rozmarin pentru a-ti clati parul. O alta modalitate de a folosi beneficiile acestei plante este aceea de a turna cateva picaturi de ulei esential de rozmarin in samponul tau. Cumpara uleiul de rozmarin de la magazinele cu produse naturiste si alege-l numai pe cel 100% natural.

Ceaiul verde

La fel ca si rozmarinul, ceaiul verde este un tonic degresant, care elimina cu succes excesul de sebum.
Din acest motiv este adesea folosit ca ingredient de baza in unele produse antiacneice. Pe de alta parte, ceaiul verde contribuie la eliminarea bacteriilor de la nivelul scalpului si combate matreata. Foloseste infuzia de ceai verde pentru a-ti clati parul la fiecare spalare sau de cateva ori pe saptamana.

Salvia

Substantele continute de salvie dizolva aglomerarile de sebum si impuritati care se pot depune in apropierea foliculilor de par. Aceste aglomerari sunt des intalnite in cazul parului foarte gras si pot avea efecte destul de nocive asupra foliculului pilos, contribuind chiar la pierderea firelor de par pe care le "sufoca". Poti folosi salvia sub forma de infuzie, dar si sub forma de ulei pe care sa il adaugi in sampon.

Par uscat si degradat


Daca excesul de sebum ii ofera parului tau un aspect neplacut, cantitatea insuficienta de sebum are efecte mult mai daunatoare asupra firului de par. Pentru ca parului tau ii lipseste protectia naturala, acesta se poate degrada si se poate rupe mult mai usor.
Iata care sunt remediile naturale care pot corecta aceasta problema:

Uleiul de jojoba

Pentru ca are proprietati asemanatoare sebumului natural secretat piele, uleiul de jojoba actioneaza ca un excelent hidratant. Ajuta la refacerea echilibrului natural al scalpului, ofera protectie firului de par pe toata lungimea, netezind cuticulele, ceea ce ii ofera si stralucire. Foloseste uleiul de jojoba in mastile tale hidratante, impreuna cu uleiul de masline, galbenusul de ou sau uleiul de susan.  

Musetelul

Musetelul este una dintre cele mai utilizate plante medicinale in intreaga lume, fiind recunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene. Datorita acestei proprietati de baza, musetelul este de ajutor si parului. Reduce numarul bacteriilor care se afla la nivelul scalpului si combate astfel matreata si pruritul.
Pe de alta parte, musetelul regleaza secretia de sebum si contribuie la hidratarea adecvata a scalpului.
Infuzia de musetel nu este recomandata parului vopsit, decat daca iti doresti ca parul tau sa dobandeasca o nuanta mai deschisa.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Iulia Barladeanu pe 29 Apr 2014, 22:04
    contra parului uscat ulei din arbore de ceai

    Eu pentru parul uscat am folosit uleiul 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation. Am cumparat sticluta de ulei si am pus o parte direct in sampon. La mine a functionat super bine

    1
    0

  • liana85 pe 7 Iun 2010, 09:01
    matreata

    eu am incercat toate minunile astea naturiste ca sa scap de matreata si n am reusit. dupa un timp reaparea. iar parul incepuse sa nu ma mai asculte de nici un fel. am reusit cu tratamentul cu fiole de la joico.

    0
    0

  • mytsysor pe 27 Mar 2010, 15:50
    buna..

    am si eu problema in ceea ce priveste sanatatea parului, este foarte de deterioarat. am gasit un tratament ptr care ai nevoie de 2 galbenusuri de ou si 500ml de bere, aceasta masca se tine 30-40 min si se aplik odata pe saptamana timp de 3luni.la mine da semne de revenire.bafta si voua:*:*:*

    0
    0

  • mihaelasilvana pe 23 Mar 2010, 19:45
    Buna

    Am observat ca si calitatea apei are efecte aspra parului. De cand ne-am mutat intr-o zona cu apa foarte calcaroasa parul meu nu mai are stralucire, este fragil si tern cu toate ca folosesc produse profesionale, sampon si masca de par. Imi spuneti si mie ce as putea sa fac? Multumesc mult

    1
    0

  • isabella2010 pe 9 Mar 2010, 18:40
    buna

    parerea mea este ca uleiu de rozmarin e cel mai bun..pt par uscat.......daca vreti pareri originale...si vreti sa cunoasteti o lume noua...intra pe lovedigital.ro....ma gasiti acolo..si putem discuta pe diferite teme...te astept

    0
    0

  • arrwen pe 3 Feb 2010, 15:22
    Pt. ssamara20

    Buna! Iti promit ca voi scrie cat de curand un articol care sa abordeze problemele enumerate de tine. Multumesc pentru sugestie. Georgiana

    0
    0

  • ssamara20 pe 12 Ian 2010, 01:42
    buna!

    As dori pe viitor daca se poate un articol despre remedii naturale contra caderii parului sau efectele negative ale vopselei de par si al produselor pt coafat cum ar fi fixativul, spuma etc. Eu ma vopsesc de multi ani bruneta si am observat ca mi sa rarit parul si se rupe usor cand il piaptan desi nu este ars si are stralucire. Am incercat multe produse de marca renumita dar fara nici un rezultat. As fi intersata sa incerc un tratament naturist daca ma puteti ajuta cu un sfat va multumesc foarte mult!

    0
    0

  • Violeta pe 10 Ian 2010, 18:07
    remedii ptr par

    interesant

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod