Refacerea părului decolorat: plan de tratament pentru 4 săptămâni

Dacă ți-ai decolorat părul și constați că s-a subțiat foarte mult și este în pericol de rupere începe imediat acest tratament de refacere, care va repara deteriorarea și redă strălucirea părului.
Probabil că ai vrut să obții o culoare interesantă, dar ritmul de deteriorare a părul te-a luat prin surprindere. Nu te stresa, chiar dacă părul decolorat îți dă impresia că este lipsit de viață și nu mai poate fi salvat. Pune în aplicare planul pentru patru săptămâni pentru a avea din nou un păr mătăsos, ușor de aranjat. Vei observa îmbunătățiri chiar din primele 5-6 zile.

 
Prima săptămână de tratament

 
Aplică acest ritual de îngrijire în fiecare zi, începând cu 3 ore înainte de culcare:

 
1. Masează ulei de cocos pe toată lungimea părului, apoi lasă să acționeze 3 ore
2. Spală părul folosind un șampon care nu conține sulfați sau poți chiar să speli părul decolorat numai cu balsam, fără să încerci să-l clătești complet
3.
Aplică o mască de păr pentru noapte și înfășoară în folie de plastic până dimineața
4. Clătește bine părul a doua zi, cu apă călduță spre rece
5. Aplică balsam fără clătire pe bază de keratină
6. Lasă părul să se usuce natural, fără să te gândești la foehn
7. Bucură-te de păr mătăsos toată ziua.
 
Uleiul de cocos este esențial în cadrul acestui ritual pentru că pătrunde în structura firului de păr și reface deteriorarea cauzată de produsele de decolorare, în special de peroxidul de hidrogen. Părul va deveni din nou puternic și va avea un aspect sănătos. Cantitatea de ulei aplicată va depinde de desimea și lungimea părului, dar nu face economie și asigură-te că l-ai aplicat pe toate firele.
Nu te concentra asupra scalpului, ci asupra firelor de păr în timp ce masezi uleiul. Trebuie să lași uleiul să acționeze timp de 3 ore, iar după aceea poți folosi un șampon cu acțiune blândă pentru că obiectivul tău nu este să îndepărtezi complet uleiul, ci să lași o parte ca strat protector. Clătește părul și tamponează-l ușor cu prosopul.
Continuă cu masca pentru noapte, folosind o cantitate moderată, pieptănând produsul în păr cu ajutorul degetelor. Concentrează-te în special asupra secțiunilor deteriorate. Pune un prosop pe fața de pernă și înfășoară părul cu folie din plastic. În acest mod nu vei vedea pete pe pernă când te scoli dimineața. A doua zi poți fi mult mai relaxată.
Clătește părul și aplică un balsam fără clătire care conține keratină. Ești gata pentru o nouă zi!

 
A doua săptămână de tratament

Aplică rutina specifică primei săptămâni timp de 4 zile, de exemplu luni, miercuri, vineri și duminică. În restul zilelor poți fie să nu speli deloc părul sau să aplici numai îngrijirea de dimineață cu balsamul fără clătire pentru a pieptăna ușor părul.

 
A treia săptămână de tratament

Aplică rutina de îngrijire din prima săptămână timp de 2 zile, de exemplu marțea și vinerea. În restul timpului poți renunța la masca pe bază de ulei de cocos și la cea de noapte.

 
A patra săptămână de tratament

Alege-ți o singură zi în care să respecți pașii de îngrijire din prima săptămână. În restul zilelor poți folosi un șampon fără sulfați plus balsamul fără clătire.

 
Ce se întâmplă la final?

După ce ai urmat acest tratament intensiv părul tău va avea un aspect luminos, va deveni mătăsos și îl vei putea aranja așa cum îți dorești. Acest tratatment previne ruperea părului, iar dacă îl urmezi corect vei observa că este mai lung decât în prima zi, iar aspectul aspru sau ciufulit a dispărut complet.
Încearcă-l și tu imediat după decolorare pentru a stopa ruperea părului sau uscarea excesivă.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod