Protejeaza-ti parul de soare!

Razele UV nu sunt periculoase doar pentru piele, ci si pentru parul tau. Soarele iti poate "arde" arde parul, pentru ca in aceasta perioada este foarte puternic. Astfel rezulta un par uscat, deteriorat si lipsit de volum.
Razele UV nu sunt periculoase doar pentru piele, ci si pentru parul tau. Soarele iti poate "arde" arde parul, pentru ca in aceasta perioada este foarte puternic. Astfel rezulta un par uscat, deteriorat si lipsit de volum.

Din acest motiv, nu doar pielea ta are nevoie de ingrijire speciala, ci si parul tau. Celebrul hair-stylist Noel de Casanove ofera cateva sfaturi de ingrijire a parului, pentru a-l proteja de efectele nocive ale soarelui.


Opteaza pentru produse cu factor de protectie solar


Preventia este cea mai importanta, spune specialistul. "Ai grija de parul tau la fel cum ai grija de piele si nu-l expune prea mult timp la soare. Razele UV usuca firul de pier, lasandu-l fragil si fara viata." De asemenea, ca si in cazul pielii, o importanta deosebita o are folosirea produselor cu factor de protectie solar, special create pentru ingrijirea parului.
 

Atentie la clorul din piscine! Acesta iti poate decolora si deteriora parul. "Foloseste casca de inot pentru a-ti proteja parul in piscine, sau poti opta pentru produse de tip waterproof. Acest sfat este important de urmat mai ales pentru parul vopsit blond sau suvite si asta din cauza clorului care poate culora aprul in gri."

Recomandat este ca dupa o baie in mare sa iti clatesti cat mai repede parul cu apa curata, pentru ca sarea din apa de mare il poate usca.


Foloseste balsam la fiecare spalare


Un balsam bun poate face minuni pentru parul tau, in special vara cand este uscat din cauza soarelui. Din acest motiv nu trebuie sa lipseasca atunci cand iti speli parul. Aplica o cantitate mai mare spre varfuri, unde parul este cel mai deteriorat.

Spala-ti parul de fiecare data cand il simti murdar, fara sa iti faci griji ca spalatul des ii va dauna.
"Samponarea zilnica a parului nu iti va afecta in niciun fel sanatatea sau aspectul parului. Acesta este doar un mit. Important este sa-l clatesti bine astfel incat sa indepartezi tot produsul folosit la spalare."


Atentie la folosirea uscatorului de par!


Seteaza-l pentru o temperatura mai mica sau pastreaza-l la o distanta de aproximativ 20 cm de cap. Incearca si sa reduci in perioada de vara folosirea placii de indreptat parul, mai ales in zilele de plaja.

Acorda atentie si perierii parului. Este recomandat sa incepi de la varfuri, pentru a-l descurca, si apoi urca spre radacini. Evita sa-l perii cand este umed, pentru ca se rupe mai usor.


Remediile naturiste: ai grija pentru ce optezi!


Nu folosi zeama de lamaie in ingrijirea parului, atentioneaza specialistul. "Inca ma viziteaza cliente la salon care au folosit zeama de lamaie in speranta ca vor obtine o nuanta mai deschisa, iar parul a avut doar de suferit.
Zeama de lamaie este acida si iti deterioreaza parul. Nu o recomand pentru ingrijirea parului."


Sfaturi de urmat


  • Perie-ti parul inainte de a-l spala. In acest fel vei indeparta o parte din impuritati;
  • Maseaza-ti usor scalpul pentru a imbunatati circulatia sangelui;
  • Alege-ti samponul in functie de tipul de par. Nu exista o regula despre cat de des trebuie sa-ti speli parul. Trebuie spalat de fiecare data cand il simti murdar;
  • Clateste-l bine. Dupa spalare, ai grija sa-l clatesti bine cu apa curata pentru a indeparta samponul. Pentru a da stralucire, poti adauga in apa putin otet de mere;
  • Nu folosi la spalat apa fierbinte;
  • Daca timpul iti permite, lasa parul sa se usuce natural. Stoarce-l de apa si apoi foloseste prosopul pentru a-l usca. In acest fel se va pastra hidratat si va avea un aspect mai sanatatos;
  • Nu folosi peria decat atunci cand parul tau este ud.
    Parul umed este mai fragil si poate fi rupt usor. Evita periile de plastic. Acestea pot incurca parul;
  • Limiteaza pe cat posibil folosirea ondulatoarelor sau a placilor pentru indreptat. Temperaturile ridicate pot afecta sanatatea firului de par;
  • Urmeaza o dieta echilibrata si incearca sa reduci nivelul de stres. Un stil de viata sanatos te va ajuta sa iti pastrezi sanatatea ta si a parului tau.
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Alexandra pe 13 Aug 2012, 10:16
    Masca de par

    In urma cu un an aveam parul fff degradat.arata ca o matura, uscat, lipsit de stralucire si ars de soare. Am inceput sa-mi prepar o masca cu ulei de ricin caldut,o lingurita de miere , la care mai adaug balsam pentru o consistenta mai usor de aplicat. Aceasta masca o las sa actioneze intre 45 de min si 1 h. Acest tratament "home made" :) mi-a refacut parul intr-un an de zile .Acum am un par lung ,stralucitor si sanatos, cu toate ca ma vopsesc o data pe luna. E adevarat ca a durat un an pentru a ajunge la rezultate vizibile, dar merita efortul. Mentionez ca masca nu incarca parul (cel putin in cazul meu ).

    0
    0

  • bya93 pe 31 Iul 2010, 19:48
    good

    F. bune sfaturile dar eu nu pot renunta la placa si ondulator. Imi place f. mult sa il am mereu aranjat. Folosesc de fiecare data cand ma spal pe cap masca de par + solutii de par profesionale si arata bn.

    0
    0

  • Andra pe 26 Iul 2010, 15:42
    Betty Elena

    Cred ca singura solutie pentru parul tau ar fi sa te tunzi. Daca ai parul lung te inteleg cat de greu iti este sa renunti la el, dar din pacate nici o masca din lume nu-ti va reda sanatatea parului. Asa ca trage aer in piept barbateste si tunde-l cat te lasa inima de scurt...poate un bob dragut? :P Iar apoi ai grija sa nu-l mai pui sa treaca prin decolorari si placi de indreptat. Mult succes.

    0
    0

  • BRATU pe 26 Iul 2010, 09:24
    ...

    Si sfaturile care erau...ca nu m-am prins ? Asta este folclor putea sa mi-l spuna si tata Floarea si cica sunt date de celebrul hairstylist Noel.... Vrem sfaturi concrete ! Nu cu clorul,zeama de lamaie si placa de par.Fas..... Numai de sfaturi din astea rasuflate sunteti buni.N-am gasit niciodata nimic interesant si util pe acest site.

    0
    0

  • Betty_Elena pe 25 Iul 2010, 23:14
    oups!!

    si-a pierut buclele...(aveam un par minunat acum 3 ani)de atata timp folosesc placa. Si de vopsit acum pe timp de vara cred k de ultima data a trecut aproape 2 luni...mai bine era cand bagam decolorant la 2 sapt parca era mai anatos

    0
    0

  • Betty_Elena pe 25 Iul 2010, 23:11
    mdaaah!!!

    Pai eu le-am incercat pe toate dar...0 rezultate.La placa nu am cum sa renunt pt k l-am indreptat de atatea ori si l-am decolorat incat si-a pierdut bulele si parca sunt electrocutata,iar spuma de par sau fixativul imi rupe parul la spalat deci....nu am decat placa la indemana.Am schimbat culoarea parului din blond in castaniu mediu k am inteles k negrul peste blond mi-ar fi distrus complet parul,am folosit masti de la kerastase pt par deteriorat,pt soare si pt par vaopsit,fiole semi di lino si cristale lichide si parul meu de o luna-o luna jum arata ca dracu!!!e uscat si aspru k imi face...nu stiu ce sa mai incerc.PLSSS da-mi un sfat

    0
    0

  • anca pe 24 Iul 2010, 21:52
    sfaturi

    textura firului de par rectific :)

    0
    0

  • anca pe 24 Iul 2010, 21:51
    foarte adevarat

    bune sfaturile...eu le urmez de ani buni vi le recomand tuturor acum depinde si de textura fiecarui om I guess

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod