Pregateste-ti parul pentru sosirea verii!

Nu este deloc prea devreme sa te preocupe acest aspect. Chiar daca anotimpul rece ne-a "iertat" anul acesta si nu am avut parte de temperaturi foarte scazute sau de intemperii atmosferice, parul nu arata, acum, atat de stralucitor cum ar merita. Pentru a te asigura ca razele soarelui se vor reflecta frumos in parul tau si ii vor sublinia stralucirea naturala, este bine sa tii cont de cateva aspecte si sa iei din timp masurile de rigoare.

Parul ar putea fi "ars" de soare?

Atunci cand este vorba despre protectia in fata razelor de soare, nu trebuie sa ai in vedere numai epiderma. Bineinteles ca parul nu va avea de suferit in acelasi mod, insa cu siguranta se poate usca si deshidrata dupa o zi foarte calda.
Stratul protector existent la nivelul firului poate fi afectat, ceea ce va avea drept consecinta slabirea structurii firului si cresterea sensibilitatii acestuia. Nu este nevoie decat de trei zile de expunere la soare fara protectie, pentru ca acest lucru sa se intample. Prin urmare, foloseste un balsam leave in cu factor de protectie solara si nu te sfii sa porti sepcute sau bandouri.

Cum afecteaza soarele parul vopsit?

Din acest punct de vedere, situatia este ceva mai delicata atunci cand avem de a face cu parul care a fost decolorat. Acesta este mult mai expus riscurilor deshidratarii, intrucat a fost deja supus unei operatiuni destul de agresive. Este esential sa nu te decolorezi decat cu cel mult doua nuante, sa folosesti cu sfintenie balsam pentru parul vopsit si sa te protejezi de expunerea la soare cat mai des, cu ajutorul palariutelor.
De asemenea, nu intra in apa marii sau in piscina fara casca de protectie.

Cum putem preveni efectul nociv al soarelui asupra parului?

Prima regula este de a te orienta spre produse care contin uleiuri sau SPF. Foarte indicate sunt produsele pe baza de unt de shea, care hidrateaza excelent firul de par. De asemenea, poti cauta produse speciale pe baza de ulei de floarea soarelui, care se constituie intr-un fel de bariera de protectie in fata razelor de soare. Nu neglija nici produsele care contin ulei de jojoba, sunt, de asemenea, indicate.

Cum este afectat parul de apa marii sau de cea din piscina?

Atat sarea marina, cat si clorul folosit pentru dezinfectarea apei din bazinele de inot, usuca firul de par si il decoloreaza.
In unele cazuri (daca esti blonda), ai putea constata chiar ca parul tau a capatat o nuanta... verzuie. Bineinteles, aceasta daca neglijezi regula de a purta casca. In tot cazul, nu omite niciodata sa te clatesti cu apa calduta din abundenta dupa fiecare baie in mare sau piscina (chiar daca porti casca, apa se poate infiltra pe sub aceasta si oricum, parul va fi "stresat" pentru ca e tinut atat de strans). Foloseste un sampon bland si un balsam leave in.

Cum poti trata parul deteriorat de soare?

Se poate intampla ca, in pofida acestor sfaturi, parul sa fie deteriorat (sau - mai sigur - pentru ca ai omis vreuna dintre recomandari). Sa-ti fie invatatura de minte pe viitor, si retine faptul ca in primul rand vei trata cauza, nu efectul.
Cu toate ca de fapt, in cazul de fata, acestea doua se intrepatrund.

Foloseste produse pe baza de keratina, ulei de jojoba, germeni de grau, toate acestea avand rolul de a hidrata din abundenta, refacand structura celulara si redand stralucirea naturala a parului. Cand te speli pe cap, dupa ce folosesti balsamul si te clatesti, poti sa mai clatesti o data parul cu un amestec format din trei parti apa calduta si o parte otet (parul va straluci, iar culoarea se va improspata).



 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod