Peria de par, "nasa" coafurilor superbe

Fiecare tip de perie are un efect diferit asupra parului, ceea ce inseamna ca, daca nu o alegi pe cea care se potriveste cel mai bine firului de par, efectul va fi catastrofal.
Fiecare tip de perie are un efect diferit asupra parului, ceea ce inseamna ca, daca nu o alegi pe cea care se potriveste cel mai bine firului de par, efectul va fi catastrofal. Spre exemplu, nu cred ca doresti o perie care sa iti incurce suvitele in asa fel incat sa reclame retezarea imediata a superbei tale podoabei sau sa obtii electrizarea firelor de par.

Primul lucru de care trebuie sa tii seama atunci cand cumperi o perie e sa te asiguri ca este realizata din peri naturali, care protejeaza mai mult firele de par. Unica exceptie de la aceasta regula o constituie parul foarte des pentru care perii naturali sunt mult prea moi pentru a-l putea penetra. In acest caz, trebuie sa cauti o unealta de pieptanat realizata dintr-o combinatie de "dinti" naturali si din nylon.

Periile de par sunt fie rotunde, fie plate, dar fiecare dintre acestea se gasesc in mai multe formule.


  Peria rotunda cu suport din lemn - Este potrivita daca ai parul cret si scurt, fiind foarte eficienta in intinderea firelor de par. Daca acestea sunt foarte fragile si se degradeaza cu usurinta, ar fi bine sa folosesti o perie rotunda de dimensiuni mici. Cumpara mai degraba una care are rama din lemn si nu din metal sau plastic, chiar daca se scorojeste sau se arde cu mai mare usurinta.

  Peria circulara cu dinti din plastic - Adauga volum tuturor stilurilor si lungimilor de par. Acest tip de perie are in mijloc orificii care permit circularea unui curent de aer cald in par, asigurand uscarea rapida a acestuia si un plus de volum.

  Peria plata cu fire sintetice si naturale - Nu mai sta pe ganduri si cumpar-o, daca ai un par lung si delicat. Este foarte eficienta in prevenirea efectului de electrizare. Peria este realizata atat din peri naturali cat si din cei sintetici, ceea ce determina si o stimularea usoara a scalpului, pe masura ce parul se descalceste. Este ideala pentru indreptarea, modelarea si coafarea parului.

  Peria plata cu dinti din plastic - O achizitie foarte buna, as zice, daca ai parul lung. Are o baza larga si iti permite sa il usuci drept. Are si gaurele in "perna" de la baza, pentru uscare rapida.

  Peria ovala din peri naturali - Este perfecta daca ai par des si fire groase, fiind capabila sa ajunga la radacina, fara sa forteze prea mult firul. Acest mod de pieptanare, usor dar eficace, este o alegere foarte buna daca doresti sa obtii bucle. Cu ajutorul periei ovale vei reusi sa indrepti si sa descurci parul de orice dimensiuni.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • elena pe 7 Dec 2010, 15:27
    design

    nu cred in nimic ce e scris aici..

    0
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod