Părul tău: 5 tratamente naturale şi ieftine ca să nu-l pierzi

Căderea părului este o problemă care ne îngrijorează adesea, în special în perioadele stresante, în cele în care nu stăm prea bine cu sănătatea sau când trecem prin transformări fizice complexe, aşa cum se întâmplă în timpul sarcinii şi după naştere.
Căderea părului este o problemă care ne îngrijorează adesea, în special în perioadele stresante, în cele în care nu stăm prea bine cu sănătatea sau când trecem prin transformări fizice complexe, aşa cum se întâmplă în timpul sarcinii şi după naştere.

Remediile naturale ne-au fost întotdeauna alături pentru tratarea oricăror probleme estetice şi se pare că sunt eficiente şi în prevenirea şi stoparea căderii părului. Foloseşte-le frecvent şi ai încedere în puterea lor naturală de refacere.
Iată cinci tratamente care te ajută să-ţi menţii părul sănătos:

Ulei de hamei


Uleiul de hamei stimulează circulaţia sanguină la nivelul pielii capului, ceea ce ajută la hrănirea rădăcinilor şi la stoparea căderii părului.

Dacă te confrunţi cu căderea părului, foloseşte uleiul de hamei (pe care îl găseşti în magazinele de tip plafar) în tratamentele pe timpul nopţii. Aplică uleiul la rădăcini masează şi acoperă-ţi capul.

Cofeină


Prin conţinutul bogat în atioxidanţi şi cofeină, cafeaua este un tonic excelent pentru rădăcina firului de păr. Fierbe într-un litru de apă clocotită trei linguri de cafea, lasă să se răcească apoi strecoară.


Umezeşte-ţi bine părul cu cafeaua obţinută, insistând asupra rădăcinilor şi lasă să acţioneze cel puţin jumătate de oră.

Extract de ginseng


Ginsengul este un tonic capilar foarte eficient pentru că ajută la hrănirea firului de păr, prin creşterea fluxului sanguin local şi îndepărtarea toxinelor.

Aplică extract de ginseng pe scalp, masând delicat. Lasă să acţioneze jumătate de oră apoi clăteşte-te.

Extract de iederă


Iedera este folosită pentru remodelarea corporală şi estomparea celulitei, dar este un tratament eficient şi în stoparea căderii părului. Amestecă 10 picături de extract de iederă cu 50 de mililitri de ulei de măsline şi aplică pe păr, insistând la rădăcini.


Lasă să acţioneze jumătate de oră, apoi spală-te cu şampon şi aplică balsamul.

Masaj capilar


Masajul capilar accelerează circulaţia sângelui la nivelul scalpului, ceea ce contribuie la hrănirea rădăcinilor, dar şi la eliminarea toxinelor.

Nu uita să-ţi masezi cu blândeţe scalpul când aplici şamponul tău obişnuit. Ai grijă totuşi să nu masezi foarte puternic sau prea des pentru se poate produce un exces de sebum, iar părul tău se va îngrăşa mai uşor.
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina pe 26 Feb 2012, 17:17
    pentru florina

    m-am uitat pe internet la farmaciile sensiblu care au produse pharmaceris si cele din sibiu nu figureaza. daca doresti iti pot cumpara si trimite prin posta romana sau firma de curierat

    0
    0

  • cristina pe 26 Feb 2012, 16:38
    pentru florina

    Imi pare rau sa aud asta. Aici in cluj este la fiecare farmacie sensiblu. Poate reusesti online.

    0
    0

  • florina pe 26 Feb 2012, 15:34
    caderea [parului

    cu regret trebuie sa spun ca nu gasesc in sibiu la sensiblu samponul de care am nevoie ,,, am cautat azi la toate farmaciile ,,, dar voi continua sa caut , am mare nevoie de el !Oricum cristina iti multumesc foarte mult!

    0
    0

  • cristina pe 25 Feb 2012, 18:29
    florina

    si eu sunt stresata, si eu am carente de vitamine si minerale dar tot mi s-a oprit caderea parului cu acest sampon. Astept cu nerabdare reactia parului tau la acest sampon. Si a ta...:))

    0
    0

  • florina pe 25 Feb 2012, 17:55
    caderea parului

    cristina , iti multumesc din toata inima ptr. amabilitatea ta , da ,sint sigura ca de la sampon i-mi cade parul si bineinteles de la stres care e foarte mare ,,, miine voi merge la sensiblue negresit ,,, multumesc inca odata , voi reveni.

    0
    0

  • cristina pe 25 Feb 2012, 14:06
    tot pentru florina

    Poate am fost putin incoerenta in primul meu raspuns dar asta din cauza ca as fi avut multe de spus vis-a-vis de samponul de la pharmaceris. Ideea de baza este ca daca ai o problema cu parul din cauza sampoanelor folosite si nu din alte cauze atunci ai mari sanse sa fii si tu multumita de acest sampon. Eu din 11 februarie, l-am folosit si de 2 ori/saptamana si nici acum nu imi vine sa cred ca am gasit un sampon care sa ii faca bine parului meu, astfel ca dupa fiecare spalare, ma astept la ceva negativ:fie matreata, fie sa observ ca a reinceput caderea parului dar nimic din toate acestea nu s-au intamplat. Sper sa nici nu se intample. Sper din tot sufletul sa te ajute.Si oricum merita sa incerci.

    0
    0

  • cristina pe 25 Feb 2012, 13:21
    pentru florina

    la fel si eu am avut probleme cu caderea parului, incat am ajuns sa ma uit cu groaza pe fata de perna sau chiar sa imi perii parul. In disperare de cauza am gasit informatii despre sampoanele din gama Pharmaceris si am decis sa imi cumpar si sampon de la ei. Am cumparat samponul contra caderii parului H Keratineum din farmaciile sensiblu. La mine a avut efect dupa prima spalare cand, spre surprinderea mea, nu mai ramaneam cu par in mana, dupa ce imi treceam degetele prin el. Costa 36 lei, parca. Eu am un scalp sensibil si parul fin si fragil si nu am facut nici matreata si s-a oprit si caderea parului. Sunt foarte fericita de acest sampon si mai ales ca am descoperit ca imi cadea parul nu din cauza stresului ci din cauza samponului folosit. Sper sa te ajute fiindca stiu ce inseamna sa iti cada parul, mai ales pentru o femeie. Mult succes.

    0
    0

  • florina pe 20 Feb 2012, 07:37
    caderea parului

    cristina , as vrea sa ma ajuti si pe mine .Am probleme foarte mari cu caderea parului ,, s-a rarit foarte mult incit pur si simplu ma afecteaza psihic ,,, te rog lamureste-ma ce este Pharmacesris si ce sampon sa cumpar ,,, multumesc ptr. amabilitatea cu care cred ca-mi vei raspunde!

    0
    0

  • Cristina pe 11 Feb 2012, 19:06
    Sampon contra caderii parului

    Am cumparat sampon contra caderii parului, de la Pharmacesris, pentru ca eram disperata de cat par pierdeam zilnic. Si de la prima spalare, pur si simplu, dupa ce trageam de el (inainte doar imi treceam usor mainile prin par si ramaneam cu 10 fire in mana) daca gaseam un fir intre degete. Sunt foarte fericita ca am gasit in sfarsit ceva care sa se potriveasca parului meu. Si inca ceva! Nici matreata nu imi provoaca asa cum imi provocau foarte multe sampoane din comert, indiferent ca erau sau nu profesionale.

    5
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod