Părul permanent este din nou în trend, dar e complet diferit de cel pe care îl știai

Părul permanent este din nou în trend, dar e complet diferit de cel pe care îl știai

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în materie de frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în materie de frumusețe și modă
Ideea de păr permanent te duce probabil cu gândul la acel stil de păr foarte creț de tip cască, popular în anii '80.
Dar adevărul este că lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar în prezent părul permanent poate arăta spectaculos. De la onduleuri de tip beach waves în stilul celor purtate de Blake Lively și până la bucle voluminoase perfect definite, toate sunt posibile cu ajutorul noilor proceduri de permanent.

Permanentul funcționează prin folosirea anumitor substanțe chimice care schimbă textura părului, fie că creează onduleuri fine sau bucle masive. În varianta tradițională, hairstylistul va înfășura părul pe bigudiuri și va aplica soluția de permanent care va crea buclele. După ce soluția este lăsată să acționeze, specialistul clătește părul, îl uscă și aplică o substanță care neutralizează soluția și stabilizează forma creată pe păr.

Dar noile formule și tehnici dau o viață nouă procedurii permanent: în locul folosirii bigudiurilor, hairtyliștii pot folosi diverse materiale care te vor ajuta să obții onduleurile perfecte.
De exemplu, utilizează materiale textile sau role din spumă.

Cu ce este diferit permanentul modern?


Totul ține de tehnica folosită. De obicei, stiliștii foloseau bigudiuri din plastic aplicate pe tot capul, dar în prezent sunt folosite alte metode. "Când fac permanent, în loc să folosesc un bigudiu clasic, folosesc uneori material textil, ondulez părul pe deget sau folosesc role din burete", spune hairtylistul Anthony Cole, potrivit goodhousekeeping.com.

Noua tehnică duce la formarea diferitelor tipuri de onduleuri, de la bucle spiralate la păr ușor ondulat, în stil beach wave. Cole susține că în prezent femeile apelează la varianta permanent pentru a-și pune în valoare textura naturală a părului, fie că este vorba de bucle de tip S sau onduleuri fără o formă perfect definită.

Permanentul modern afectează părul?


Există ideea preconcepută că permanentul lasă părul uscat și degradat, dar dacă este realizat corect, permanentul modern nu ar trebui să-ți afecteze sănătatea părului. "Dacă îți faci singură permanent în mod sigur îți poți distruge părul.
Dar dacă îl face un profesionist, părul nu ar trebui să fie afectat
", spune hairstylistul.

Dar asta nu înseamnă că toate procedurile permanent sunt la fel. Oricine își poate face permanent, dar dacă ai șuvițe sau părul decolorat, este ceva mai dificil. "Dacă folosesc un permanent pentru părul vopsit pe un păr natural, virgin, probabil nu își va face efectul. Există soluții permanent acum care sunt concepute să acționeze asupra ambelor tipuri de păr", spune specialistul.

Cât durează un permanent?


În primul rând, atunci când mergi la salon pentru un permanent trebuie să știi că vei avea nevoie de cel puțin două ore și jumătate. După ce îți faci părul permanent, durata de viață a procedurii depinde în mare parte de cât de lung este părul tău.
Pe părul scurt, care este tuns cu regularitate, poate dura trei sau patru luni.

"Am cliente care au părul lung, iar atunci când le cresc rădăcinile, le place rezultatul și mai mult. Părul crescut la rădăcini face ca onduleurile să coboare și să fie numai la vârfuri. În acest caz permanentul poate fi păstrat între șase și opt luni", spune Anthony Cole.

Cum ar trebui să îngrijești părul permanent


Cea mai bună metodă de a-ți face noile bucle să strălucească este să-ți lași părul să se usuce la aer aproape trei sferturi, apoi să folosești un foehn cu difuzor, recomandă specialistul. 

Dacă vrei să folosești o placă de păr trebuie să te asiguri că temperatura utilizată este în jur de 150 de grade Celsius. În cazul în care placa este prea fierbinte, riști să-ți distrugi permanentul.
"Când depășești temperatura de 230 de grade Celsius, elimini toată apa din păr. Va produce un șoc termic în interiorul firelor și poți pierde forma dată de permanent din cauza căldurii", spune specialistul.

Un alt truc de îngrijire este acela de a folosi produse special concepute pentru părul creț sau ondulat. Alege în deosebi produse care oferă flexibilitate, hidratare și elasticitate părului.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod