Mituri despre îngrijirea părului

Fiind "podoaba" noastră naturală, părul prezintă atât de mult interes pentru femei, cât şi pentru bărbaţi (chiar dacă nu recunosc), încât este normal că au apărut şi mituri pe seama îngrijiri acestuia.
Fiind "podoaba" noastră naturală, părul prezintă atât de mult interes pentru femei, cât şi pentru bărbaţi (chiar dacă nu recunosc), încât este normal că au apărut şi mituri pe seama îngrijirii acestuia.
 
Îţi prezentăm mai jos câteva astfel de mituri:
 

Părul degradat poate fi "reparat"

 
În ciuda sutelor de reclame la produsele cosmetice care susţin că repară părul degradat, părul, la fel ca şi unghiile, este format din ţesut mort, care nu se poate regenera.  
 
Ceea ce pot face produsele cosmetice este să îi ofere strălucire, să netezească cuticulele care acoperă fiecare fir de păr în parte şi să protejeze de eventualele agresiuni, precum coafare, frecarea de haine, uscarea cu foehnul etc.
Dar cu siguranţă nu îi pot reface structura.  
 

Cu cât îţi piepteni părul mai des, cu atât va fi mai frumos  

 
Este adevatat că prin periere substanţele grase de la rădăcină sunt răspândite uniform pe toată lungimea părului şi se realizează şi un masaj al scalpului care stimulează circulaţia sanguină, dar asta nu înseamnă că părul tău va fi mai frumos dacă o faci foarte des.  
 

Din contră, părul tău se poate deteriora şi rupe mult mai uşor, mai ales dacă foloseşti o perie de proastă calitate.
Aşa cum probabil ştii, cele mai bune perii sunt cele cu păr natural.

Suplimentele fac părul mai des

 
Din păcate pentru cei cu părul rar, ne naştem cu un anumit număr de foliculi piloşi, care nu se pot ”înmulţi”.

Prin urmare, indiferent ce suplimente pentru stimularea creşterii părului ai folosi, părul tău nu poate fi mai des. Şi structura firului de păr este "stabilită" genetic - drept, creţ, ondulat, mai subţire sau mai gros.
 

Femeile însărcinate nu au voie să se vopsească

 
Mitul spune că în timpul sarcinii, substanţele toxice din vopsea pot trece prin pielea capului în sistemul sanguin, ajungând astfel la făt. 

Cantitatea de substanţe care penetrează pielea în timpul vopsirii nu poate pune în pericol sănătatea mamei sau pe cea a copilului şi, până în prezent, se pare că nu există studii care să demonstreze contrariul.  

 
Există totuşi alte riscuri, precum apariţia reacţiilor alergice sau intoxicarea cu vaporii toxici, dacă vopsirea se face într-un spaţiu complet închis.
De aceea, dacă eşti însărcinată, ar trebui să eviţi vopsirea părului în primul trimestru de sarcină, pentru a evita orice pericole, şi să discuţi cu medicul tău despre această chestiune.
 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod