Masti naturale pentru par

Parul tau are nevoie de sustinere pentru a arata bine si a fi sanatos. Imagineaza-ti parul ca pe o haina purtata zilnic. De-a lungul timpului se degradeaza si se rupe. De aceea, este necesar sa ii oferi parului tau ingrijirea adecvata.
Parul tau are nevoie de sustinere pentru a arata bine si a fi sanatos. Imagineaza-ti parul ca pe o haina purtata zilnic. De-a lungul timpului se degradeaza si se rupe. De aceea, este necesar sa ii oferi parului tau ingrijirea adecvata.

Reclamele care promoveaza diverse produse de ingrijire a parului spun ca acestea iti "hranesc" firul de par. In realitate, parul nu poate fi "hranit" din exterior, din moment ce nu este viu. Celulele care formeaza firele de par, desi la un moment dat au fost vii, se transforma intr-o proteina dura, numita keratina.
Potrivit hshairclinic.co.uk, keratinizarea celulelor nu le permite acestora sa isi continuie viata.

Dincolo de factorii de mediu pe care nu ii putem evita, precum soarele puternic, frigul excesiv, poluarea, frecarea de haine etc., adesea ne supunem parul unor ritualuri extrem de daunatoare. "Printre obiceiurile mai putin sanatoase se numara perierea excesiva, afectarea scalpului si a parului prin folosirea de cosmetice agresive, dispozitive de coafat fierbinti, impletirea foarte stransa a parului sau prinderea frecventa cu elastice", declara Andra Muscalu, medic dermatolog.

Daca termenul "hranit" este exagerat, trebuie sa iei in considerare faptul ca parul tau are nevoie de diverse substante pentru a-si pastra rezistenta.
Pe langa sebum, substanta uleioasa secretata de glandele sebacee, care acopera firele de par si ii ofera protectie si stralucire, parului tau i-ar fi foarte utile si substantele naturale care actioneaza in acelasi mod.

Proteinele, acizii si grasimile din oua, miere, ulei de ricin, ulei de masline si multe alte produse naturale, ii pot fi de folos parului tau pentru a ramane rezistent si stralucitor.

Iata cateva masti pe baza de produse naturale pe care le poti folosi pentru a-ti proteja si a imbunatatii calitatea parului, prezentate de hair-n-skin-care.com:

Masca cu avocado si miere


Avocado este un fruct-minune, recomandat pentru cantitatile impresionante de acizi grasi esentiali pe care ii contine. Si parul tau are nevoie de astfel de uleiuri, deci o masca cu avocado este perfecta pentru parul fragil.
Foloseste avocado bine copt, care este si usor moale.

Amesteca un avocado pisat cu o lingura de miere si doua linguri de ulei de masline. Amesteca pana ce se transforma intr-o pasta omogena, apoi aplica pe parul uscat. Stai cat poti de mult cu masca pe par, apoi spala-te cu un sampon delicat, conceput pentru copii.

Sampoanele comerciale obisnuite, care fac foarte multa spuma, contin o cantitate mare de detergent. Din aceasta cauza indeparteaza stratul protector de uleiuri de la suprafata firelor de par, indepartand si uleiurile benefice depuse in urma folosirii mastii.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentariile 51-72 din 72

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • camy pe 18 Sep 2009, 12:16
    caderea parului

    draga ana,nizoral e sampon trat pt boli ale scalpului gen matreata sau dermatite.pt caderea parului se face masca din ulei de masline,ulei de ricin,ulei de germeni de grau cate o lingura,2 capsule de vit A si 2 caps vit E.se aplica pe parul spalat inca umed se maseaza cam 10 minute la radacina,se acopera jum de ora cu folie de aluminiu si apoi se spala iar. va pupic

    1
    0

  • Ana pe 17 Sep 2009, 22:01
    caderea parului

    Buna! Eu am folosit impotriva caderii parului din farmacii samponul Nizoral- e cumva un fel de sampon tratament si e f bun.

    3
    0

  • roxana pe 15 Sep 2009, 11:46
    imi cade parul

    buna dragelor,imi cade parul foarte mult, si nu stiu ce sa fac,am incercat k ulei de masline si masca de par-k un galbenus de ou si 4 linguri de ulei de masline ,si cateva picaturi de lamaie si mi se pare k nu are nici un efect,ce ma sfatuiti sa mai fac?

    0
    0

  • buliciui pe 7 Aug 2009, 14:07
    Vreau par drept

    Aaaa si am uitat sa intreb, in afara de placa, nu as putea foloi nimic natural care sa imi intinda parul? Caci din cauza ca am folosit placa prea des si timp indelungat, a inceput sa-mi cada parul.

    1
    0

  • buliciui pe 7 Aug 2009, 14:05
    Buna!

    Nici mie nu mi-a aparut reclama de la coca-cola, dar cred k e mai bine asa, k ma enervam si nu mai continuam.Am mai multe intrebari!:D As vrea si eu sa stiu cum se foloseste uleiul de ricin, si in legatura cu masca de par cu ou si ulei de masline, dak as folosi numai uleiul de masline, tot imi ajuta parul nu? Caci am mari probleme c el. Imi cade infernal de mult, si cand e uscat, iar cand e ud si mai mult, si mi se pare putin scarbos sa pun ou in par:D.Sunt foarte bune sfaturile de mai sus. Voi increca si masca cu uleiul de masline, si sper sa functioneze. V-am pupat.:*

    0
    0

  • biaroxana pe 4 Aug 2009, 10:24
    ulei pt stralucire

    buna .va rog sa imi spuneti uleiul de ricin se aplica pe parul uscat sau ud?multumesc

    0
    1

  • Kate pe 1 Aug 2009, 15:30
    Masca de par

    Pentru intarirea parului in special pentru parul uscat: 1 ou, 1 mar ras, o lingura ulei de masline, o lingura de frisca, o lingura de miere. Se aplica masca se pune un prosop si peste jumatate de ora se spala ca de obicei.

    0
    0

  • Sabina130504 pe 27 Iul 2009, 03:46
    Masca par

    Hello again! Am revenit cu inca un mic truc pt par, poate il stiti deja. V-am zis ca am inceput sa folosesc masca de par cu galbenus de ou si miere...Ei bine, azi m-am decis sa mai adaug ceva in ea...maioneza! Da, maioneza din comert, cumparata, am adaugat 3 linguri si le-am amestecat bine cu galbenusurile si cu mierea, am lasat masca pe par timp de o ora si m-am spalat bine bine. Trebuie neaparat sa folositi balsamul dupa spalare, daca nu o sa aveti un par foarte sarmos. Rezultatul a fost peste masura asteptarilor mele: un par super stralucitor si matasos.Eu am parul fin si varfurile uscate, dar azi dupa ce am folosit masca am ramas placut surprinsa de aspectul parului meu si mai ales al varfurilor: parca ma tunsesem recent, nu mai aratau despicate, ci foarte moi si naturale. Sper sa va faca si voua bine, incercati.Nu stiu pt alte tipuri de par, dar pt par fin si uscat functioneaza si o recomand. Bafta!

    0
    0

  • Gabriela pe 22 Iul 2009, 19:35
    despre par

    uleiul de masline aplicat pur si simplu pe tot parul bin bine,tinut o noapte,iar a doua zi spalat foarte foarte bine si clatit foarte foarte bine,o data pe saptamana,face cu adevarat minuni!si iaurtul este de asemenea foarte bun,am incercat o data,si intradevar face parul mai matasos..insa va dati seama ca rezultatele abia dupa un timp de folosire indelungata se vor vedea.Am inteles ca uleiul de ricin e foarte bun,insa nu mi-am luat pana acum,gazul e si el bun,insa nu am de unde sa il procur,iar uleiul de masline mi l-a adus unkiul meu din Grecia :P iar inainte mi-l luam de la supermarket.Uneori imi fac masca cu galbenus de ou sau ou intreg si ulei de masline,iar cand nu mi-e lene:D ma clatesc cu ceai de musetel.Parul meu a inceput sa creasca mai repede,mai frumos,mai sanatos!deci sfatul meu este sa folositi masti naturale cu incredere,dar sa va clatiti foarteee bineeeee dupa spalare.va poop si sper sa aveti parul pe care-l doriti! Sabyna,asteptam sa ne zici rezultatul:)

    0
    0

  • Sabina130504 pe 22 Iul 2009, 02:13
    Masca impotriva caderii parului

    Incercati sa va intindeti parul din perie, cu uscatorul. E drept ca e foarte greu de una singura, eu mi-l intind la coafor doar cand am nevoie. In legatura cu mastile de par, mie imi cade foarte foarte mult par, chiar nu stiu de unde mai am fire in cap :D . Am incercat zilele trecute o masca din 2 galbenusuri de ou amestecate cu 3 linguri de miere(pt par mediu) si am aplicat-o timp de o ora pe parul putin umezit cu apa. Am infasurat parul in folie de plastic si pe urma mi-am pus un prosop in cap. Parul se spala ca de obicei... Mie mi-a facut minuni masca asta. La urmatoarea spalare mi-a cazut doar jumatate din cat imi cadea inainte( vizibil, k n-am numarat firele :P ). O sa o folosesc o data pe saptamana si revin cu sfaturi :). Bye bye

    0
    0

  • blackheart pe 18 Iul 2009, 18:05
    :))

    eu nu am vazut nicio reclama...:p par interesante mastile...o sa incerc si eu masca cu ou si iaurt Am si eu aceeasi problema ca Andreea, si mi-ar prinde bine si mie un raspuns...nu pot sa imi indrept parul singura numai cu peria si uscatorul si apelez la placa mai mereu...

    0
    0

  • andreea pe 16 Mai 2009, 19:06
    :)

    eu amparul cret......il intind de multe ori cu placa aproape zilnic.....iar in ultima vreme am obsrvat k parul meu e fara stralucir si cu aspect de ars....vreau ceva care sa imi indrepte paru fara sal arda...nush....ceva natural va rog:*

    0
    0

  • www.intrebariinteresante.ro pe 15 Mai 2009, 22:50
    Cola?

    mie nu mi-a aparut reclama cu cola,:)

    0
    0

  • valean ioana pe 15 Mai 2009, 21:30
    despre parul meu

    eu am parul lins si verau samil fac cret cum pot sa fac

    0
    0

  • Anca pe 13 Mai 2009, 15:56
    :)pentru toate

    va spun si eu cateva secrete pt ingrijirea parului:INTARIREA RADACINII: 1)Se face un amestec din ulei de ricin,gaz rafinat si coniac sau alcool de 60-70 de grade in parti egale,se amesteca bine pana devine un amestec laptos si dupa ce parul a fost spalat si uscat se tamponeaza cu aceasta solutie..........2)Se limpezeste parul dupa spalare cu decoct de frunze sau coji de nuci verzi..............CADEREA PARULUI: 1)Impotriva caderii parului, se clateste parul cu suc de urzica si decoct de frunze de nuc si mesteacan.............2)Frectionari la radacina firului de par cu suc de nasturel,suc de urzica si suc de lamaie..........3)Frectionari pe zonele unde cade parul cu otet de mere in fiecare zi de dimineata pana seara...........4)Se frectioneaza pielea capului cu ulei de masline si se infasoara capul cu un prosop inmuiat in apa fiarta si stors.Aceasta operatie se face seara timp de 10 zile.Pe timpul noptii de tine capul infasurat cu un prosop......COMBATEREA MATRETII SI SEBOREEI:1)Limpezirea parului cu decoct de frunze de nuc sau de coji de nuci verzi............2)Se presara sare fina la radacina firului de par si de tine 15-20 de minute.Operatia se repeta cateva zile...........TONIFIEREA PARULUI:1)Decoct din radacina de urzica degreseaza si revitalizeaza parul.................2)Zeama de lamaie adaugata in apa de limpezit da suplete parului.....Sper ca v-am fost de ajutor va pup pe toate:*:*:*

    1
    0

  • carmyna_20 pe 12 Mai 2009, 16:02
    buna

    am si eu o mare problema...am folosit diferite sampoane pt par cu suvite blonde si nu stiu dar imi deterioreaza culoarea...nu stiu ce tip de sampon,balsam ,masca...sa folosesc,stie cineva ce sampon ar fi indicat?

    0
    0

  • mirna pe 7 Mai 2009, 15:35
    pt Daredy

    Daredy mai citeste odata si ai sa vezi ca scrie clar ca avocado se amesteca cu lingura de miere si doua de masline.....dar se pare ca ai citit pe fuga sau a corectat pe parcurs cineva cele scrise..eu folosesc mereu uleiu de masline pe par....am sa incerc si masca asta cu avocado....

    0
    1

  • Daredy pe 6 Mai 2009, 17:33
    masca de avocado cu miere!!!

    N-am inteles la masca de avocado cu miere cand si unde se pune mierea?In articol ati scris"se amesteca un avocado pisat cu o lingura de lamaie si doua linguri de ulei de masline".Unde este mierea ?In rest articolul e super.

    0
    0

  • mimi pe 6 Mai 2009, 12:27
    coca cola???

    Am incercat din rasputeri sa citesc articolul, dar mizeria aia de reclama continua sa apara pe ecran. Este cea mai proasta idee, din punctul meu de vedere, de a introduce atat de agresiv aceste reclame peste articole. Ma face sa nu mai vizitez site-ul vostru...

    0
    0

  • marie_a pe 6 Mai 2009, 09:50
    reclama afurisita

    E cumva o testare a nervilor? Era cat pe ce sa abandonez lupta cu aceasta reclama si sa nu mai imi pese de nici un articol!!!

    0
    0

  • anca - veronica pe 5 Mai 2009, 14:48
    produse ptr par

    un articol ptr impotriva caderii parului?imi cade parul foarte mult.am tinut anul trecut cura de slabire k pastile.imi poate cadea parul de la cura?astept un rasp.va multumesc.poate si un articol cat mai curand.

    0
    0

  • andrieluci pe 5 Mai 2009, 10:33
    reclama

    Am vrut sa citesc articolul despre mastile de par si m-am umplut de nervi : tot timpul se incarca o reclama cu coca cola pe care nu am reusit sa o sterg . si s-a intamplat de atatea ori incat m-am hotarat sa-mi cumpar Pepsi Cola. Au o strategie de marketing extraordinara, nu?

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod