Îngrijirea potrivită pentru părul uscat: ce să alegi și ce să eviți

Credeai că dacă ai părul uscat va trebui să accepți vârfurile despicate, lipsa de volum și ruperea frecventă? Dacă alegi produsele potrivite vei putea evita părul aspru, lipsit de vitalitate, în timp ce-ți creezi o coafură interesantă și ai un păr sănătos și rezistent.
Nu te teme să intri în raionul cu produse destinate îngrijirii părului. Chiar dacă până acum ai încercat foarte mult formule pentru părul uscat fără succes nu ai niciun motiv să renunți. Este foarte probabil să fi dat prioritate reclamelor sau diferitelor ambalaje interesante în detrimentul produselor cu adevărat utile pentru podoaba capilară. 
Odată ce separi produsele inutile de cele eficiente te vei putea bucura de efectul deosebit al ingredientelor care hrănesc părul uscat fără să-l încarce excesiv. Poți obține un păr mătăsos și elastic, chiar dacă acum ți se pare că nu ai cum să-l salvezi.

 
Alegeri potrivite pentru părul uscat

 
Produsele cu pH scăzut

„Pentru a ajuta părul uscat să-și refacă echilibrul este util să cauți șampoane, geluri, spumă de păr sau măști care evidențiază pH-ul scăzut pe etichetă. Vor menține substanțele hidratante în firul de păr.
Alte indicii care semnifică pH-ul scăzut sunt produsele care oferă o hidratare intensă, de lungă durată, produsele cu protecție termică și cele cu efect anti-aging asupra părului”
, spune Dominick Pucciarello, stilist din New York.

 
Cum să îngrijeşti părul uscat: Uleiurile

„Produsele pentru îngrijirea părului care conțin uleiuri naturale sunt ideale pentru rehidratarea părului. Optează pentru uleiul de argan, cel de avocado sau de măsline pentru a elimina aspectul fragil al părului și a-l reface rapid. Le poți găsi ca tratament separat sau integrate în produse cu textura clasică pe care te-ai obișnuit să o utilizezi. Nu rata cremele, gelurile ori loțiunile de păr pe bază de ulei pentru că vor reda strălucirea și aspectul mătăsos părului fără să dedici timp suplimentar îngrijirii lui”, spune George Gonzalez, stilist din Chicago.

 
Produsele pentru descurcarea părului

„Orice produs destinat descurcării părului, care poate fi aplicat sub formă de spray de la rădăcină până la vârfuri este foarte folositor. Nu lăsa să treacă nici măcar o zi fără să apelezi la o formulă de acest tip.
Folosește o perie pentru a te pieptăna după ce aplici produsul, în loc de un pieptene, pentru că vei evita astfel ruperea părului. Peria asigură distribuirea uniformă a produsului pe toată lungimea părului și va proteja podoaba capilară de căldură sau de umezeala și poluarea din mediul înconjurător”
, spune Dominick Pucciarello.

 
Balsamurile intens hidratante

Alege un balsam care conține umectanți, emolienți și ingrediente regenerante cum sunt:
- glicerina;
- sodium lactate;
- sodium PCA;
- glyceryl stearate.

 

Cum să îngrijeşti părul uscat: Alcoolii grași

Nu orice tip de alcool va face rău părului uscat. Pentru a simplifica alegerea produselor benefice experții îți recomandă să îi selectezi pe cei care încep cu literele „c” și „s”, de exemplu:
- cetyl alcohol;
- cetearyl alcohol;
- stearyl alcohol.

 
Alegeri riscante pentru părul uscat

 
Produsele cu parfum

„Cu cât șamponul și balsamul pe care le folosești au un miros mai intens sau dacă spray-ul de păr are o aromă distinctă, cu atât efectul nociv asupra părului este amplificat. Chiar dacă îți va lipsi mirosul persistent, nu uita că produsele cu miros subtil și proaspăt degradează mai puțin firul de păr”, spune Dominick Pucciarello.

 
Alcoolii care usucă părul

Este foarte important să diferențiezi alcoolii grași de cei care fac rău părului. De obicei alcoolul din produsele care fixează coafura usucă părul, iar dacă deja ai probleme cu părul aspru și degradat trebuie neapărat să eviți formulele care conțin:
- Isopropyl alcohol;
- Propanol;
- Propyl alcohol;
- SD alcohol 40.
„O modalitate simplă pentru a-ți da seama dacă un produs îți va usca părul este să citești descrierea efectelor lui.
Dacă susține că va crea volum și ridică părul de la rădăcină trebuie să îl eviți. Orice formulă specială pentru volum va accentua uscarea părului”
, potrivit Dominick Pucciarello.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod