Îngrijirea părului creț. Ghid complet

Visezi să ai bucle perfect definite, hidratate și strălucitoare? Atunci trebuie să știi câteva reguli esențiale despre îngrijirea părului creț
Părul creț pare să aibă propria sa personalitate, iar de multe ori posesoarele acestui tip de păr nu sunt deloc mulțumite de felul în care părul lor se "comportă". Este o misiune dificilă să-ți faci buclele să stea perfect și să arate exact așa cum visezi tu. Fie nu sunt deloc definite și părul tău arată precum un haos total, fie te confrunți cu un păr uscat și lipsit de strălucire.

Dacă toate acestea îți sunt foarte cunoscute, înseamnă că nu ai descoperit încă cele mai bune trucuri pentru îngrijirea părului creț. Iată câteva reguli pe care trebuie să le știi:

Nu te spăla pe cap în fiecare zi

Părul creț nu trebuie șamponat la fel de des precum părul drept. Structura sa fragilă și forma buclelor pot fi afectate de spălarea zilnică pe cap. De asemenea, părul creț este mai uscat și mai fragil decât cel drept, astfel că folosirea balsamului este obligatorie la fiecare spălare. Dacă ai părul subțire, atunci folosește un balsam cu formulă ușoară, care nu îți încarcă părul.

Folosește un șampon pentru părul creț

Gândește-te la părul tău ca la o eșarfă din mătase sau un pulover din cașmir. Așa cum nu ai spăla aceste textile prețioase cu un detergent agresiv, la fel nu ar trebui să te speli pe cap cu orice șampon.
Folosește un șampon special conceput pentru părul creț, care îți va curăța părul fără să afecteze structura buclelor și fără să elimine complet uleiurile produse de scalp, care protejează și hidratează în mod natural părul. Un alt truc este cel de a dilua șamponul cu puțin balsam de păr, astfel încât spălarea părului să fie cât mai blândă.

Evită apa fierbinte

De fiecare dată când te speli pe cap, ai grijă să folosești apă călduță, în niciun caz apă fierbinte. O temperatură mai mică a apei îți va face părul mai strălucitor și va contribui la menținerea formei naturale a buclelor și onduleurilor, evitând în același timp apariția firelor rebele.

Folosește o mască intens hidratantă

După șamponare, folosește o mască intens hidratantă cel puțin o dată pe săptămână. Alege un produs care se potrivește tipului tău de păr. Dacă ai părul uscat, atunci optează pentru un tratament care conține substanțe hidratante precum glicol, glicerină sau uleiuri naturale.
Dacă este subțire și fragil, caută produse care conțin amino acizi din mătase sau keratină. Evită aplicarea măștii la rădăcină pentru că ar putea provoca îngrășarea părului. De asemenea, lasă întotdeauna masca să acționeze cel puțin 15 minute. În acest fel ingredientele active vor pătrunde mai bine în interiorul firelor de păr. Clătește foarte bine părul cu apă călduță după ce ai folosit masca. Dacă pe firele de păr rămân reziduri, acestea vor îngreuna părul și îl vor face să-și piardă volumul.

Usucă-ți părul cu un tricou

Prosoapele clasice nu sunt o opțiune bună pentru părul ștergerea părului creț. Înlocuiește-le cu prosoape din microfibră sau cu un tricou din bumbac. Acestea îți vor păstra buclele intacte și vor preveni apariția firelor rebele. Înfășoară-ți părul cu un prosop din microfibră sau cu un tricou din bumbac și lasă-l astfel timp de 30 de minute, pentru ca excesul de apă să fie absorbit.

Alege o față de pernă din satin

Un alt truc foarte eficient pentru bucle impecabile este folosirea unei fețe de pernă din satin. Pentru că suprafața mată a unei fețe de pernă din bumbac îți încurcă părul și îți distruge buclele în fiecare noapte, trebuie să o înlocuiești cu una din satin.
Acest material fin îți protejează părul de frecare. O altă variantă este înfășurarea părului cu o eșarfă din satin înainte de culcare.

Piaptănă-te corect

Evită periile de păr dese, pentru că distrug structura delicată a buclelor. Alege în schimb un pieptăn cu dinți rari, pe care să-l folosești pentru a-ți descurca părul cât este ud, în special când ai aplicat balsamul. Descurcă cu grijă, secțiune cu secțiune, fără să tragi cu putere. Nu îți peria sau pieptăna părul când este uscat pentru că vei distruge forma buclelor.

Evită aparatele de styling

Placa de păr, peria cu aer cald sau foehnul cauzează degradarea părului și afectează în timp structura naturală a buclelor tale. Folosește-le cât mai rar posibil. De asemenea, pentru ca onduleurile tale să se mențină cât mai definite și strălucitoare, lasă părul să se usuce în mod natural, fără să folosești foehnul. În cazul în care nu îți place să stai cu părul ud prea mult timp, atunci încearcă un truc foarte util pentru uscarea părului creț.
Folosește o strecurătoare cu ajutorul căreia să-ți susții părul în timp ce îl usuci cu foehnul. Vei menține astfel intactă forma buclelor.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod