Ingrijire par brunet

Îngrijirea părului brunet: 8 secrete pentru menținerea intensității culorii

Părul brunet este considerat sexy, misterios și atractiv. Creează un aspect unic și dă prestanță în contextul profesional. Dacă și ție îți place această nuanță, dar ai o altă culoare naturală trebuie să iei măsuri pentru a menține strălucirea podoabei capilare. Descoperă care sunt etapele esențiale pentru îngrijirea părului brunet și vei arăta incredibil fără să fii nevoită să te vopsești foarte des.
Poate că nu ai părul brunet natural, dar ai fost mereu atrasă de această culoare și consideri că îți pune în valoare trăsăturile și culoarea pielii. Rădăcinile de altă culoare îți vor pune în pericol look-ul, dar rutina corectă pentru îngrijirea părului brunet te va ajuta să arăți impecabil în orice moment, evitând degradarea cauzată de vopsitul prea des. Intensitatea culorii și complexitatea tonurilor de abanos sunt fascinante, iar trucurile pentru a obține un păr lucios și sănătos nu sunt deloc greu de pus în practică.

 
Iată în ce constă îngrijirea părului brunet:

 
1. Pornește de la un păr bine hidratat, cu deteriorare minimă

Culoarea se va menține cel mai bine pe un păr sănătos sau care a fost tratat cu numeroase măști de hidratare pentru a reduce deteriorarea cauzată în timp.
Este adevărat că nu este o cerință ușor de îndeplinit, mai ales dacă folosești des ondulatorul sau placa de întins părul, dar trebuie să te întrebi cât de mult contează pentru tine să obții culoarea intensă la care visezi și dacă poți reduce expunerea la căldură și degradarea progresivă a părului. În plus, înainte de a te vopsi merită să tai și vârfurile părului pentru a preveni despicarea lor. În ziua în care te vei vopsi aplică o mască fără clătire pentru a preveni ruperea firelor.

 
2. Învață să recunoști vopselele de calitate

Poate până acum nu ai dat mare atenție acestui aspect, dar să știi că nu toate vopselele de păr sunt la fel. Vei observa formule cu amoniac sau fără, precum și variante care exclud substanțele care pot cauza reacții alergice.
De asemenea, trebuie să citești și ce ingrediente hidratante conține formula pentru că numai cu ajutorul lor se va preveni degradarea părului. Uleiul de cocos, untul de shea, uleiul de avocado sau cel de argan sunt foarte utile pentru tratarea părului în timp ce-l colorezi.

 
3. Nu te spăla pe cap timp de 72 de ore după ce te-ai vopsit

Culoarea va avea nevoie de acest interval pentru a se stabiliza pe firele de păr, nefiind recomandat să te speli cu șampon imediat după ce te-ai vopsit. În cazul în care nu respecți această regulă este posibil ca vopseaua să se elimine parțial de pe păr și să ajungi la o nuanță de cărbune sau gri în loc de brunetul lucios pe care ți-l doreai.

 
4. Spală-ți părul mai rar

Este cea mai bună soluție pentru a menține uleiurile naturale de la suprafața scalpului și a intensifica strălucirea părului.
În cazul în care îți este greu să respecți această cerință poți aplica șampon uscat direct la rădăcini pentru revitalizarea părului.

 
5. Evită căldura

Această recomandare nu se aplică numai părului vopsit, ci și brunetului natural. Dacă vrei să ai un păr sănătos este cazul să folosești cât mai rar foehn-ul, placa de întins părul sau ondulatorul. În situațiile în care le vei folosi nu uita să aplici mai întâi un spray special care să protejeze părul de căldură.

 
6. Stai departe de piscine

Din păcate apa de la piscină poate deveni dușmanul părului brunet. Nu înseamnă că nu mai poți înota, dar trebuie să porți o cască protectoare de fiecare dată.

 
7. Folosește produsele potrivite pentru părul tău

După ce te-ai vopsit nu vei mai putea folosi șamponul și balsamul pe care le aveai deja, ci trebuie să optezi pentru formule speciale pentru părul vopsit.

 
8.
Redu temperatura apei

După cum este ideal să eviți foehn-ul sau placa de întins, nu este recomandat nici să-ți clătești părul cu apă fierbinte dacă vrei să-i menții strălucirea mult timp. Apa fierbinte va deschide cuticulele firelor de păr, iar vopseaua va fi eliminată mult mai rapid.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Ionela pe 10 Feb 2020, 20:30
    ..

    Un roșcat închis

    0
    0

  • Pap irina pe 9 Feb 2020, 10:36
    Culoarea potrivita in tendinta pt.brunete

    Am 51 de ani sunt bruneta din nastere cu piele mai inchisa la culoare ce culoare de par mi sar potrivi in afara de negru.Ochi caprui am.Multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod